۲۰ سال زندان برای دیپلمات ایرانی + واکنش وزارت خارجه
دادگاه آنتورپ اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی را به جرم تلاش برای بمبگذاری در همایش سازمان مجاهدین خلق به ۲۰ سال زندان محکوم کرد.
دادگاه کیفری آنتورپ (انور) در بلژیک اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی را به جرم تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی سالانه شورای ملی مقاومت ایران (به محوریت سازمان مجاهدین خلق) در شهر ویلپنت (حومه پاریس) در ژوئن سال ۲۰۱۸ به بیست سال زندان محکوم کرد.
این نخستین بار است که یک دیپلمات ایرانی در اروپا به جرم مشارکت در تروریسم محکوم میشود.
آقای اسدی ۴۹ ساله در زمان وقوع جرم کارمند دیپلماتیک سفارت ایران در وین، پایتخت اتریش بود. او تمام اتهامات علیه خود را رد کرده است.
دیگر متهمان این پرونده یعنی نسیمه نعامی به ۱۸ سال، امیر سعدونی به ۱۵ سال و مهرداد عارفانی به ۱۷ سال زندان محکوم شدند. قاضی با درخواست دادستان مبنی بر سلب تابعیت بلژیکی این سه مجرم موافقت کرد.
ایران و وکلای آقای اسدی با اشاره به مصونیت دیپلماتیک وی، صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به اتهامات این کارمند سفارت ایران در اتریش را رد کرده بودند.
واکنش وزارت خارجه ایران
«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (پنجشنبه) به صدور حکم دادگاه آنتورپ بلژیک در خصوص اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به صدور حکم دادگاه آنتورپ بلژیک در خصوص آقای اسدالله اسدی دیپلمات کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اعلام دادگاه آنتورپ بلژیک، مبنی بر صدور حکم ۲۰ سال زندان برای اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان را قویا محکوم می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: همچنانکه قبل از این هم بارها اعلام کرده ایم، تمامی مراحل بازداشت آقای اسدی، فرآیند قضایی و صدور حکم اخیر، غیر قانونی و نقض آشکار موازین حقوق بین الملل، بویژه کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در خصوص روابط دیپلماتیک بوده و جمهوری اسلامی ایران آن را به هیچ عنوان به رسمیت نمی شناسد.
خطیب زاده در ادامه اظهار داشت: متاسفانه بلژیک و برخی کشورهای اروپایی، تحت تاثیر فضاسازی معاندانه گروهک تروریستی منافقین در خاک اروپا، به چنین اقدام غیر قانونی و غیر قابل توجیهی دست زده اند. لذا بایستی نسبت به نقض فاحش حقوق دیپلمات کشورمان، از جمله شرایط غیر انسانی که آقای اسدی در دوران بازداشت در آلمان و بلژیک با آن مواجه بوده، پاسخگو باشند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در خاتمه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای توسل به همه راه های حقوقی و دیپلماتیک ممکن جهت احقاق حقوق آقای اسدالله اسدی و پاسخگو نمودن دولت هایی که تعهدات بین المللی خود را نقض کرده اند محفوظ می داند.
حسین شریعتمداری مدیر روزنامه کیهان نوشت: ردپای نفوذ در پروندهسازی برای اسدالله اسدی کاملاً مشهود است.
آقای شریعتمداری،
هیچ نفوذی در کار نیست بلکه ماهیت جمهوری اسلامی میباشد که مثل همه انقلابات عوامل خودش را به سازمانهای جاسوسی میفروشد.
از این عقرب نهادان وای و صد وای، که بر دل جای زخمی ماند صد جای.
بسی عریانتنان را جای بیم است، از آن عقرب که در زیر گلیم است.
سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق #آزادی_بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،