توجیه وزیر علوم برای حذف ظریف وحناچی از دانشگاه تهران
محمدرضا عارف، عبدالناصر همتی، عباس مصلینژاد، پیروز حناچی، محمدجواد ظریف و مهندس بیژن نامدار زنگنه که اعضای حقیقی دوره هفتم هیأت امنای دانشگاه تهران بودند در دور هشتم از این هیات حذف شدند تا قالیباف و زاکانی در آن عضو شوند.
این تغییر اگر چه بر اساس قانون است اما انتقادات زیادی به دنبال داشت چرا که برخی معتقد بودند نباید دانشگاه تهران از حضور چهره های سرشناس مانند ظریف و همتی و زنگته خالی شود. عصر ایران نوشت:« با منطق توجه به منتخبان، هم حضور عارف/ حناچی قابل توجیه است (نمایندۀ اول و شهردار تهران) و هم قالیباف/ زاکانی ( باز نمایندۀ اول وشهردار تهران) موجه است و اگر به اولی حساسیت کمتر ابراز شد دو دلیل داشت: یکی این که عارف و حناچی برآمدۀ دو انتخابات رقابتی اسفند ۹۴ و بهار ۹۶ بودند و قالیباف/ زاکانی حاصل انتخاباتی محدودتر یا دست کم با مشارکت کمتر و صریحتر حاصل روی گردانی کثیری از مردم از صندوق.
دوم این که عارف و حناچی جدای شخصیت سیاسی وجهه علمی هم داشتند و دربارۀه حناچی پررنگتر است. حال آن که در ترکیب جدید خصوصا قالیباف و زاکانی وجهۀ سیاسی بر علمی میچربد حال آن که دانشگاه تهران، دانشگاه مادر است.
مراد از وجه علمی اشتهار به آن فارغ از تحصیلات دانشگاهی است و گرنه هر چهارنفر تحصیلات عالی دانشگاهی دارند. با همه شعارها و ادعاها نهاد علم در ایران تضعیف شده است و ترکیب این هیأت امنا و حتی قبلی از این واقعیت حکایت میکند. در کمتر کشوری تغییر دولت به تغییر مدیران دانشگاه ها هم تسری مییابد.
در اینجا دانشگاه که سهل است اعضای هیأت مدیرهۀ باشگاههای ورزشی هم تغییر میکنند! به همین خاطر است که امکان برنامهریزی مستمر وجود ندارد و در باشگاهها عنوان مضحکی به نام «سرپرست مدیر عاملی» ابداع شده است.
کاش وزیر پاسخ نمیداد
محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در پاسخ به این سوال که در بند ج قانون هیات امنا دانشگاه تهران اشاره شده که اعضا باید از شخصیتهای علمی، فرهنگی یا اجتماعی، محلی و کشوری باشند که نقش مؤثری در توسعه و پیشرفت مؤسسه مربوط نیز داشته باشند، در حالی که از سوی شما علی زاکانی و محمدباقر قالیباف به عنوان اعضای حقیقی هیات امنا انتخاب شدند، این دو چه نقش موثری در توسعه و پیشرفت دانشگاه تهران داشتهاند؟ به ایلنا گفت: بحث هیات امنا این است که کسانی انتخاب شوند که بتوانند کمک کنند، دانشگاهها در مسیر رشد قرار بگیرند.
وی در ادامه توضیح داد: همچنین به بستریسازی برای رشد و بلوغ نخبگان کمک کنند. همیشه هم اینگونه بوده یعنی تعدادی از افرادی که در هیات امنا قرار میگیرند کسانی هستند که مدیریت اجرایی دارند، اهرمهای قدرت در دست آنهاست و میتوانند دانشگاهها را چه از نظر سخت افزاری و چه از نظر نرم افزاری کمک کنند. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دلیل انتخاب این دو به عنوان اعضای حقیقی هیات امنا گفت: رییس مجلس آقای محمد باقر قالیباف خودشان عضو هیات علمی دانشگاه تهران هستند و رتبه علمی دانشیاری دارد.
همچنین آقای دکتر زاکانی هم یک شخصیت علمی است. زلفی گل خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه این دو شخصیت علمی هستند، شخصیت اجرایی هم هستند که ما با دو هدف که هم علمی بودن و هم اجرایی بودن است این دو نفر را انتخاب کردیم. همچنین میخواهیم آنها از پتانسیل و ظرفیت خود برای گسترش دانشگاهها، رشد و بلوغ علم و فناوری استفاده کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که آیا این دو نفر با توجه به مسئولیتهای مهمی که دارند وقت دارند به موضوعاتی که شما به آن اشاره کردید، ورود کنند؟ گفت: هیات امنا هر سال دو جلسه دوساعته دارد و خیلی جلسات زیادی ندارد.
ارسال نظر