|

فتنه دشمن به محصولات کشاورزی هم راه پیدا کرد!

معاون وزیر در امور زراعت گفت: هیچ کدام از محصولات کشاورزی مان آلوده نیست و دشمن در این شرایط می خواهد همه چیز را برهم بزند و به هر وسیله ای که شده فتنه ایجاد کند.

علیرضا مهاجر_معاون وزیر در امور زراعت در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی گفت: در تولید آفتکش ها بالاترین تکنولوژی ها دیده می شود تا این محصولات تولیدی، کمتر به انسان و محیط زیست و سایر موجودات  آسیب بزنند.

وی ادامه داد:وقتی قراراست محصولی وارد کشور  شود باید گواهی بهداشت داشته باشد تا آلوده نباشد.اگر محموله ای وارد کشور ما شود و آلوده باشد آن را برمی گردانیم. محصولات ما هم اگر به هنگام ارسال آلوده بود برگردانده می شود و این مسائل طبیعی است.

مهاجر افزود: از ۶۰۰هزارتن سیب زمینی که امسال صادر کردیم ۵۰تن آن برگشت خورد زیرا همراه سیب زمینی ها خاک بود.خاک که آلودگی نیست. یعنی سیب زمینی های تولید شده آلوده نیست.

وی تصریح کرد:هیچ کدام از محصولاتمان آلوده نیست و دشمن در این شرایط می خواهد همه چیز را برهم بزند و به هر وسیله ای که شده فتنه ایجاد کند.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه چند میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی داشتیم ولی این صادرات هیچ نظمی نداشت، گفت: صادرات به این شکل بود که به یکباره کشوری درخواست محصولی را می کرد و سیلی از صادرکننده ها محصولات را روانه آن کشور می کردند و همین امر منجر به برهم خوردن بازار می شد.

به گفته وی اگر کسی میخواهد صادرات انجام دهد باید از صفرتا صد آن با کشاورز هماهنگ باشد.

وی بااشاره به اینکه اجازه نخواهیم داد سموم بی کیفیت  در کشور تولید و مصرف شود، گفت:امیدواریم روزی برسد که بتوانیم تمام سموم مورد نیاز خود را در کشور تولید کنیم.

رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان کود و سم ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه کشاورزان باید بهترین کود و سم را در اختیار داشته باشند و نباید صرفا به چند نوع از این نهاده ها محدود شوند، گفت:آماده هستیم تا بهترین کود، سم و بذر را وارد کشور کنیم. ما بار مالی برای دولت نخواهیم داشت و تنها در خواستمان این است که مسیر واردات هموار شود.

در ادامه این مراسم شاهپور علایی مقدم با بیان اینکه کشاورزی در کشور ما از مزیت های  نسبی برخوردار است که شاید بسیاری از کشورها آن را نداشته باشند، گفت: کشاورزی با اقلیم،نور، دما، رطوبت ، آب، نهاده های کشاورزی و دانش بهره برداران در ارتباط است.

وی ادامه داد: زمانی امنیت در امنیت دفاعی خلاصه می شد و هرکس سلاح بیشتری  داشت  از عیار امنیتی  بالایی برخوردار بود. امروز اما رویکرد عوض شده  و امنیت غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ به طوری که هرکشوری که بتواند غذای مردمش را به صورت سالم و کامل تامین کند امنیت بیشتری را در کشورش حاکم کرده است.

رییس سازمان حفظ نباتات در بخشی از صحبت هایش به اهمیت شناسنامه دار شدن محصولات کشاورزی و رصدپایش از بسترتولید تا سفره مصرف کننده نیز اشاره کرد.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد سموم مورد استفاده در کشور وارداتی است، گفت: یک درصد سموم تولیدی در دنیا را مصرف می کنیم و سرانه مصرف سم برای هر ایرانی ۴۰۰گرم است.این در حالیست که مصرف سم در دنیا ۴برابر ما است.سوال اینجاست کشوری که تا به این حد سم کمی مصرف می کند چرا بحث باقی مانده سموم مطرح است؟

وی در ادامه تشریح کرد: ما در آموزش،ترویج، ارتقای سطح مهارت و دانش بهره برداران مغفولیم.باید ارزش مهندسی کشاورزی را احیا کنیم. بیش از ۷۰ درصد تاثیرگذاری سموم به نحوه مصرف آن است.اگر مشکلی وجود دارد به دلیل پایین بودن مهارت  و دانش بهره برداران است. انجمن های تولیدکننده و واردکننده ما چقدر تولید محتوای تخصصی انجام داده اند؟ چه محتوایی تولید شده که بهره بردار ما بداند چگونه باید از سموم استفاده کند؟

علایی مقدم در ادامه گفت:قرار است برای محصولات تولید شده که در انبارها برای صادرات قرارگرفته اند  با توافق سازمان غذا و دارو، گمرک و... برگه بهداشت صادر شود. همچنین سامانه سماک(سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) نیز به زودی آغاز به کار خواهد کرد.

رییس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: قرار است روسیه از بسترهای تولید ما بازدید کند و بعد از  آن صادرات به روسیه از سر گیرد. لازم به ذکر است که روسیه واردات از ۱۶ کشور و ۲۱محصول را محدود کرده است.این محدودیت ها در کشور ما نیز هست.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 235183

ارسال نظر

 

آخرین اخبار