آمریکا از طالبان چه درخواستی کرد؟
آمریکا با گروه طالبان برای عدم حمله به نیروها و دیپلماتهای این کشور هنگام خروج از فرودگاه بین المللی کابل مذاکره کرده است.
به گفته مقامات آگاه آمریکایی، زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، با نمایندگان گروه طالبان در دوحه قطر دیدار کرده و از آنها خواسته است تا تخلیه دیپلماتها و نیروهای نظامی آمریکایی از کابل دست به هیچ اقدامی نزنند.
این مقام آمریکایی افزود: خلیل زاد به طالبان گفته است در صورتی که این گروه در روند خروج پرسنل آمریکایی از کابل دخالت نکنند و با نیروهای آمریکایی حاضر در کابل درگیر نشوند، ورود طالبان به کابل راحتتر از سوی جامعه جهانی پذیرفته میشود.
خلیلزاد همچنین خواستار حفظ امنیت سفارت آمریکا در کابل از سوی طالبان شده است. نماینده آمریکا امیدوار است بتواند سفارت آمریکا در افغانستان را باز نگه دارد تا گروه طالبان به عنوان دولت احتمالی آینده افغانستان بتواند کمکهای مالی آمریکا را دریافت کند.
این درحالی است که نشریه آمریکایی پولیتیکو روز شنبه به وقت محلی در مطلبی اعلام کرد کارکنان سفارت آمریکا در افغانستان با نزدیک شدن طالبان به کابل به سرعت در حال انتقال به فرودگاه بین المللی این شهر هستند.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا روز شنبه اعلام کرد که با استقرار پنج هزار نیروی نظامی در افغانستان برای تسهیل خروج اتباع آمریکایی از این کشور موافقت کرده است.
بایدن هشدار داد به نمایندگان طالبان در دوحه اعلام کردیم که هرگونه اقدامی از جانب آنها در افغانستان که نیروهای آمریکایی یا دیپلماتهای ما را به خطر بیندازد، با واکنش نظامی سریع و قوی آمریکا مواجه خواهد شد.
طالبان از ماه آوریل در حالیکه نیروهای خارجی پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان، در حال خروج از این کشور هستند، حملاتش را برای شکست دولت کابل افزایش داده است.
اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بدتر شدن وضعیت امنیتی در کشورش را ناشی از تصمیم "ناگهانی" خروج نیروهای آمریکایی اعلام کرده است.
رئیس جمهوری افغانستان به پارلمان کشورش گفته است: ما با یک وضعیت پیش بینی نشده در سه ماه گذشته مواجه بودیم. دلیل وضعیت کنونی ما این است که این تصمیم (خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان) ناگهانی گرفته شده است.
آمریکا که بره ، یک گروه وحشی افراطی بغل گوش ما خانه درست می کنه که در افکار آنها کشتار شیعیان عبادت به حساب میاد.