|

غمگین ترین مردم جهان اهل این کشور هستند

اندیشکده نظرسنجی گالوپ در یک تحقیق تازه میزان غمگین بودن شهروندان کشورهای گوناگون را در سال ۲۰۲۱ ارزیابی کرده که در نتیجه آن شهروندان افغانستان، غمگین‌ترین مردم جهان شناخته شده اند.

در گزارش تحقیقاتی گالوپ آمده است دلیل افزایش نارضایتی در سراسر جهان در سال گذشته این است که جهان به مکانی غمگین و پراضطراب تبدیل شده است.

براساس گزارش گالوپ در نظرسنجی سال ۲۰۲۱ این موسسه، افغانستان و سایر کشورهایی که در شاخص تجربه منفی این نظرسنجی امتیاز بالایی داشتند، با بی ثباتی اقتصادی و سیاسی مواجه بودند که سلامت روانی مردم را تحت تاثیر قرار داده است.

افغانستان با ۵۹ امتیاز در صدر این شاخص قرار گرفته و سپس لبنان با ۵۸ امتیاز کشور دوم با بیشترین شهروندان غمگین شناخته شده است.

شاخص تجربه منفی موسسه تحقیقاتی گالوپ، تجربه‌های افراد را از میزان افسردگی، اضطراب، عصبانیت و دردهای فیزیکی در زندگی روزمره آنها اندازه گیری می کند. بدین ترتیب امتیاز بالا در این شاخص به این معنی است که اکثریت جمعیت این احساسات را تجربه کرده اند.

براساس این نظرسنجی ۸۹ درصد افغان‌ها نگران، ۷۳ درصد آنها تحت فشار و ۶۱ درصد دیگر آنها غمگین اند.

گالوپ این نظرسنجی را سال گذشته پس از برگشت دوباره طالبان به قدرت و خروج نیروهای غربی از افغانستان انجام داده و نتیجه آن را در تارنمای رسمی‌ منتشر کرده است.

به گفته این موسسه بین المللی وضعیت عاطفی افغان‌ها نشان دهنده سردرگمی و بی اعتمادی است و اضطراب، استرس و افسردگی در افغانستان به بالاترین حد رسیده و در سال ۲۰۲۱ در بالاترین سطح در جهان قرار گرفته است.

افغان‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کردند به موسسه گالوپ گفتند زندگی تلخی را تجربه می کنند و به زندگی شان از مقیاس صفر تا ده، بین دو تا چهار امتیاز دادند. در این رده بندی صفر بدترین وضعیت و ده بهترین وضعیت را نشان می دهد.

موسسه بین المللی گالوپ معتقد است از زمان آغاز روند نظرسنجی های این موسسه، مردم هیچ کشور دیگری در جهان تا این حد احساس نگرانی نکرده بودند.  

در پایان گزارش گالوپ آمده است در دومین سال پس از شیوع همه‌گیری کرونا در جهان، مردم با تردیدهای بیشتری از قبل مواجه هستند و هنوز باوجود واکسیناسیون تعداد زیادی از مردم در جهان جان خود را از دست می‌دهند اما نمی‌توان تمام تقصیرها را درباره وضعیت روحی مردم به همه‌گیری ویروس کرونا نسبت داد. نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد طی یک دهه گذشته این روند وجود داشته و رو به افزایش بوده است.  

 

کدخبر: 273809

ارسال نظر

 

آخرین اخبار