جنتی تا ۹۹ سالگی رئیس شورای نگهبان باقی می ماند
طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: انتخابات هیاترئیسه شورای نگهبان برای سال جدید در جلسه اخیر این شورا برگزار شد و اعضای سابق هیاترئیسه برای یک سال آینده انتخاب شدند.
در جلسه اخیر شورای نگهبان، هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی این شورا، اعلام کرد که انتخابات هیاترئیسه شورای نگهبان برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این انتخابات طبق آییننامه داخلی شورای نگهبان هر ساله و در ایام سالروز تاسیس شورای نگهبان که روز ۲۶ تیر است، برگزار میشود.
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد، براساس آرای اعضای شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی به عنوان دبیر، سیامک رهپیک به عنوان قائممقام دبیر و وی به عنوان سخنگو انتخاب شدند. اعضای هیاترئیسه شورای نگهبان در یک سال گذشته نیز آیتالله جنتی، رهپیک و طحاننظیف بودند.
بیوگرافی احمد جنتی
احمد جنتی (۱۳۰۵ش) از فقیهان شورای نگهبان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس کنونی مجلس خبرگان رهبری در ایران. او نزد آیتالله بروجردی، امام خمینی، آیتالله گلپایگانی و سید محمد حجت کوهکمری تحصیل کرد. احمد جنتی به پیروی از امام خمینی، مبارزات سیاسی را از سال ۱۳۴۲ش آغاز کرد و تا ۱۳۵۷ش ادامه داد.
احمد جنتی چند کتاب حدیثی و اخلاقی و از جمله تحف العقول و «الزواج فی الاسلام» را به زبان فارسی ترجمه کرده است. محمدمهدی شبزندهدار، از فقهای شورای نگهبان، از شاگردان او است. جنتی از موافقان ایده رهبریِ فردی است و رهبری شورایی را باعث اختلاف و شکست در مدیریت جامعه میداند.
احمد جنتی ۳ اسفند ۱۳۰۵ش در روستای لادان اصفهان به دنیا آمد. پدرش مُلاهاشم، از شاگردان رحیم ارباب و سید علی نجفآبادی و روحانی مورد اعتماد مردم بود و در اصفهان به تدریس علوم حوزوی مشغول بود. مادرش جلسات مذهبی را اداره و قرآن و برخی از کتب دینی را تدریس میکرد.به گفته جنتی، دوران کودکی و نوجوانی او و خانوادهاش از لحاظ اقتصادی بسیار فقیرانه گذشته و از پانزده سالی که در دوره رضاخان زندگی کرده، بهعنوان دوران دینستیزی، کشف حجاب، ترس، تعطیلی مدارس دینی و مساجد، نومیدی، غربزدگی و ممنوعیت سوگواری برای امام حسین(ع) یاد کرده است.
پس از انقلاب اسلامی ایران، مسئولیتهای متعددی از سوی امام خمینی و آیت الله سید علی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی به آیتالله جنتی واگذار شد.
عضو فقهای شورای نگهبان: احمد جنتی در سال ۱۳۵۸ش از سوی امام خمینی به عنوان فقیه به عضویت شورای نگهبان درآمد. او در تمام ادوار شورای نگهبان عضویت داشته و اکنون نیز دبیر این شورا است.
فقها و حقوقدانان شورای نگهبان قاضی دادگاههای انقلاب اسلامی: جنتی از سوی امام خمینی به قضاوت در دادگاههای انقلاب اسلامی تهران، خوزستان، اصفهان و اراک منصوب شد.
امامت جمعه: احمد جنتی امام جمعه موقت تهران، قم، اهواز و کرمانشاه را بر عهده داشته است. او در ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ش پس از ۲۵ سال امامت جمعه در تهران، از امامت جمعه این شهر کنارهگیری کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری: او نماینده مردم استان خوزستان در دورههای اول و دوم و نماینده مردم تهران در دورههای سوم، چهام و پنجم در مجلس خبرگان رهبری بوده است. همچنین در پنجمین دوره مجلس خبرگان در ۴ خرداد ۱۳۹۵ش به ریاست این مجلس انتخاب شد.
ریاست سازمان تبلیغات اسلامی: احمد جنتی در ۱۴ فروردین ۱۳۶۸ش با حکم امام خمینی به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد. او در ۸ تیر ۱۳۷۱ش از این سمت استعفا داد.
عضو شورای بازنگری قانون اساسی: در ۴ اردیبهشت ۱۳۶۸ش، ۲۰ نفر از جمله احمد جنتی از سوی امام خمینی به عنوان اعضای شورای بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران منصوب شدند تا نواقص و اشکالات قانون اساسی مصوّب ۱۳۵۸ش در محدوده ۸ مسئله از جمله مسئله رهبری، تمرکز در مدیریت قوه مجریه و قوه قضاییه و صدا و سیما، تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام و راه بازنگری در قانون اساسی را حداکثر به مدت ۲ ماه بررسی کنند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت: احمد جنتی در ۹ بهمن ۱۳۷۰ش از سوی آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان یکی از اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت منصوب شد.
نمایندگی در امور بوسنی و هرزگوین: بعد از رأی مردم بوسنی و هرزگوین به استقلال این کشور در سال ۱۳۷۰ش و وقوع جنگهای خونین و نسلکشی گسترده بر ضدّ مسلمانان، احمد جنتی بهعنوان نماینده رهبر جمهوری اسلامی برای کمکرسانی به مردم بوسنی و هرزگوین انتخاب شد.
نمایندگی در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان: آیتالله خامنهای در ۲۴ اسفند ۱۳۶۸ش احمد جنتی را بهعنوان نماینده خود در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان منصوب کرد.او در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۸ش از این مسئولیت کنارهگیری کرد.
ارسال نظر