|

امیرعبداللهیان: در هیچ شرایطی از خطوط قرمزمان عبور نمی‌کنیم

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما به مذاکرات وین خوش بین هستیم و امیدواریم با واقع بینی طرف غربی ، اندک موضوعات حساس و مهم باقی مانده به نتیجه برسد.

سیاست داخلی

 وزیر خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای عمانی خود ظهر روز چهارشنبه در محل وزارت خارجه با اشاره به گفت وگوهای انجام شده بین وزرای خارجه دو کشور در جریان این سفر گفت: در این دیدار در ارتباط با مسائل مختلفی صحبت کردیم. روابط دو کشور روابط ممتازی است.

وی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات با کشورهای منطقه و همسایه افزود: در چند ماه اخیر شاهد رفت و آمدهای خوبی بین هیئت های دو کشور در زمینه های مختلف بودیم. من چندی پیش خود به عمان سفر کردم و با وزیر خارجه عمان و تعدادی از مقامات این کشور دیدار کردم. آقای دکتر باقری معاون سیاسی وزیر خارجه نیز چند ماه پیش به عمان سفر کرده بود و در آنجا نیز با مقامات عمانی دیدار و رایزنی کرد.

وی همچنین به سفر رئیس کل بانک مرکزی ایران و وزیر صمت به عمان اشاره کرد و گفت: در جریان وزیر صمت به عمان کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برگزار شد. کمیته های مربوطه جلسات خود را برگزار کردند و تصمیمات خوبی در این کمیسیون گرفته شد.

وی با بیان اینکه مناسبات سیاسی دو کشور ایران و عمان در سطح خوبی قرار دارد اما مناسبات اقتصادی و تجاری در سطح مناسبات سیاسی نیست، گفت: در مدت اخیر روابط تجاری دو کشور گسترش پیدا کرده ولی با توجه به ظرفیت های موجود بین دو کشور این سطح از روابط حجم روابط تجاری را کافی نمی دانیم و توافق کردیم که برای توسعه هر چه بیشتر روابط در حوزه تجاری و اقتصادی اقدامات لازم را به عمل آوریم.

وی همچنین با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه سران دو کشور در آینده نزدیک با یکدیگر دیدار و رایزنی کنند، گفت: سلطان عمان از آقای رئیس جمهور برای سفر به عمان دعوت رسمی انجام داده است و امیدواریم در اولین فرصت ممکن و در آینده نه چندان دور این سفر انجام شود و طبیعتا این سفر و دیدار سران دو کشور می تواند نقطه عطفی را در مناسبات دو کشور ایجاد کند.

وزیر خارجه کشورمان همچنین با ارائه گزارشی از سفر اخیر رئیس جمهور به قطر و دیدار او با امیر قطر و شرکت در اجلاس اپک گازی گفت: این سفر در راستای توجه ایران در عرصه سیاست خارجی به موضوع همسایگان و تعامل با آن ها انجام شد. در این سفر ملاقات ها و گفت وگوهای خوبی بین مقامات ایران و قطر انجام شد و ۱۴ سند همکاری و تفاهم بین مقامات دو کشور امضا شد.

وی با تأکید بر سیاست ایران بر ایجاد ثبات و امنیت در منطقه در سایه همکاری های کشورهای منطقه افزود: تاکنون چهار دور گفت‌وگو بین تهران و ریاض با مساعدت مقامات عراق انجام شده است. از طریق وزیر خارجه عراق در اجلاس امنیتی مونیخ و دیداری که با یکدیگر داشتیم پیامی دریافت کردیم مبنی بر اعلام آمادگی دولت ریاض برای تداوم این گفت وگوها. ما نیز آمادگی خود را برای تداوم این گفت وگوها و برگزاری دور بعدی مذاکرات و رسیدن به نتایج رو به جلو در مناسبات دو کشور اعلام کردیم.

امیرعبداللهیان با تأکید بر اینکه ما تلاش ها و فعالیت های خود را برای گفت وگوها و همکاری های مشترک با کشورهای منطقه با جدیت ادامه می دهیم، تصریح کرد: ما بر این موضوع باور داریم که راه حل بحران های موجود در منطقه مشورت، گفت وگو و همکاری است و این تصور اشتباهی است که کسی در منطقه تصور کند که می تواند امنیت خود را در سایه ناامن سازی برای دیگران کسب کند. ما آمادگی خود را برای پیشبرد هر گونه ابتکاری که به امنیت، توسعه پایدار و تحقق رشد اقتصادی در منطقه کمک کند، اعلام کرده و بر این موضوع تأکید داریم.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فاجعه انسانی رخ داده در یمن و ادامه بحران در این کشور گفت: شهید ایرلو سفیر ایران در یمن در هنگامی که به کرونا مبتلا شد در این کشور برای درمان از کمترین امکانات پزشکی به خاطر محاصره انسانی این کشور برخوردار نبودند و به خاطر ابتلا به کرونا و کمبود امکانات پزشکی به شهادت رسیدند و این خود نشانگر اوج وخامت وضعیت انسانی در یمن به خاطر محاصره و کمبود امکانات است.

وی با تأکید بر اینکه ایران فعالانه آمادگی دارد که در راستای تحقق صلح و امنیت در منطقه حرکت کند، ادامه داد: ما بر موضوع توقف جنگ در یمن، لغو محاصره انسانی این کشور و انجام مذاکرات یمنی یمنی تأکید داریم و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار می بریم.

امیرعبداللهیان همچنین به وضعیت افغانستان اشاره کرد و گفت: مردم این کشور نیز در شرایط خوبی به سر نمی برند. ایران با همه طرف های افغانستانی و اقوام افغانستانی در ارتباط است و ما همه آن ها از جمله هیئت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان را تشویق می کنیم که دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام تشکیل دهند.

این دیپلمات عالی رتبه ایرانی همچنین به وضعیت اوکراین اشاره کرد و گفت: ما از بحران اوکراین و وضعیت به وجود آمده در آن منطقه خرسند نیستیم. رفتارهای تحریک کننده ناتو و آمریکا شرایط نگران کننده ای را در منطقه را نگران کننده کرده است. ما همه طرح ها را ترغیب می کنیم که از طریق سیاسی و مسالمت آمیز به این بحران خاتمه بدهند. من هفته گذشته در تماس تلفنی با وزیران امور خارجه روسیه و اوکراین مواضع رسمی و شفاف ایران را در این ارتباط بیان کردم و بر این مسئله تأکید داشتم که مداخله آمریکا و ناتو کمکی به حل این بحران نمی کند و همچنین مسیر حل این بحران جنگ نیست بلکه گفت وگو و اتخاذ راهکارهای مسالمت آمیز است و امیدواریم در این مسئله، منطقه شاهد شرایط پیچیده تری نباشد.

وی همچنین در مورد مذاکرات وین گفت: مذاکرات وین به مسئله حساس و مهمی رسیده است. ما امروز در دیدار با وزیر خارجه عمان علاوه بر اینکه در مورد مسائل دوجانبه و منطقه ای گفت وگو کردیم در مورد مذاکرات وین نیز تبادل نظر کردیم. در مورد مذاکرات وین موضوعات اندک اما بسیار مهم باقی مانده است. ما در مونیخ و همکارم آقای باقری در وین به صراحت به طرف های غربی و همچنین آقای بورل گفته و تأکید کرده ایم که ایران به هیچ وجه در مذاکرات وین از خط قرمز خود عبور نمی کنیم. ما تحت هیچ شرایطی از خطوط قرمز ایران عبور نمی کنیم و به این خطوط قرمز پایبندی خود را با قوت نشان داده ایم.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما لازمه هر گونه مذاکره ای را مفید بودن آن می دانیم و اینکه منافعی برای مردم ایران حاصل شود در مورد نحوه گفت وگوها در وین اظهار کرد: مذاکرات مستقیم بین ایران و نمایندگان ۱+۴ انجام می شود. از طریق آقای مورا NonPaperهایی بین نمایندگان ایران و آمریکا تبادل می شود. ما تاکنون از مقامات آمریکایی پیام های زیادی دریافت کرده ایم در مورد ضرورت انجام گفت وگوهای مستقیم. برای ما مهم این است که چه نفعی از این گفت وگو است و آیا آینده ای متفاوت از آنچه که در مذاکرات کنونی روی داده و یا دستاوردی فراتر وجود خواهد داشت یا نه. از طرف آمریکایی تاکنون حرف و پیام های مثبتی شنیده ایم ولی تا این لحظه اقدام عملی از سوی آن ها برای اثبات حسن نیت شان به عمل نیامده است.

وزیر خارجه کشورمان گفت: ما در مجموع به مذاکرات وین تا اینجا خوش بین هستیم و امیدواریم اندک موضوعات حساس و مهم باقی مانده با واقع نگری طرف های غربی به نتیجه برسد و ما به این نتیجه برسیم که طرف های مقابل به بازگشت به تعهداتشان ذیل توافق ۲۰۱۵ پایبند خواهند ماند.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 244685

ارسال نظر