آغاز تبلیغات انتخاباتی شوراهای شهر تهران
با آغاز تبلیغات انتخاباتی شوراهای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش از امروز(پنجشنبه ۲۰ خردادماه سال جاری) ۲هزارو ۲۹۴ نفر در تهران برای کسب ۲۱ صندلی این شورا به مدت هفت روز در عرصه تبلیغات با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
با انتشار اسامی نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در روز سه شنبه هفته جاری به صورت رسمی توسط فرمانداری تهران نامزدهای این دوره انتخابات شورا کد انتخاباتی خود را دریافت کردند به این ترتیب نامزدها می توانند از امروز (پنجشنبه ۲۰ خردادماه سال جاری) تبلیغات خود را آغاز کنند.
مدت زمان فعالیت تبلیغات انتخاباتی شوراهای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش هفت روز ادامه خواهد داشت و در ساعت ۷ صبح روز پنجشنبه ( ۲۷ خردادماه سال جاری) به پایان می رسد.
در ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش ۲هزارو ۲۹۴ نفر از داوطلبین احراز صلاحیت شده اند که شهروندان تهرانی در ۲۸ خردادماه سال جاری می توانند در ۳ هزارو ۷۹۷ شعبه اخذ رای موجود در تهران حداکثر به ۲۱ نامزد مورد نظر خود رای بدهند.
در این میان هریک از گروه ها و جناح ها برای انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در قالب ائتلاف ها لیست های ۲۱ نفره ای را اعلام می کنند که تاکنون شورای ائتلاف شهر تهران، اسامی ۲۱ نفره این شورا در انتخابات ششمین دوره شورای شهر تهران را اعلام کرده است و شورای وحدت و جبهه اصلاحطلبان از اعلام لیست خود ظرف روزهای آینده خبر داده اند.
عمر تشکیل شوراها به حدود ۲۲ سال رسیده و پنج دوره را در این ۲۲ سال پشت سر گذاشته است. اولین قانون شوراهای اسلامی کشور در سال ۱۳۶۱به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از آن این قانون در ۵ نوبت دستخوش تغییرات و اصلاحاتی شد که نهایتاً نیز آخرین اصلاح آن در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۵ صورت گرفت. این نهاد که از آن به عنوان پارلمان شهری یاد می کنند و در قانون اساسی نیز به عنوان ارکان تصمیم گیری کشور معرفی شده، انتظار می رود امورات شهرها را به صورت یکپارچه مدیریت کند. البته در همین راستا طرح جامع مدیریت شهری در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در حال بررسی است.
وجود شوراها در قانون اساسی تصریح شده؛ اما تدوین سازوکار اجرایی آنها تا سال ۱۳۷۷ که اولین دورهٔ انتخابات سراسری شوراها هفتم اسفندماه همین سال برگزار شد به تعویق افتاده بود. در این سال در بیش از ۴۰ هزار حوزه انتخاباتی، انتخابات برگزار و حدود ۲۰۰ هزار نفر از منتخبین مردم در سراسر کشور جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند و به این ترتیب شوراهای اسلامی در کشور از ۹اردیبهشت سال ۱۳۷۸ فعالیت رسمی خود را آغاز کردند.
انتخابات شورای شهر تنها انتخاباتی است که نظارت بر آن برعهده شورای نگهبان نیست و بررسی و رسیدگی به صلاحیت داوطلبان برعهده هیات های اجرایی و نظارت است و هیات های نظارت نیز از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود. اما براساس گفته بسیاری کارشناسان حوزه شهری همین تاخیر در تشکیل شوراها باعث شده بسیاری از دستگاه ها به نوعی شوراها را به رسمیت نشناسند و درنتیجه شوراها در جایگاه اصلی خود قرار نگیرند.
ارسال نظر