|

مجلس ۷ روز به رئیس جمهور فرصت داد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته به صلاحیت مسعود فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش رای اعتماد ندادند و با تصدی او بر کرسی وزارت آموزش‌وپرورش مخالفت کردند.

سیاست داخلی مجلس ۷ روز به رئیس جمهور فرصت داد

 به این ترتیب دومین وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش در دولت سیزدهم نتوانست کلید ورود به ساختمان پاستور را برای تکمیل کابینه دریافت کند.

کابینه سیزدهم کامل نشد

براین اساس مسعود فیاضی گزینه پیشنهادی آموزش‌وپرورش با ۱۱۵ رای موافق، ۱۴۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۶۰ رای ماخوذه از همراهی با دولت سیزدهم بازماند. پیش از او حسین باغ‌گلی به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی آموزش‌وپرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شده بود که او هم نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد. با این تفاصیل ابراهیم رئیسی با نزدیک شدن به پایان فرصت ۹۰روزه‌اش برای معرفی وزیر پیشنهادی‌اش تنها ۷ روز فرصت دارد تا گزینه دیگری را برای تکمیل کابینه‌اش معرفی کند. در این مدت وزارت آموزش‌وپرورش با سرپرستی علیرضا کاظمی اداره شده است. درهمین حال آن‌طور که حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده است: مطابق قانون اساسی، با توجه به گذشت ۸۳ روز از حکم سرپرستی وزارت آموزش‌وپرورش، رئیس‌جمهور تنها یک هفته فرصت دارد تا گزینه پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند.

حاجی‌دلیگانی با اشاره به رد صلاحیت مسعود فیاضی گفت: طبق اصل ۱۳۵ قانون اساسی رئیس‌جمهور تنها یک بار می‌تواند برای یک وزارتخانه‌ سرپرست تعیین کند.

وی افزود: معنی این اصل این است که هیچ وزارتخانه‌ای بیش از سه ماه نمی‌تواند با سرپرست اداره شود، بنابراین چون الان ۸۳ روز از معرفی آقای کاظمی به عنوان سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش می‌گذرد، طبق قانون اساسی آقای رئیس‌جمهور تنها یک هفته زمان دارد تا فردی دیگر را برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش به مجلس معرفی کند. حاجی‌دلیگانی تصریح کرد: اگر رئیس‌جمهور امروز یا فردا نامه معرفی وزیر پیشنهادی را به مجلس ارائه دهد بلافاصله در جلسه علنی اعلام وصول می‌شود و با وجود اینکه قرار است مجلس به مدت یک هفته برای سرکشی نمایندگان از حوزه‌های انتخابیه تعطیل شود، اما به دلیل اهمیت موضوع، مجلس با تغییر برنامه خود، هفته آینده نیز جلسه علنی خواهد داشت.

امکان ادامه کار سرپرست با اذن رهبری

همچنین سید‌نظام موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در حاشیه جلسه علنی روز گذشته مجلس با بیان اینکه رئیس‌جمهور ۷ روز از فرصت اولیه ۹۰ روزه‌اش زمان دارد تا گزینه پیشنهادی آموزش‌وپرورش را به مجلس معرفی کند، گفت: البته طبق برخی از بندهای قانون که بعضا روسای سابق جمهوری نیز از آن استفاده کردند، آقای رئیسی می‌تواند برای اینکه سرپرست آموزش‌وپرورش مدت بیشتری از سه ماه در این وزارتخانه باشد از مقام معظم رهبری اذن بگیرد، این مصلحت‌اندیشی بر اساس تشخیص رئیس‌جمهور است.

موسوی افزود: طبق قانون تا زمان معرفی وزیر پیشنهادی جدید سرپرست معرفی می‌شود در غیر این صورت رئیس‌جمهور به عنوان رئیس دولت می‌تواند امورات وزارتخانه را اداره کند، البته به نظر می‌رسد تا قبل از معرفی گزینه بعدی سرپرست قبلی آموزش‌وپرورش عهده‌دار وظایف این وزارتخانه باشد. محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس نیز روز گذشته پس از عدم رای اعتماد مجلس به فیاضی از رئیس‌جمهوری خواست در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش را به مجلس معرفی کند.

 حواشی وزیر معرفی شده

وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش طی یک هفته گذشته با مخالفت‌ها و حواشی بسیاری روبه‌رو شده بود که از جمله آنها می‌توان به نسبت فامیلی‌اش با ‌علیرضا زاکانی، شهردار تهران، نحوه طی مدارج تحصیلی، مخالفتش با موسیقی، ممیزی‌های مجله رشد و مطرح شدن نامش در طرح صیانت از فضای مجازی اشاره کرد که وی تلاش کرد برای برخی از آنها پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه دهد و در برخی موارد نیز ابهامات و پرسش‌هایی باقی ماند. در نهایت تمام این ابهامات موجب شد کمیسیون آموزش مجلس از توضیحات وی قانع نشود و اکثریت اعضای این کمیسیون با وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش مخالفت کنند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته ضمن قرائت گزارش این کمیسیون در مخالفت اکثریت اعضای این کمیسیون با مسعود فیاضی گفت: مدرک کارشناسی ایشان مورد تایید قرار گرفته، ولی ایشان فاقد مدرک دکتری است. او همچنین گفت که با وجود جامعیت، واقع‌گرایی و انسجام در برنامه‌های ایشان شاخص‌های کمی و سنجش‌پذیر و زمان‌بندی شده در برنامه‌های ایشان ذکر نشده است.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 217694

ارسال نظر

 

پربازدیدترین