|

یکی از قدرتمندترین جنگنده‌های جهان در راه ایران + عکس

جنگنده یوخوی روسی Su-35S یکی از قدرتمندترین جنگنده‌های جهان به شمار می رود.

یکی از قدرتمندترین و شناخته‌شده‌ترین جنگنده‌های نسل 4++ جهان، جنگنده روسی سوخوی Su-35S با نام سوپرفلانکر است که آوازه آن، در میان بسیاری از نیروهای هوایی ارتش‌های جهان پیچیده است.

 در سال‌های اخیر و در جنگ علیه داعش در سوریه نیز در کنار Su-30 و Su-34های روسیه، شاهد قدرت‌نمایی این جنگنده پیشرفته بودیم.

این جنگنده با توسعه و ارتقای پلتفرم  T-10 و جنگنده معروف Su-27 فلانکر محصول نامدار و چابک روس‌ها ساخته شده و مجهز به امکانات بسیار گسترده و به روزی از جمله رادار آرایه فازی Irbis-E و غلاف‌های جنگ الکترونیک قدرتمند و پیشرفته مانند Sop-518 و سنسورهای هشداردهنده متعدد و کابین دیجیتال و سیستم‌های مدرن مدیریت میدان نبرد و لینک اشتراک اطلاعات با سایر جنگنده‌ها و مدیریت تسلیحات است.

این جنگنده بالاترین توان مانور در آسمان را دارد و از موتورهای قدرتمند توربوفن AL-41F بهره می‌برد که در بخش انتهایی دارای نازل متحرک 3 بعدی و سیستم تغییر بردار رانش است که در مانورهای هوایی و درگیری نزدیک دست برتر را نسبت به بسیاری از جنگنده‌های جهان به آن می‌دهد.

جنگنده

هر دوره خدمت موتورهایAL-31 سوخو Su-27 چیزی در حدود 1550 ساعت بود و با به‌کارگیری AL-41F عمر هر دوره خدمت این موتور به 4200 ساعت می‌رسد. 

به‌کارگیری آلیاژهای جدید در این جنگنده عمر خدمتی آن را به حداقل 30 سال رسانده و برای نیرویی که نیازمند به‌کارگیری ناوگان جدید هوایی به جای ناوگان قدیمی خود است، میزان مناسبی است. 

جنگنده سوخوی Su-35S از رادار آرایه فازی Irbis-E با کد N-035 بهره می‌برد که یک رادار پیشرفته با توان خروجی بالا و قابلیت کشف همزمان 30 هدف زمینی و هوایی و دریایی و درگیری همزمان با 8‌ هدف بوده و برد نهایی این رادار چیزی در حدود 350 کیلومتر است که چشمان تیزبین این جنگنده محسوب می‌شود و توان اسکن دقیق در عمق آسمان و زمین و دریا در مناطق دشمن را دارد.

جنگنده1

این رادار توانایی کشف یک هدف با سطح مقطع راداری 1 متر مربعی مانند جنگنده‌هایی F-16 و F-18 و F-15 را از فاصله‌ای در حدود 263 کیلومتری داراست.

رادارهای آرایه فازی به علت به‌ کار رفتن چیزی بین 1000 تا 1800 اِلِمان راداری ارسال کننده و دریافت‌کننده سیگنال و استفاده از طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها، بسیار سریع و دقیق عمل کرده و امکان اخلال الکترونیک بر روی اینگونه رادارها و کشف الگوی فرکانسی آنها بسیار دشوار و یا گاها غیرممکن است.

سوخو Su-35S توانایی حمل و شلیک تجهیزات متنوعی را علیه اهداف در آسمان و زمین و دریا دارد و علاوه بر موشک‌های هوا به هوای کوتاه‌برد و میان‌برد و بردبلند، توانایی حمل انواع بمب‌ها و راکت‌ها و تسلیحات هوشمند هدایت لیزری روس از خانواده بمب‌های لیزری LGB و انواع بمب‌ها و موشک‌های هدایت حرارتی و انواع بمب‌های هدایت ماهواره‌ای علیه اهداف زمینی متنوع و موشک‌های ضد سامانه‌های پدافندی مانند Kh-59 و kh-31 و طیف وسیعی از موشک‌های کروز ضد ناوهای جنگی را دارد و می‌تواند غلاف‌های نشانه‌گذار لیزری و اپتیکی را نیز به‌کار گیرد.

در سال‌های اخیر بعد از چین که تعدادی سوخو 35 از روسیه خریداری کرد، برخی کشورهای دیگر نیز ابراز علاقه به بررسی و خرید این جنگنده کردند که با واکنش شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی و فشار بر آن کشورها مواجه شد. دو کشور مصر و الجزایر نیز در خط مقدم کشمکش‌های سیاسی و فشار خارجی و تحریم احتمالی از سوی غرب در صورت خرید این جنگنده قدرتمند روس‌ها هستند.

تصاویر جنگنده‌های Su-35SE سفارشی مصر که در روسیه ساخته شده و آماده هستند اما به علت فشارهای غرب علیه روسیه و مصر و تهدید به تحریم مصر فعلا بلاتکلیف در مرکز تولید خود در روسیه مانده‌اند.

با شدیدشدن تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا و غرب علیه روسیه و رکود شدید بازار صادرات تسلیحات و جنگ‌افزار سنگین روسیه، اکنون فرصت مناسبی برای کشوری مانند ایران است که از این موقعیت‌ها استفاده کرده و قراردادهای تسلیحاتی خوبی مانند خرید جنگنده‌های پیشرفته روس منعقد کند.

 

 
 

 

منبع: برنا
کدخبر: 237956

ارسال نظر

 

آخرین اخبار