رئیسی خطاب به خانوادههای بیمار دنبال دارو: عمر دست خداست
رئیسی خطاب به خانوادههای بیماران خاص گفت: من به آنها گفتم عمر دست خدا است و زمان تعیین کردن کار درستی نیست از کجا معلوم که ما نتوانیم داروی مورد نیاز را با وجود استعداد درخشان و نخبگی در داخل کشور تولید کنیم که در این رابطه وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اقدامات لازم را انجام دادند و ما اکنون شاهد حل مشکلات این بیماران هستیم.
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در سیزدهمین همایش ملی نخبگان گفت: اگر کسی وطن دوست و مردم دوست نباشد و صرفا فکر کند که من نخبگی دارم و کسب درآمد می کنم و کاری به مردم و مشکلات آنها و مسائل وطن ندارم به نظرم در این نخبگی باید تردید کرد.
وی اضافه کرد: از مهمترین ویژگیهای نخبگی این است که بداند نخبگی او مرهون هدایت خدا است و باید در راستای وطن دوستی ، مردم دوستی و رفع مسائل مردم به کار گرفته شود.
رئیس جمهور بیان داشت: ابتدا باید سر بر آستان ربوبی بساییم به خاطر نخبگان و استعدادهای برتری که وجود دارند و باتلاش و مجاهدت در عرصه های مختلف نقش آفرینی کردهاند و افتخار برای کشور هستند.
وی افزود: تلاش نخبگان، پدران و مادران و مربیان و استادان و زمینههای رشد و پیشرفت در خانه، خانواده، مدرسه و دانشگاه بسترهایی برای رشد و تعالی به شمار می روند و هر کدام در نقش خود مثال زدنی هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سرمایه بزرگ نخبگان هستند، ادامه داد: در جایگاهی که قرار گرفتیم قله نیست. باید تلاش کرد با استعدادهای برتر به جایگاه های برتری دست پیدا کنیم چون ما سرمایه بزرگی در اختیار داریم و آن نخبگان هستند.
نخبگان سرمایه بزرگ کشور هستند
رئیسی با تاکید بر اینکه نخبگان سرمایه بزرگ کشور هستند و این سرمایه باید شناسایی شود، گفت: نگهداشت و هم افزایش بهرهوری در پرتو حضور نخبگان در هر حوزهای باید وجود داشته باشد و ارتقا یابد چراکه اگر سرمایه جای خود بماند و افزون نشود، دچار فرسایش خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یک جلوه آن حضور در عرصه های مدیریتی در حوزههای مختلف اداری و اجرایی است، تصریح کرد: زمینه برای فعالیت نخبگان در دولت باید فراهم شود و این مهم است که جهت و حرکت نخبگی در کشور در راستای پیشرفت، مساله شناسی و حل مساله باشد.
رئیس جمهور یادآورشد: نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند و در راستای حل مساله مشارکت کنند.
رئیسی افزود: بنیاد ملی نخبگان مجموعه ای است که رهبر انقلاب با هدف شناسایی، هدایت و حمایت از نخبگان ایجاد کردند و در این مدت هم کارهای خوبی در این زمینه اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی تغییر مدیریتی آنچه را که دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور به آن اشاره کرد و این موضوع که بنیاد نخبگان بتواند با کمک خود نخبگان طرحی نو همراه با پیشرفت، ابتکار و خلاقیت دراندازد، باید اتفاق بیفتد.
رئیس جمهور نکته اول را مردمیسازی، شناسایی و هدایت استعدادها ذکر کرد و افزود: مردمیسازی در دولت مردمی باید جلوه عملی و اجرایی داشته باشد و در سخن باقی نماند.
شناسایی نخبگان باید از مدارس آغاز شود
رئیسی با اشاره به اینکه شناسایی نخبگان باید از مدارس آغاز شود، ادامه داد: اینکه آغاز این قضیه از دانشگاه نباشد و از مدرسه باشد سخن درستی است.
وی ادامه داد: کانونهایی باید به صورت فعال در مناطق مختلف کشور استعدادها را شناسایی و معرفی کنند نه اینکه صرفا خودمعرفی و خوداظهاری باشد، شاید یک نخبه تمایلی به معرفی و شناخته شدن نداشته باشد و در گوشه ای اقدام به نوشتن کتاب یا ارائه کارهای پژوهشی کند که البته این افراد باید در قالب همین کانون شناسایی شوند.
مساله سقط جنین یکی از اولویتهای اساسی کشور است
وی ادامه داد: باید اقدامات لازم صورت گیرد تا مساله سقط جنین به غیر از دستور پزشکی جلوگیری شود و این موضوع باید در جامعه به صورت فرهنگی تبیین شود.
وی گفت: سقط جنین یکی از موضوعات رنج آور برای همه افراد است و از نظر فقهی، جان انسان و قتل و کشتن نفس محترمه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه یک زمانی پزشک تجویز میکند که ادامه یک بارداری ممکن نیست و مانند همه جراحیها است، اما سقط جنین به شکلی که امروز در دنیا است و جلوههایی از آن نیز در کشور ما وجود دارد حتما باید دنبال شود.
رئیسی ادامه داد: من در جلسات شوراهای عالی از جمله در شورای پزشکی که مسئولیت این کار را بر عهده دارد، این موضوع مطرح شد و به آقای وزیر گفتم که بخش مربوطه فعال شود چراکه یک موضوع چند ساحتی است.
وی خاطرنشان کرد: سقط جنین یک موضوع فرهنگی است و بسیار اهمیت دارد از این رو در رسانه ملی و بخشهای دیگر عوارض و خطرات آن برای مادران و جامعه باید تبیین شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه درمان نیز موضوع سقط جنین باید ساماندهی شود، گفت: البته کارهایی انجام شده اما کافی نیست و حتما باید اقدامات بیشتری در این زمینه انجام شود.
رئیسی اظهار داشت: مساله سقط جنین یکی از اولویتهای جدی برای کشور است و همگان باید توجه کنند که این قتل نفس و سقط جنین در جامعه اتفاق نیفتد. یکی از مسائل مربوط به سقط جنین، جمعیت است. و حتما باید پیشگیری و برخورد لازم در این زمینه صورت بگیرد.
حقوق متقابل نخبگی و جامعه
رئیسی با تاکید بر اینکه حقوق متقابل نخبگی و جامعه نکته دیگری است به این معنا که نخبگان و جامعه هر کدام حقوقی دارند، اضافه کرد: نخبه نسبت به جامعه خود استعداد برتر است لذا مسائل جامعه را به خوبی میفهمد و درک و رصد میکند و بیش و پیش از دیگران متوجه مسائل میشود و به عبارت دیگر روشنفکر ملی است.
وی ادامه داد: روشنفکر کسی نیست که جامعه را به طرف فرهنگ غربی و شرقی سوق دهد بلکه شناخت جامعه و آسیبهای احتمالی و شناخت راهکارهای برونرفت از این آسیبها بسیار حائز اهمیت است.
رئیس جمهور بیان داشت: نکته دیگر اینکه نخبگان باید آمادگی خطرکردن و نقشآفرینی هم داشته باشند و صرف نسخه نویسی نباشد بلکه در عرصه اجتماع هم ورود کند، اینکه خودش هم آماده باشد و به این عرصه بیاید، بسیار ارزشمند است.
رئیسی تصریح کرد: این یک نکته به نام نخبگی و نکته دیگر به نام عشق به مردم و عشق به وطن دارد. به عبارد دیگر وطن دوستی امروز یکی از شاخصهای مهم نخبگی در جامعه ما است.
وی درباره ضرورت مشارکت در مسالهشناسی و حل مساله نیز گفت: نخبگان ما در شناخت مسائل و حل مساله باید حس داشته باشند و این موضوع بسیار مهم است.
رئیس جمهور افزود: یک روز زمانی که از مجلس شورای اسلامی بیرون آمدم عده ای مقابل خانه ملت تجمع کرده بودند که من پیاده شدم و با پدران و مادران بیماران صحبت کردم. آنها عنوان میکردند که به دلیل عدم پیدا کردن داروی مورد نیاز پزشکان به آنها گفتهاند که فرزندانشان تنها یک یا دو سال زنده هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه من از نماینده آنها دعوت کردم که یک روز به دفتر من بیاید و طرح موضوع کند، اظهار داشت: در آن تجمع من به آنها گفتم عمر دست خدا است و زمان تعیین کردن کار درستی نیست از کجا معلوم که ما نتوانیم داروی مورد نیاز را با وجود استعداد درخشان و نخبگی در داخل کشور تولید کنیم که در این رابطه وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اقدامات لازم را انجام دادند و ما اکنون شاهد حل مشکلات این بیماران هستیم.
وی خاطرنشان کرد: قرار شد حمایتهای لازم در زمینه ساخت دارو برای بیماریهای خاص انجام شود و ما وظیفه داریم مشکلات این بیماران را حل کنیم و اگر توانایی خرید دارو ندارند، دولت حتما مساعدت میکند تا به راحتی داروی مورد نظرشان را پیدا کنند.
رئیس جمهور نکته بعدی را زنجیره ارزش با نگاه عرضه و تقاضا دانست و گفت: در کشور زنجیره ارزش با توجه به اقتصاد و تامین یا تولید نسبت به کالاها و محصولات مختلف به ویژه مواد اولیه و منابع ارزشمندی که وجود دارد، باید کامل شود.
رئیسی اضافه کرد: نفت، گاز، پتروشیمی و معادن، جلوگیری از خامفروشی، ضرورت ایجاد ارزش افزوده، ضرورت تولید و اشتغال همه در گرو این است که ما این زنجیره ارزش را کامل کنیم.
وی اظهار داشت: شما نخبگان ثروت ملی هستید. برای اینکه این ثروت به ارزش افزوده تبدیل شود، باید به میدان عمل بیایید.
یکی از شاخصه های مهم مسئولان توجه به جریان نخبگی است
رئیس جمهور گفت: یکی از شاخصههای مهم مسئولان دولتی و وزرا توجه به جریان نخبگی و استفاده از جمع نخبگانی در جهت پیشرفت کشور است
رئیسی بیان کرد: در هیات دولت و در همه جلسات شوراهای اداری استانها بارها گفتهام، بازهم تاکید میکنم که همه دستگاهها برای کمک به تصمیمسازیها و تصمیمگیریها در کنار خود جمع نخبگانی صاحبنظر داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه حرف نو و جدید را باید در کشور شنید، خاطرنشان کرد: وجود جمع نخبگانی در کنار مسئولان دولتی الزامی است حتی اگر این جمع نخبگان با نظر و تصمیم مسئولان مخالفت کنند.
ارسال نظر