|

اقدامی عجیب علیه زنان / بانوانی که حق سفر ندارند

صادق عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز یکشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که «زنانی که می‌خواهند در مسیرهای بیش از ۷۲ کیلومتری سفر کنند باید یک مرد محرم از اعضای خانواده آن‌ها همراهشان باشند وگرنه نمی‌توانند این سفر را انجام دهند.»

طالبان روز یکشنبه ۲۶ دسامبر در توصیه‌ای اعلام کردند زنانی که می‌خواهند مسافت‌های طولانی را طی کنند باید یکی از بستگان محرم مرد، همراه آن‌ها باشد.

در این توصیه که از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان منتشر و در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، از رانندگان نیز خواسته شده است تنها زنان با حجاب اسلامی را سوار وسیله نقلیه خود کنند.

طالبان از زمان به قدرت رسیدن در اواسط اوت محدودیت‌های متعددی را به ویژه در زمینه تحصیل و کار برای زنان و دختران اعمال کرده است اما این نخستین بار است که این وزارتخانه تلاش می‌کنند به مانند دوره قبلی حکومتش بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در نحوه سفرهای زنان تغییر ایجاد کند.

طالبان به دنبال این است تا جامعه بین‌المللی آن‌ها را به رسمیت بشناسند و مایل به بازگشت کمک‌های بشردوستانه حیاتی برای افغانستان هستند، به همین دلیل گفته بودند که نسبت به دوره قبلی حکومت خود بازتر خواهند بود.

هیثر بار، از سازمان غیردولتی دیده‌بان حقوق بشر گفت: «این دستور جدید اساسا در این جهت پیش می‌رود که زنان را زندانی کند.»

او افزود: «ما هر روز بیشتر و بیشتر متوجه می‌شویم که طالبان واقعا چه کسانی هستند، نظرات آن‌ها درباره حقوق زنان چیست و این واقعا یک تصویر بسیار بسیار تاریک است.»

از دیگر توصیه‌های این وزارتخانه می‌توان به ممنوعیت گوش کردن به موسیقی در وسایل نقلیه اشاره کرد.

هنوز مشخص نیست که این توصیه‌ها تا چه اندازه در کشور اجرایی شوند اما اعضای طالبان روز شنبه برای اطلاع رسانی به رانندگی در بخش‌های از پایتخت موانعی را ایجاد کردند.

طالبان منظور خود را از «حجاب اسلامی» مشخص نکرده‌اند.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، با این حال در چندین ولایت افغانستان مقامات محلی موافقت کرده‌اند تا مدارس راهنمایی و دبیرستان‌ها برای دختران بازگشایی شوند. از سوی دیگر هبت‌الله آخوندزاده رهبر طالبان در اوایل ماه دسامبر علیه ازدواج اجباری زنان فرمانی را صادر کرد.

در دوره نخست حکومت طالبان، زنان نمی‌توانستند خانه‌ها خود را بدون همراهی مرد یا پوشیدن برقع ترک کنند. آن‌ها همچنین اجازه کار یا تحصیل را نداشتند.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 228803

ارسال نظر