|

بنزین ۲۰هزارتومانی و حذف یارانه برنامه این کاندیدای انتخابات

مسعود پزشکیان با بیان اینکه در مورد برجام نظری ندارم اما FATF را قبول دارم، گفت: بنده معتقدم که بنزین را باید به قیمت بازار آزاد یعنی ۲۰ هزار تومان بدهند اما به هر ایرانی چندین لیتر سهمیه بدهند.

سیاست داخلی

مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در برنامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل که با عنوان « تحول در حکمرانی، عدالت و کارآمدی» برگزار شد، گفت: قدم اول برای ایستادن جلوی رانت، فساد، رشوه و قاچاق این است که FATF داخلی داشته باشیم. FATF خارجی به ما گفت که در کشور پولشویی داریم و راست هم می‌گفت. به شخصه معتقدم که اگر سازوکار FATF را اجرا می‌کردیم هزاران میلیارد اختلاس صورت نمی‌گرفت. FATF ساختاری شبیه فیفا دارد و اساسا نمی‌توانیم آن را اجرا نکنیم. پس دو راه داریم یا اینکه FATF داخلی و مطابق با استانداردهای خارجی داشته باشیم و یا اینکه سازوکارهای FATF خارجی را بپذیریم.

نایب رئیس دهمین دوره و نماینده مردم تبریز در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در توضیح برنامه انتخاباتی خود برای انتخابات ۱۴۰۰ اظهار کرد: من معتقد به بازار آزاد و اخذ مالیات از مردم هستم. به نظرم باید سازوکاری تعیین شود که براساس کدملی، کدپستی و... واحدهای مالیاتی تشکیل دهیم و آن را به بانک‌ها متصل کنیم. آنگاه لازم نیست دنبال مفسد بگردیم چرا که هر پولی که جابه جا شود رصد می‌شود. معتقدم که شفافیت چرخه مالی باید مشخص شود و به طور همزمان دولت موظف است کسری بودجه خود را جبران کند.

پزشکیان با بیان اینکه چطور می‌توانیم برنامه‌ای برای موبایل تنظیم کنیم که همه کوچه‌ها و خیابان‌ها را به صورت شفاف و جزئی نشان دهد، گفت: اگر ۸۰۰۰ واحد تشکیل دهیم و هر واحد جمعیت ۱۰ هزار نفری را پوشش دهد و در هر واحد ۱۰ نفر را مستقر کنیم که از مردم دارایی هایشان را بپرسند می‌توانیم یک نظام مالیاتی خوب تشکیل دهیم. ممکن است عده‌ای بگویند که مردم می‌توانند دارایی هایشان را به طور کامل ارائه نکنند. پاسخ این است که هر کس که دارایی‌اش را اعلام نکرد آن دارایی را از دست خواهد داد چرا که خودش اظهار کرده است که فلان ملک یا فلان ماشین را ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا رصد اطلاعات مالی مردم، سرک کشیدن به زندگی خصوصی نیست؟ گفت: ما نمی‌خواهیم در زندگی مردم سرک بکشیم اما قانون دنیا این است. اگر فردی در یک کشور خارجی مالیات نپردازد هنگامی که خانه‌اش آتش می‌گیرد آتش نشانان برای خاموش کردن خانه او اقدامی انجام نمی‌دهند چرا که پول خاموش کردن آتش خانه‌اش را نپرداخته است. هر کسی در این کشور زندگی می‌کند و حکومت برای او امکاناتی فراهم کرده موظف است هزینه‌اش را بسته به دارایی و پولی که دارد بپردازد. قرار نیست اطلاعات دارایی مردم را به دیگران بدهیم، بنا بر این است که یک سیستم با امنیت قوی وجود داشته باشد تا با رصد دارایی مردم مالیات را به صورت پلکانی از مردم بگیرد.

وی ادامه داد: زمانی فکر می‌کردم در کشور قانون نداریم اما زمانی که نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بودم متوجه شدم که برای بسیاری از مسائل قانون وجود دارد. مثلا دو قانون جینف و کاداس برای تعیین دارایی افراد و قرارگیری منطقه‌ای آنها وجود دارد.

پزشکیان از تصمیم و برنامه‌اش مبنی بر تفویض اختیار بیشتر به استان‌ها خبر داد و گفت: به نظرم مملکت درست نخواهد شد مگر اینکه اختیارات بیشتری به استان‌ها تفویض شود. مشابه ساختاری که در کشور ما وجود دارد در هیچ جای دنیا نیست.

وی در بخش دوم سخنرانی در خصوص ماجرای آبان ۹۸ و افزایش نرخ بنزین گفت: بنده معتقدم که بنزین را باید به نرخ بازار آزاد یعنی ۲۰ هزار تومان بدهند اما به هر ایرانی چندین لیتر سهمیه بدهند. اگر آن شهروند بنزین‌اش را مصرف کرد که کرد اما نکرد بتواند بنزین‌اش را در بازار آزاد بفروشد. فرض کنید یک فرد روستایی ماهی ۲۰ لیتر بنزین داشته باشد. می‌تواند بنزین‌اش را به نرخ ۲۰ هزار تومان یعنی ۴۰۰ هزار تومان بفروشد و اگر خانواده‌ای ۵ نفره داشته باشد ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گیرش می‌آید. ما با روشی که در آبان ۹۸ اتخاذ کردیم فقرا را فقیرتر و ثروتمندان را ثروتمندتر کردیم. به همین خاطر مردم برای اعتراض به خیابان‌ها آمدند.

پزشکیان در خصوص یارانه‌ها گفت: اگر یارانه‌ها حذف شود و بازار آزاد شود و سوبسیدها به دهک‌های پایین تعلق گیرد مشکلات اقتصادی حل خواهد شد. مسئله اداره کشور شبیه فوتبال و مربی خوبی مثل کی روش می‌شود، مثلا ما می‌دانیم که تاثیرگذاری فلان مربی از دیگری بالاتر است یا کسی موفق تر است که نتیجه مناسب تری گرفته است. اگر هر کسی هم اکنون به شما نسخه‌ای برای بورس ارائه کند حرف بی‌خود گفته است. برنامه ام پیدا کردن کارشناسان خوب برای مشکلات است.

پزشکیان خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: نامزدها باید بگویند که می‌خواهند ما را شبیه کدام کشور کنند. باید بگویند که فلان تصمیم بر اساس کدام شواهد است و چه تجربه موفقی هول آن وجود دارد. وقتی این اتفاق نمی‌افتد نتیجه‌اش این می‌شود که همه کسانی که در ایران به دنبال منصب مدیریتی بودند می‌خواستند مشکلات را حل کنند اما نکردند.

نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم در خصوص شعار «لغو همه تحریم‌ها و بازگشت به همه تعهدات» گفت: به نظرم این شعار عملی نیست. چرا که امریکا به منابع کشورهای دنیا نیاز دارد؛ در عین حال اگر شعار فوق برای رهبری است باید آن را انجام دهیم. من در مورد برجام نظری ندارم اما FATF را قبول دارم. اگر ما FATF را بپذیریم و با کشورهای منطقه تعامل کنیم امریکا نمی‌تواند ما را تحریم کند. چرا که دیگر یک کشور نیستیم چندین کشوریم.

پزشکیان از ارتباط ایران با کره جنوبی انتقاد کرد و گفت: ما با کره جنوبی تعامل نداشتیم. برای آنها بازار فراهم کردیم. بازارهای ایران سرشار از اجناس کره‌ای است. در عین حال کره ای‌ها پول ما را بر نمی‌گردانند.

پزشکیان در خصوص ضرورت تصویب FATF در ایران گفت: هم اکنون اگر FATF را امضا نکنیم نمی‌توانیم با چینی‌ها مبادله بانکی داشته باشیم. حتی دیپلماسی منطقه‌ای هم بدون تصویب FATF به درد نمی‌خورد. چرا که امریکا با بردن یک قطعنامه به سازمان ملل می‌تواند ما را فلج کند و تجربه نشان داده همه کشورها آن را امضا می‌کنند. حتی کشورهای منطقه و مخصوصا عراق که جان خود را برایش می‌دهیم. من متوجه بعضی مواضع نیستم. در مجلس دهم از آقای جلیلی سوال کردم که شما بگویید اگر برجام نباشد چه کار می‌کنید؟ و اگر برجام بد است چرا از آن خارج نمی‌شویم؟

پزشکیان تاکید کرد: هنوز برنامه‌ای برای کابینه خود ندارد و شعارش «صداقت، عدالت و انصاف» است.

 

منبع: فارس
کدخبر: 165396
  • سابی ارسالی در

    به پزشکیان بگین برن دنبال کسانی که خزانه را خالی کردند
    مردم فقیر شدن
    متوجه نیستی؟

  • ناشناس ارسالی در

    اره .از حرف تا عمل این قضیه رو هم دیدیم.
    شما دست به ترکیب نزدن واین قدر ا ز فقرا مالیات نگیر
    همون پول نفت را به مردم برگردون
    بسه

  • مهدی ارسالی در

    نمیشه یه قانون پیف رو مصوب کنید که دارای ی ها و درآمدهای آقازاده‌ها و مسئولین رو مشخص کنه

  • احمد ارسالی در

    بااین حرفها قبر خودش راکند

ارسال نظر