|

ممنوعیت برای ایرانی های خارج نشین | هموطنان مقیم این دو کشور اجازه رای دهی ندارند!

حکومت عربستان سعودی اعتراض خود را علیه حجاج ایرانی حاضر در شهرهای مکه و مدینه اعلام کرد. به همین دلیل، تقریباً ۵۰ هزار ایرانی قادر به رأی دادن به نامزد مورد علاقه خود نیستند.

سیاست

«در روز انتخابات، تعداد زیادی از هم‌وطنان ما در حج هستند و ما برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اخذ رای از حجاج ایرانی انجام داده‌ایم» این را سخنگوی ستاد انتخابات کشور، محسن اسلامی گفته بود، اما بر اساس اعلام بعثه مقام معظم رهبری، دولت عربستان با این امر موافقت نکرده است.

این در حالی است که طی روزهای گذشته، بسیاری از حجاج به روش‌های مختلف از ستاد انتخابات خواسته بودند شرایط حضور در انتخابات را برای آنان فراهم کند.

بعثه رهبر معظم انقلاب که مخالفت دولت عربستان سعودی را در پیامی به زائران اعلام کرده، نوشته است که علی‌رغم تلاش‌ها و پیگیری فراوان مسئولان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ایجاد فرصت شرکت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری برای ضیوف‌الرحمن در شهرهای مقدس مکه و مدینه منوره، متأسفانه دولت میزبان با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری هشتم تیرماه ۱۴۰۳ به هر نحو ممکن موافقت نکرده است.

طبق اعلام قبلی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، ۴۷ هزار ایرانی در روز انتخابات در مکه و مدینه به سر می‌برند و حدود ۴۰ هزار حاجی کشورمان تا جمعه به ایران بازمی‌گردند.

مدیر عملیات حج، غلامرضا رضایی هم پیش از این گفته بود: پروازهای بازگشت از فرودگاه مدینه تا ۲۲ تیرماه و پروازهای بازگشت از مکه نیز تا ۲۴ تیرماه طول می‌کشد.

تا جمعه هشتم تیر، جمعیتی معادل یک شهر برای بازگشت به کشور در مکه و مدینه به سر می‌برند.

همچنین سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت مربوطه صادر نشده و انتخابات آنجا برگزار نمی شود، ولی در آمریکا برگزار می شود.      

محسن اسلامی در نشست خبری اظهار کرد: روز جمعه ۸ تیر راس ساعت ۸ صبح انتخابات در سراسر کشور و خارج کشور آغاز می شود. ۱۰ ساعت مدت زمان اخذ رأی است، اما تشخیص تمدید بر عهده وزیر کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون یا شناسنامه یا کارت ملی باید توسط رای دهنده ارائه شود. در خارج کشور که ۳۴۴ شعبه اخذ رأی داریم، احراز هویت با گذرنامه انجام می شود. توصیه ما این است که رای دهندگان با کارت ملی در شعب حضور یابند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در شعب اخذ رأی، احراز هویت الکترونیکی انجام می شود، اما تعرفه رای کاغذی است که اسم و کد نامزد با خودکار روی آن نوشته می شود. صندوق اخذ رأی، در سراسر کشور  در آبی دارد.

اسلامی با بیان اینکه تبلیغات در ساعت ۸ صبح، روز ۷ تیر به پایان می رسد، گفت: همه اقلام و تجهیزات به سراسر کشور و خارج کشور ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: به مجریان انتخابات توصیه و تاکید کردیم هیچگونه جانبداری از نامزدی نداشته باشند. در هر شعب ۵ تا ۷ مسئول برای اخذ رأی حضور دارند. نماینده فرماندار، نماینده شورای نگهبان، فراجا و نمایندگان نامزدها در شعب حضور دارند. نامزدها در هر شعبه می توانند یک نماینده داشته باشند. این نمایندگان تا شمارش آرا در شعب حضور دارند و مستقیم این فرایند را مشاهده می کنند. فیلمبرداری این افراد از شمارش آرا ممنوع است. در انتخابات قبلی صداوسیما از فرایند شمارش آرا فیلمبرداری کرد، اما تعرفه ها دیده نشد زیرا قانون صراحت دارد که رای مردم باید مخفی باشد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: تمام فرایند رای گیری از ساعت ۸ تا شمارش آرا در صورت جلسه می آید. توسط مسئولان شعبه، جداول و آمار همه نامزدها در این صورت جلسه آمده و امضاء خواهد شد. تعداد تعرفه های تحویلی به شعبه و تعداد تعرفه های مصرف شده، تعرفه های باطله مشخص است. آرای هر نامزد و آرای باطله به تفکیک تهیه می‌شود. سپس صورت جلسه مهر اجرا و نظارت می خورد و در پایان هم صندوق رای پلمب خواهد شد.

اسلامی بیان کرد: پس از شمارش آرا در شعب، داده ها از طریق دستگاه احراز هویت به فرمانداری ها ارسال می شود تا تجمیع آرا صورت گیرد. پس از تایید فرمانداری، آرا به وزارت کشور ارسال می شود؛ این فرایند بسیار دقیق انجام می شود.

به گفته وی، همه مشخصات عوامل اجرایی شعب در دستگاه احراز ثبت می شود.

وی افزود: ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه در سراسر کشور داریم. شعب شهری ۳۴ هزار و ۵۲۲، روستایی ۲۴ هزار و ۱۱۸، شعب ثابت ۴۳ هزار و ۴۲۵ و سیار ۱۵ هزار و ۲۱۵ است.

اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نامزدها در مرحله اول اکثریت مطلق آرا را بدست نیاورند، انتخابات به مرحله دوم می رود و دو نفری که بیشترین آرا را بدست آوردند، به مرحله دوم می روند. اکتریت آرا شامل همه آرا چه صحیح و چه باطله ملاک است. مرحله دوم در روز ۱۵ تیر برگزار می شود. کسانی که متولد ۸ تیر ۸۵ به قبل هستن می توانند در انتخابات شرکت کنند. کسانی که در مرحله اول شرکت نکردند، در مرحله دوم می توانند شرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: نامزدها شخصا یا از طریق نماینده خود باید کتبی به ستاد انتخابات کناره گیری خود را اعلام کنند، ولی در قانون سقف زمان انصراف اعلام نشده است.

اسلامی در پایان گفت: در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت مربوطه صادر نشده و انتخابات آنجا برگزار نمی شود، ولی در آمریکا برگزار می شود. رای دهندگان به صورت حضوری به شعب رفته و با گذرنامه رای می دهند.

جزئیات بیشتر از این نشست را در ویدیوی زیر مشاهده کنید:

منبع: تسنیم
کدخبر: 329631

ارسال نظر

 

آخرین اخبار