|

وزیر بهداشت: مدیر ترسو نمی‌خواهم

وزیر بهداشت ضمن مثبت خواندن روند اقدامات انجام شده در جهت ایجاد شفافیت در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و تشریح این اقدامات، تاکید کرد: با پدیده‌ای به نام موریانه فساد در ساختار اجرایی کشور و در درون وزارت بهداشت مبارزه می‌کنیم و این را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم اثرات مثبت آن را ببینیم.

گسترش‌نیوز: دکتر سعید نمکی در اجلاس معاونان غذا و دارو، گفت: من همواره امیرکبیر را از این جهت می‌ستایم که کسی است که در این سرزمین به فکر توسعه انسانی بود و نخستین کسی بود که می‌خواست نیروی انسانی را به سرمایه انسانی بدل کند.

namakii.jpg

وی افزود: یکی از راهکارهای توسعه این است که بتوانیم نیروی انسانی را به سرمایه انسانی بدل کنیم. این اقدامی است که کشورهای توسعه یافته انجام دادند. همواره در سازمان برنامه و بودجه هم این بحث را داشتم که آنچه که باعث توسعه یافتگی یک ملت است، انسان توسعه یافته است نه زیرساخت‌های توسعه یافته. امروز در ادبیات توسعه انسان را ابزار توسعه نمی‌دانند، بلکه انسان توسعه یافته را هدف غایی توسعه می‌دانند.

علت تغییر معاون غذا و داروی وزارت بهداشت

نمکی در ادامه صحبت‌هایش خطاب به معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: شاید با خود بگویید این چه وزیری است که انقدر معاون غذا و دارو عوض می‌کند. به هرحال ما نشست قبلی را با حضور دکتر پیرصالحی برگزار کردیم، اما نشست امروز با حضور دکتر شانه ساز برگزار می‌شود. تاکید می‌کنم که من با هیچکس رودربایستی ندارم. به همه همکارانم گفته‌ام که من مانند یک مربی هستم که در کنار زمین ایستاده ام و تیمم باید گل بزند نه این که گل بخورد. اگر کاپیتان تیم هم در دقایق اول به خوبی بازی نکند، در همان دقیقه اول از زمین بیرونش می‌کشم.

نمکی با بیان این که در امور مربوط به مردم با کسی شوخی ندارم، گفت: در امور مربوط به مردم مطلقاً با کسی مسامحه نمی‌کنم. گرچه آقای دکتر پیرصالحی از برادران بسیار پاکیزه بودند، اما برایشان مشقی را نوشتم، تعیین تکلیفی کردم و بارها خواستم که آنها را انجام دهند و زمانی را برای انجامش مشخص کردم؛ چرا که ما فرصت نداریم و وقت‌های تلف شده زیادی داریم. باید در دقیقه ۹۰ گل بزنیم. به هر حال این اقدامات اجرا نشد و من هم در کار با مردم اهل مسامحه نیستم.

وزیر بهداشت ادامه داد: سوال دومی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که ما به چه موضوعی غیر شفافی بیشترین توجه را داریم، گفت: همواره گفته‌ام که نباید اجازه دهیم که تعداد معدودی از افراد قانون‌شکن و فرصت طلب حیثیت جامعه داروسازی و پزشکی کشور را ببرند. ما نباید اجازه دهیم که اعتبارمان در ذهن مردمان این سرزمین به دلیل منفعت طلبی و انحصار طلبی گروهی خاص مخدوش شود.

وی تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته در سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین آفت‌ها عدم شفافیت بوده است. هرچه هم فریاد میزدم عده‌ای فکر می‌کردند که با شخص خاصی خصومت دارم. در روز اول هم به معاونانم اعلام کردم که شما حق ندارید با پیش داوری‌ها به سازمان غذا و دارو پا بگذارید. شما حق ندارید فرد خاصی را بر دیگری ترجیح دهید. حق ندارید در حق هیچکس بی‌عدالتی کنید. به دکتر شانه ساز هم تاکید کردم که مبادا به دلیل ذهنیت مخدوش و یا درست از گذشته کسی، چوب لای چرخش بگذارید.

وزیر بهداشت با اشاره به جلسه‌ای که چندین ماه قبل با رئیس بانک مرکزی ، رئیس سابق سازمان غذا و دارو و معاون اول رئیس‌جمهوری در زمینه تخصیص ارز داشته و عدم همخوانی اعداد سازمان غذا و دارو با اعداد بانک مرکزی ، گفت: حال منی که در سازمان برنامه و بودجه، اندیشه‌ام با رقم شکل گرفته و با حدود ۳۰۸ هزار میلیارد از پول کشور سر و کار داشتم، این موضوع برایم جای سوال بزرگی بود. در اینجا حساسیت‌هایم بیشتر شد و مقدار بیشتری به این حوزه ورود کردم.

وی، دکتر اصغری - رئیس اسبق سازمان غذا و دارو را که یکی از پاکیزه‌ترین مدیران خواند و گفت: در ابتدای حضورم در وزارت بهداشت وی را صدا زدم و گفتم شما از سامانه تی‌تک چه اطلاعاتی داشتید که گفتند من تا روز آخر شناسه‌ای از این سامانه در اختیار نداشتم. بنده گفتم ببندید درب این سازمان غذا و دارو را. در جایی که رئیس سازمان غذا و دارو به اطلاعات این سازمان دسترسی ندارد، چرا این مجموعه را نگه داشته‌اید. بنابراین به مسئله ورود کردیم. با ورود دکتر شانه ساز به سازمان جلسه گذاشتیم. پرسیدیم که در حوزه مواد اولیه چقدر موجودی انبار داریم؟، گفتند که نمیدانیم. می‌پرسیدم چقدر در انبارهای پخش موجودی داریم؟، باز هم گفتند نمی‌دانیم. پرسیدم فعل و انفعالات ارزی به چه میزان بوده است؟ که باز هم گفتند نمی‌دانیم.

راز سر به مهر سازمان غذا و دارو

نمکی تاکید کرد: کلید این راز سر به مهر در جیب یکی دو نفر بود. من در اینجا احساس کردم که دیگر نمی‌توانم بنشینم و سکوت کنم و باید به مسئله ورود کنم؛ چرا که من آمده‌ام که همین اقدامات را انجام دهم و اهل برگشت هم نیستم و ماشینم دنده عقب ندارد. از روز اول با خدای خودم عهد کردم که کار را انجام دهم.

وی ادامه داد: به هر استانی که میروم وقتی بر سر مزار شهدا ادای احترام می‌کنم، نخستین چیزی که در ذهنم به شهدا می‌گویم این است که ما اگر قصور کردیم شرمساریم. در دلم می‌گویم وقتی این مرزها را با خون شما پس گرفته‌ایم، اما در این مرزها شفافیت، صداقت و امانت مردم را پاس نداریم، واقعاً به پشیزی نمی‌ارزیم.

با موریانه فساد مبارزه می‌کنیم

وی گفت: من ضمن قدردانی از بدنه پاکیزه سازمان غذا و دارو به شما اعلام می‌کنم که در این فرآیندها تعدادی پرونده در زمینه تخلفات تشکیل شد که به مقامات قضایی ارائه داده‌ایم که دارند رسیدگی می‌کنند. درحال‌حاضر و در این حوزه کل بدنه نظام پشت سر ما هستند و فکر نکنید که کسی در حوزه مقامات امنیتی و قضایی و در دولت است که بخواهد ما را از این روند رو به جلو منع کند. خوشبختانه همه یکصدا با اذن رهبری و دستور رئیس‌جمهوری با پدیده‌ای به نام موریانه فساد در ساختار اجرایی کشور و در درون وزارت بهداشت مبارزه می‌کنیم و این را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم اثرات مثبت آن را ببینیم.

اقدامات مثبت در جهت شفافیت در سازمان غذا و دارو

وزیر بهداشت همچنین گفت: خوشبختانه امروز در سازمان غذا و دارو اقدامات بسیار مثبتی انجام شده است و به صورت صمیمی مسائل را پیش می‌بریم. چند نفری در زمینه تخلفات دستگیر شدند و اعترافاتی هم کرده‌اند.

نقاط آسیب‌پذیر سامانه تی‌تک برطرف می‌شود

وی درباره وضعیت سامانه تیتک گفت: سامانه تیتک زیرساختی با قابلیت‌های قابل توجه است که از این قابلیت‌ها به درستی استفاده نشده و کلیدش در اختیار بخش خصوصی بوده است. ما به این جمع‌بندی رسیدیم که به جای اینکه یک سامانه جدید ایجاد کنیم همین سامانه تی‌تک را متحول کنیم؛ اولاً نقاط آسیب‌پذیر آن را برطرف کرده و نقاط قوتی را به آن بیفزاییم و در مرحله دوم از آنجایی که این سامانه اقدامی حاکمیتی است، نباید کلیدش در دست غیر حاکمیت باشد که این موضوع را هم پیگیری می‌کنیم و من قول می‌دهم که این اقدام را انجام دهم.

نمکی تاکید کرد: من به شدت به لطف خدا و به همکاران پاکیزه ام در سازمان غذا و دارو امیدوارم و امیدوارم نظام‌های امنیتی، قضایی و اجرایی کشور برای شفاف‌سازی و پاکسازی این مجموعه که متاسفانه ما را در ذهن مردم بدنام کرده است، حمایت کنند.

حوزه غذا از انزوا خارج می‌شود

وی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به بحث غذا گفت: دبیر شورای‌عالی امنیت غذایی را تعیین کردیم و جلساتش تشکیل می‌شود. در استان‌ها هم با حمایت استانداران و در مرکز هم در خدمت آقای رئیس‌جمهوری و با حضور بنده کار ادامه خواهد یافت و با اقداماتی که انجام می‌شود، حوزه غذا از این غربت و انزوا در خواهد آمد. خواهشم این است که با توجه به اینکه غذا یکی از عوامل بسیار موثر در شیوع بیماری‌های غیر واگیر و کنترل آنها است و تغییر رفتار تغذیه مردم به ویژه از کودکی و به ویژه در مدارس مهم است، تیم هایی را برای تغییر الگوی غذایی جامعه از تغذیه نامناسب به سمت تغذیه مناسب و منطبق با شیوه‌های بهداشتی در سبک زندگی مردم به کار نمایید.

وی درباره نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی گفت: در نوروز امسال سه هزار اکیپ بهداشتی ما بسیار با دقت و با وسواس مراکز عرضه مواد غذایی را رصد کردند. هرچند که گرفتار سیل شدیم و همکاران بهداشت محیط در این مناطق هم حضور داشتند. در عین حال خواهش من این است که این فعالیت‌ها را همچنان با جدیت دنبال کنیم و برون‌سپاری برخی کارها به بخش خصوصی را هم دنبال کنید. در این راستا بخشنامه‌های جدیدی را تدارک خواهیم دید.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به حوزه تجهیزات پزشکی گفت: ما تلاش کردیم که به نحو احسن تجهیزات پزشکی را تا پایان سال برای مجموعه‌ها به ویژه در حوزه موارد مصرفی فراهم کنیم. خواهشم این است که بر روی خرید تجهیزات دقت کنید. گزارشاتی داریم که برخی از ماموران خرید برخی تجهیزات را از قلم می‌اندازند. بنابراین در این زمینه دقت بیشتری کنید.

وزیر بهداشت ادامه داد: گاهی در این زمینه کُدها جابه‌جا می‌شوند و خواهشم آن است که در این زمینه دقت شود. بخشنامه کرده‌ایم آنچه که در داخل تولید می‌شود، از خارج وارد نشود؛ حتی اگر نرخ محصول تولیدی داخلی، گرانتر باشد؛ چراکه استفاده از تولید داخل در دراز مدت به نفع ماست. اما این موضوع نباید به نرخ کاهش کیفیت باشد. در عین حال معاونان غذا و دارو در دانشگاه‌ها، هر چه که برایشان صورت جلسه کردند را قبول نکنند و به تله تصمیم‌سازی‌ها نیفتید. در عین حال اگر به جایی رسیدید که تولید داخل تکافو نمی‌داد و کیفیت هم به گونه‌ای بود که خدمت‌رسانی را زیر سوال می‌برد، برای واردات موضوع را در قرارگاه خودتان مطرح کنید و برای ما هم مستدل بفرستید، اما تاکید می‌کنم که این موضوع را شایع نکنید.

کمبودها را رصد کنید

وی درباره دارو خطاب به معاونان غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: نخستین گام آن است که قرارگاه‌ها فعال شوند. همانطور که در مقابل هجمه‌های بیرون، از روسای دانشگاه‌ها حمایت می‌کنم و مثل کوه ایستاده‌ام، اما اگر دستورم در هر دانشگاهی معطل بماند، مطلقا شوخی ندارم. از طرفی هم در هر استانی بیش از یک قرارگاه نیاز نداریم و یک دانشگاه متولی بحث قرارگاه در استان مربوطه شود. شفافیت را به شدت از شما طلب می‌کنم و کمبودها را با دقت رصد کنید.

پزشکان برای تجویز داروی ایرانی توجیه شوند

وزیر بهداشت افزود: بعضی از نسخه‌ها، داروهای برند هستند که به دلیل تولید داخل اجازه واردات ندارند. برخی از همکاران پزشک هنوز به تولید داخل اعتماد ندارند و تمنا می‌کنم آنها را در نسخه‌نویسی و کیفیت داروهای داخلی توجیه کنید. در مجموع اجازه ورود دارویی که تولید داخل دارد، مگر در صورت کمبود، نخواهیم داد. این را همه بدانند.

نمکی ضمن اشاره به کیفیت داروهای تولید داخل، ادامه داد: برخی از همکاران طبیب در جهت تجویز داروی داخلی نیازمند توجیه هستند و از همکاران خواسته‌ام در زمینه هزینه‌های مارکتینگ، یک هزینه‌ای را شارژ کنند. به داروخانه‌ها نیز سر بزنید و نظارت داشته باشید. با گرانفروشی در داروخانه‌ها مبارزه کنید و نگذارید حق مردم لگدمال شود.

ردیف مستقل پول دارو در بودجه دانشگاه‌ها

وی درباره معوقات دارو نیز گفت: من در سازمان برنامه و بودجه مکلف کردم که خرج "دوا" را در دانشکده‌ها سوا کنند و به صندوقی جدا بریزند. اما هیچ کس در سازمان غذا ودارو برای این کار سینه سپر نکرد. حتی پولی که از صندوق (صندوق توسعه ملی) گرفته شد، مرتب گفتم که برای داروست؛ اما متاسفانه یک جواب شفاف در این زمینه دریافت نکردم. در این زمینه ابلاغ می‌کنم که برای سال آینده خرج "دوا" را جدا کنند و در سازمان برنامه و بودجه و دانشگاه‌ها، ردیف مستقل برای دوا خواهم گذاشت. اما پیگیری اصلی این موضوع باید در سازمان غذا و دارو باشد که معاون مربوطه مرتب رصد کند.

نسخه‌نویسی الکترونیک و حذف دفترچه بیمه تا پایان امسال

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش به نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: نسخه‌نویسی الکترونیک یکی از راهکارهای برون رفت از عدم شفافیت است و در این زمینه کمک کنید. در همین راستا، پرونده الکترونیک سلامت تکلیف بر جای مانده ۴ - ۵ سال‌های بود که آن را محقق کردیم. نسخه‌نویسی الکترونیک و حذف دفترچه، گام موثر بزرگی به سمت شفافیت خواهد بود و گیوه ورکشیده‌ام که تا آخر سال آن را تمام کنم.

پیگیری وصول مطالبات بیمارستان‌ها از تامین اجتماعی

وی همچنین به داروهای مورد نیاز بیمارستان‌ها و مطالبات در این زمینه اشاره کرد و گفت: این موضوع زنجیره به هم تنیده‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم. در زمینه طلب‌مان از تامین اجتماعی تلاش کردم که پول نقد بگیرم. البته تامین اجتماعی نیز مشکلاتی دارد و طرح تحول نیز فشارهایی را به آن تحمیل کرده است. در حال منطقی‌سازی هزینه‌های طرح تحول هستم و در زمینه طلب‌هایمان هم وزیر رفاه نامه‌ای زدند که بتوانیم از فروش سهام، مطالباتمان را دریافت کنیم. تا کنون ۳۰۰۰ میلیارد تومان گرفته‌ایم و حدود ۷ - ۸هزار میلیارد تومان دیگر طلب داریم. از بیمه سلامت هم به گونه‌ای کار را پیگیریم که طلب‌هایمان را وصول کنیم. البته شرط آن است که نگذارید سهم دارو جایی دیگر هزینه شود.

پشت مدیر پاکدستم را خالی نمی‌کنم

وزیر بهداشت خطاب به معاونان غذا وداروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور افزود: باید همه با هم به شفاف‌سازی کمک کنیم و از همراهی شما سپاسگزارم. اگر به کسی منطقی "نه" بگویید، امکان ندارد که از آن کوتاه بیایم. امکان ندارد تحت هیچ فشاری، پشت مدیر پاکدستم را خالی کنم. تا زمانی که با پاکدستی و شفافیت از مردم دفاع کنید، این وزیر خاک پای شماست، اما در عین حال از کوچک‌ترین گزارشی از حیف و میل بیت‌المال نمی‌گذرم.

وی افزود: از امروز اعلام می‌کنم که هر معاون غذا ودارو در استان، یعنی رئیس سازمان غذا و داروی استان. اختیار تام دارید که با هماهنگی صد در صدی رئیس دانشگاه در مسائل کار کنید. احساس ضعف نکنید. من مدیر ترسو نمی‌خواهم. محکم باشید و هر گونه مانعی دیدید، به من گزارش کنید. من کنار شما هستم. وقتی انسان دلش را با خدا گره بزند، دلیلی برای ترس نیست. قرار نیست از این راه مستقیم یک سانتی‌متر هم عقب رویم. تردید هم ندارم که قدم‌های بزرگی برداشته‌ایم.

منبع: ایسنا

کدخبر: 61048

ارسال نظر

 

آخرین اخبار