منتظر حضور یک رئیسجمهور نظامی باشیم؟
یک فعال سیاسی گفت: اصلاح قانون انتخابات هیچ ویژگی تازهای نداشته و تنها بند جدیدی که در آن تصویب شده مسئله شرط سنی است.
مهدی آیتی درخصوص طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در هفتههای اخیر توسط مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و حاشیههای پیرامونی آن، گفت: به نظر من هیچ اتفاق تازهای رخ نداده و این مواردی که اکنون مجلس مصوب کرده است یک نوع هیاهوی سیاسی تلقی محسوب میشود. در واقع همه این مواردی که اکنون در مصوبات مجلس ذکر شده پیش از این هم اجرا میشده است و تنها موضوعی که به صورت روشن و شفاف در این اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری وجود دارد مسئله شرط سنی کاندیداها است که به بازه ۴۰ تا ۷۰ سال محدود شده است. اما غیر از مسئله سن سایر موارد تا پیش از این هم وجود داشته و شورای نگهبان آن را اعمال میکرده است.
وی با اشاره به واکنشها پیرامون مجاز شدن نظامیان به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، اظهارکرد: اینکه معترض هستند که اکنون نظامیان مجاز به ثبتنام و حضور در انتخابات شدهاند هم اشتباه است، مگر پیش از این ما چنین مسئلهای نداشتیم؟ مگر آقایان شمخانی، رضایی و قالیباف یا چهرههای دیگر وارد انتخابات نشدند؟ در نتیجه این هم اشتباه است که بگوییم در گذشته نظامیان در انتخابات نبودند و اکنون وارد خواهند شد.
این تحلیلگر سیاسی پیرامون محدودیت سنی ایجاد شده برای کاندیداها ابرازکرد: همانطور که عرض کردم این طرح علیرغم هیاهوی سیاسی زیادی که ایجاد کرد هیچ فایدهای ندارد و تنها ویژگی آن ایجاد محدودیت سنی برای کاندیداها است که آن نقض غرض است، از این جهت که بعد از تصویب این ماده نخستین سوالی که مطرح میشود این است که مگر فقط رئیسجمهور جزو مسئولان کشور است، اگر برای او شرط سنی لازم است چرا سایر مسئولان مانند رئیس قوهقضاییه، رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان و اعضای مجلس خبرگان این شرط سنی را نداشته باشند؟
وی افزود: حتی در چنین شرایطی برای نمایندگان مجلس، وزرا و استانداران هم این موضوع شرط سن مطرح میشود که چرا ما از بین تمام مناصب سیاسی و مسئولیتی در کشور فقط یک کرسی را با محدودیت سنی مواجه کنیم؟ این مسئله یک ایراد مهمی است که در این قانون وجود دارد. مگر اینکه ما برای همه مسئولان سیاسی کشور و همه مقامات در مناصب مختلف بهمنظور افزایش کارآمدی، توانمندی و سلامتی یک محدوده سنی را در نظر بگیریم. در چنین شرایطی این مسئله منطقی محسوب میشود که شامل همه مسئولان باشد نه اینکه تنها جایگاه رئیسجمهوری را هدف گرفته باشد.
آیتی در ادامه با اشاره به برخی گمانهزنیها مبنی بر آماده کردن عرصه برای حضور یک رئیسجمهور نظامی، ابرازکرد: تا اینجا مشخص شد که غیر از مسئله شرط سنی هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده است، حال اگر مسئله حضور یک نظامی به عنوان رئیسجمهور مطرح باشد آمادهسازی فضا چندان سخت نیست. به عبارت دیگر حذف رقیبان هم میتواند یکی از روشهای آمادهسازی فضا برای حضور یک فرد باشد. از سوی دیگر میتوانند در این شرایط از تکنیک کاندیدای نمایشی و کاندیدای جدی استفاده کنند، برای مثال آقای قالیباف و آقای دهقان در انتخابات حضور پیدا کنند که یکی نمایشی و یکی جدی باشد که یکی به نفع دیگیری کنار برود و آن نفری که باقی مانده پیروز شود مانند کاری که آقای جهانگیری برای آقای روحانی در سال ۹۶ انجام داد.
وی در پایان گفت: اگر بنا بر این باشد که در انتخابات سال آینده یک رئیسجمهور نظامی بر سر کار حضور پیدا کند، سازوکار آن چندان سخت نیست و حتی به نوعی فراهم است. شورای نگهبان نیز که بر اساس شرایط زمانی و روز برای صلاحیتها تصمیمگیری میکند، امکان این را دارد که برخی کاندیداهایی که در انتخاباتهای گذشته تایید کرده را ردصلاحیت کند و افراد دیگری را تایید کند
این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص اهمیت مشارکت در انتخابات نیز گفت: مهم است که دست اندرکاران برگزاری انتخابات به مسئله مشارکت مردم در انتخابات هم توجه داشته باشند چراکه این عامل همواره برای نظام در طول بیش از ۴۰ سال گذشته مهم بوده است.
رییس جمهور غیرنظامی چه دسته گلی به آب دا د که حالا نظامیش بکند دیگه بدتر اندربدتر فشاربرمردم هزاران برابر میشود جوانها خو دشان دسته دسته خودکشی میکنند
باسلام .رئیس جمهور باید نظامی و در راستا ی دستورات حضرت آقا جلو برود والا باز هم از این بدتر خواهد شد .اگه غیر این باشد م ملکت از این بدتر هم بفنا میرود .واگر این باشد یک امپراتوری قوی در آسیا بوجود خوا هد آمد آنهم در ایران .