نقشه دولت برای انتخابات لو رفت
رئیس جمهور امروز در سخنانی به مسئله انتخابات اشاره کرد و گفت: مردم باید بدانند که کاندیداها بهدنبال تعامل با دنیا و یا خواستار دعوا با جهان هستند.
حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیئت دولت اظهاراتی داشت که شائبه دخالت در انتخابات، دوگانهسازی و تغییر دغدغه های مردم را مطرح میکند.
او در سخنان خود بعد از اینکه گفت "نامزدها برنامههای خود را برای مسائل موجود کشور درخصوص خشکسالی، تحریمها و مذاکرات و مسئله کرونا اعلام کنند"، تصریح کرد: مهمتر اینکه کاندیداها استراتژیشان را بیان کنند، مردم باید بفهمند که این فرد تعاملی است یا تقابلی و باید بدانند دنبال تعامل با جهان است و یا بهدنبال دعوا با جهان است، این استراتژی مهم است.
این سخنان و مباحث مطرح شده توسط روحانی را میتوان بهنوعی ورود به عرصه انتخابات و تعیین مسئله برای این عرصه دانست. اینکه روحانی در روزهای پایانی فعالیت دولتش، به سراغ انتخابات و تعیین مصداقها برای نامزدها پرداخته شاید یک دلیل مهم داشته باشد: ایجاد فضای دوقطبی مذاکره یا تحریم در انتخابات و پیش انداختن کاندید موردنظرش در این عرصه.
روحانی در حالی به مسائل انتخاباتی پرداخته است که کشور و مردم با مشکلات عدیده معیشتی و اقتصادی روبرو هستند و نه تنها از شدت و حدت این مشکلات کاسته نشده بلکه با بیتوجهی دولت به بازار و عدم نظارت کافی بر روی قیمتها، نارضایتی مردم از عملکرد دولتمردان بیش از پیش شده است.
از سوی دیگر، حدود یک ماه پیش روحانی از برنامهریزی ۱۰۰ روزه پایانی دولت برای حل و فصل برخی امور خبر داده بود اما به نظر میرسد این وعده ۱۰۰ روزه پایانی دولت نیز سرنوشت مشابه ۱۰۰ روزه ابتدایی دولت را پیدا کرده است.
رئیسجمهور همچنین در این سخنرانی به مسئلهی «فیلترینگ» که از جمله مسائلی است که بارها به آن پرداخته و در زمانها و شرایط مختلف از آن مصادره به مطلوب کرده، اشاره کرد و گفت: هر کار مهمی باید با نظر مردم باشد و نهاینکه امروز که انتخابات است، فضای مجازی خوب است و فردا که انتخابات تمام شد، دنبال فیلترِ با دست و پا بگردیم.
اینجا و در این بخش از سخنان روحانی نیز دوگانهسازی و دوقطبیسازیِ «فیلترینگ و عدم فیلترینگ» فضای مجازی دیده میشود. نکته قابل توجه این است که ردپای مسئولان دولتی در محدودسازی بخشی از فضای مجازی در دولتهای یازدهم و دوازدهم دیده میشود و علیرغم این مسائل، رئیسجمهورِ وقت در آستانهی انتخابات به اینگونه مسائل میپردازد.
این دوگانهسازیها پیش از این هم مسبوق با سابقه است. حسن روحانی در مواقع دیگری از جمله انتخابات ۱۳۹۲، در زمان مذاکرات هستهای برجام، انتخابات ۱۳۹۶ نیز اقدام به ساخت و پردازش به دوگانهی «جنگ و صلح» پرداخته است.
سخنرانی امروز حسن روحانی بیش از هر زمان دیگری رنگ و بوی انتخاباتی داشته و به نظر میرسد رئیسجمهور و مشاوران وی برای رهایی از انتقادهای کارشناسان اقتصادی تصمیم گرفتند در فضای انتخاباتی کشور، با ایجاد فضای دو قطبی در کشور و فراموشی مشکلات اقتصادی، بیش از هر جریانی از وضعیت موجود سود ببرند.
ارسال نظر