|

رحمانی فضلی:فعالیت تاکسی‌های اینترنتی ایرادی ندارد

وزیر کشور گفت: باید در زمینه مقابله با کرونا به صورت هوشمند، پویا و موثر عمل کنیم و در این مسئله مبنا را شهرستان‌ها و شهر‌ها گذاشته ایم.

سیاست رحمانی فضلی:فعالیت تاکسی‌های اینترنتی ایرادی ندارد

عبدالرضا رحمانی فضلی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا امشب ۲۶ آبان ماه با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به بررسی محدودیت‌های جدید کرونایی پرداخت.

رحمانی فضلی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه مقرر شده است تا طرح جامعی را آماده کنیم تا براساس آن ضعف‌ها و نقص‌های تصمیمات قبل را پوشش دهیم گفت: باید در زمینه مقابله با کرونا به صورت هوشمند، پویا و موثر عمل کنیم در این مسئله مبنا را شهرستان‌ها و شهر‌ها گذاشته ایم.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه مدیریت و کنترل ویروس کرونا هدف اصلی طرح محدودیت‌ها است اظهار کرد: کاهش تعداد بیماران و ورودی‌های بیمارستانی ضامن دستیابی به هدف طرح است. یکی از رکن‌های اساسی نوع تبلیغات، نوع آموزش و نوع اطلاع رسانی در خصوص بیماری کرونا است. صدا و سیما به عنوان رسانه پرقدرت، قوی و پرمخاطب ملی نقش بسیار مهمی را در این مقطع مانند مقاطع قبل باید ایفا کند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه مردم به عنوان اصلی‌ترین پایه در این موضوع هستند ادامه داد: همه این کار‌ها برای مردم است و همه این کار‌ها با کمک مردم محقق می‌شود، اگر کمک مردم نباشد ما نمی‌توانیم کاری را انجام دهیم، در شرایط کنونی هیچ کس راضی به ایجاد ممنوعیت نیست، اصل بر برقراری ممنوعیت نیست، اما وقتی با اقلیتی مواجه می‌شویم که وظایف و مسئولیت‌های شان را انجام نمی‌دهند مجبور می‌شویم محدودیت ایجاد کنیم.

رحمانی فضلی تصریح کرد: امیدواریم مردم با اعتمادی که به دولت و مسئولین دارند باور داشته باشند که همه این کار‌ها برای آنهاست، برای ما غم انگیز است که هر روز در اخبار با خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست می‌دهند مواجه شویم. همه کشور‌ها با این مسئله مواجه هستند ما متولی این مردم هستیم، ما مسئول و خادم مردم هستیم و مردم باید به خادمین خود توجه کنند. بعد از ۸ ماه اقدامات مختلف قرار بر این شد تا یک مرکزیتی باشد تا بر تمام دستگاه‌ها نظارت داشته باشد. در این مرحله با موج سوم مواجه هستیم و لازم بود تا تمرکزی بر اجرای مصوبات انجام شود و این قرارگاه هم به همین دلیل برپا شد.

وی تاکید کرد: لازم بود یک بازنگری در روند مصوبات انجام شود چراکه تا به امروز ۴۳ جلسه تشکیل و ۳۷۰ مصوبه صادر شده است و لازم بود تا تمام این مصوبات در دستگاه‌های اجرایی پیگیری شود. امروز آقای نمکی اعلام کردند از سه شنبه تست‌های فوری در اختیار قرار می‌گیرد و تست‌ها را به صد هزار در روز می‌رسانیم.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه مردم ما هنوز نسبت به قرنطینه آموزش کافی را ندیده اند گفت: در ستاد مجوز گرفته شد از هتل‌ها و مسافرخانه هم برای قرنطینه استفاده شود. افرادی که شناسایی می‌شوند و در بیمارستان بستری نمی‌شوند رصد و کنترلی روی آن‌ها صورت نمی‌گیرد. اما از این به بعد با اپلیکیشن ماسک و با کمک وزارت ارتباطات این افراد از طریق موبایل آن‌ها رصد می‌شوند.

وی با تاکید به نیازمندی برای کمک‌های مردمی گفت: ما مبنای ممنوعیت را سه سطح زرد، نارنجی و قرمز قرار دادیم. اعمال ممنوعیت در ادارت، بخش‌های عمومی و اصناف است. همه این‌ها که گفته شد دارای سه رکن، وزارت بهداشت، تبلیغات و آموزش و مردم است.

وزیر کشور افزود: همه کار‌هایی که می‌کنیم برای این است که وزارت بهداشت خدمات خود ار بخوبی انجام دهد. همه قدردان تلاش آن‌ها هستند. باید مردم ما نسبت به زوایای این بیماری آگاهی داشته باشند. همه این کار‌ها برای مردم و با کمک مردم است. هیچ کس راضی نیست ممنوعیت و محدودیت ایجاد شود، اما وقتی با یک اقلیتی مواجه می‌شویم که رعایت نمی‌کنند مجبور به قرار دادن ممنوعیت و محدودیت می‌شویم.

وی اظهار کرد: ما بین بد و بدتر و یا بدترین و بدترین‌ها تصمیم می‌گیریم. در ممنوعیت ساعت ۲۱ تا ۴ صبح باید مردم هم به ما کمک کنند. پیش بینی من این است که بین ۵۰ تا ۶۰ درصد خود مردم رعایت می‌کنند. کارمندان دستگاه‌ها از طریق سازمان خود شماره‌های پلاک خودرو‌های خود را به نیروی انتظامی می‌دهند تا جریمه نشوند، اما نیروی انتظامی حتما با تردد‌ها با حفظ کرامت مردم برخورد می‌کنند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا تاکید کرد: بخش خصوصی که ارباب رجوع ندارند می‌توانند با رعایت پروتکل‌ها و دستورات طرح ممنوعیت کار خود را ادامه دهند، ولی اگر ارباب رجوع دارند باید به لیست فعالیت مشاغل مراجعه کنند و از آن لیست تبعیت کنند. در مسافرت‌های بین شهری با حمل و نقل عمومی باید مسافران مشخص شوند که کرونا ندارند و ظرفیت آن وسیله نقلیه هم بیش از ۶۰ درصد نباشد.

وی ادامه داد: کارفرمایان هم می‌توانند لیست افراد را به نیروی انتظامی اعلام کنند تا جریمه نشوند البته جریمه افراد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح با دوربین‌ها انجام می‌شود که مبلغ ۵۰۰ هزار تومان است، ولی افراد می‌توانند تا قبل از پرداخت جریمه این موضوع را عنوان کنند و اگر اشتباهی جریمه برای آن‌ها صادر شده است را برطرف کنند.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا تضادی بین ممنوعیت سفر با خودروی شخصی با مجاز بودن استفاده از حمل و نقل بین شهری وجود ندارد، اظهار کرد: تعداد سفر‌ها بسیار کاهش می‌یابد و استفاده از خودروی شخصی قابل مقایسه با استفاده از حمل و نقل عمومی بین جاده‌ای نیست.

وی درباره فعالیت تاکسی‌های اینترنتی و سایر تاکسی‌ها نیز خاطرنشان کرد: فعالیت تاکسی‌های اینترنتی، تاکسی‌ها، آژانس‌ها و… ایرادی ندارد و جریمه‌ای برای این افراد صادر نمی‌شود. بانک‌ها، اداره برق، برخی ادارات در تمامی استان‌ها باید باز باشند و خدمت ارائه دهند البته اگر نهادی تشخیص داد با حداقل نیرو می‌شود کار را انجام داد مشکلی نیست و باید دورکاری برقرار باشد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: البته باز هم می‌گویم ادارات تعطیل نیستند و تا یک سوم می‌توانند دورکار باشند و اگر با کمتر از یک سوم هم کار انجام شدنی است ممنوعیتی برای دورکاری تعداد بیشتری از کارکنان نیست.

وی افزود: بخشی خصوصی هم باید با رعایت پروتکل‌ها کار‌ها را انجام دهند، البته اگر ارباب رجوع نداشته باشند می‌توانند با رعایت پروتکل‌ها فعالیت کنند، ولی اگر ارباب رجوع دارند باید به لیست فعالیت مشاغل مراجعه کنند و از آن لیست تبعیت کنند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه کادر اداری در مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل هستند مگر عواملی که سامانه و کار‌های کامپیوتری و غیرحضوری را اداره می‌کنند، اظهار کرد: ظرف ۲ روز حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر با اپلیکیشن با ماسک شناسایی شدند که در حمل و نقل عمومی کار می‌کرده اند و بیمار هم بوده اند، استفاده از اپلیکیشن و تست‌های سریع می‌تواند کمک بسیاری در شناسایی افراد داشته باشند. اگر افراد ممنوعیت خروج از شهر‌های قرمز را رعایت نکنند و اگر از راه در رویی خارج شدند و در جاده‌ها دیده‌ها شدند در صورت خروج از شهر‌های قرمز یک میلیون تومان  و در صورت خروج از شهر‌های نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت ۷۰ درصد افراد مصوبات را رعایت می‌کنند و البته روز به روز کم و زیاد می‌شود و باید صبر کنیم تا مردم خودشان را منطبق کنند البته از روز شنبه مصوبات با جدیت اعمال می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که بعد از این طرح، پلان بعدی قرارگاه چیست، گفت: ما طرح دیگری نداریم و این طرح را برای ۲ هفته اجرا می‌کنیم و اگر شهری بعد از ۲ هفته همچنان قرمز بود طرح ادامه پیدا می‌کند و اگر نارنجی شد محدودیت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما در سال آینده ۴ انتخابات پیش رو داریم و برای برگزاری این انتخابات به دنبال راهکار‌هایی هستیم که هر زمان به جمع بندی برسیم اعلام می‌کنیم در همین زمینه جلساتی با شورای نگهبان داریم که بتوانیم انتخابات را با وجود کرونا به خوبی اجرا کنیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 135356

ارسال نظر

 

آخرین اخبار