|

پیشنهاد روزنامه آمریکایی به بایدن / برجام را به تعویق بیندازید

روزنامه واشنگتن پست در مطلبی از دولت آمریکا خواست برای توافق با تهران درباره بازگشت به برجام تا انتخابات ایران دست نگه دارد.

سیاست

جیسون رضائیان، روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی در مقاله‌ای برای واشنگتن‌پست با عنوان «احیای برجام حیاتی‌ست، اما چندهفته جای درنگ دارد» به دولت آمریکا توصیه کرده است که با توجه به موقعیت سیاسی کنونی ایران، روند تعامل جاری با تهران برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) را کُند کرده و تا روشن شدن نتیجه انتخابات ایران و امکان ارزیابی بهتر از فضای پس از آن، صبر و تأمل کند.

وی در این یادداشت نوشته است که رئیس جمهور بایدن و رئیس جمهور ایران حسن روحانی هر دو دلیل روشنی دارند که می خواهند هرچه سریعتر به توافق کامل توافق هسته ای ۲۰۱۵ برگردند. اما موردی که بیشتر از همه برای دنیا باید حائز اهمیت باشد -این واقعیت که [برجام] کارآمد بود- در حال حاضر محل مناقشه است.

رضائیان فضای انتخاباتی امروز ایران را نمود یک "نقطه عطف" در تاریخ تحولات ایران دانست و نوشت: دینامیک سیاسی داخلی ایران به سرعت در حال تغییر است و دولت بایدن در حالیکه برای احیای توافق هسته‌ای گام بر‌می‌دارد باید این مسئله را مد نظر قرار دهد.

وی مدعی شد به عنوان شخصی که به ارزش تعامل دیپلماتیک برای حل مسائل پیچیده ژئوپلیتیک با ایران باور داشته و همچنان هم بر این باور است، در این مورد، فکر می‌کنم زمان آن است که از سرعت خود بکاهیم.

رضائیان ضمن تأکید بر اینکه در نهایت «هر دو طرف نیاز حیاتی و انکارناپذیری به توافق برای احیای برجام دارند»، مدعی شده است که پس از انتخابات ایران، احتمالاً واشنگتن "ارزیابی دقیق‌تر و مطمئن‌تری" خواهد داشت و "در موضع بهتری برای دادوستد امتیازات" قرار می گیرد.

روزنامه‌نگار واشنگتن‌پست در ادامه تلاش کرده است با آوردن گزاره‌هایی، مدعای یادشده را تصدیق کند و در پایان نوشته است: دولت بایدن قول یک معامله "طولانی‌تر و قوی‌تر" (Longer & Stronger) را داده است. این یک هدف شایسته است که با میانبرها نمی توان به آن رسید. کاهش سرعت برای درک بهتر شرایط بازی پس از انتخابات ایران می تواند کمک کند.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 175542
  • ناشناس ارسالی در

    تعامل باکشورهای جهان بخصوص غرب اولین نتی جه اش فروش نفت وبازشدن دروازه های صادرات فرش وخشکباروزعفران ومیوه ایران به بازار های فرامنطقه ای است چراصادرات کشورمارکود پیداکندودلاریک ارزخارجی به ۲۳ هزارتومان درکشورمابرسدباتعامل ودیپلماسی مسائل تحری می قابل حل است

ارسال نظر