فوری | جیمی کارتر درگذشت + بیوگرافی
جیمی کارتر، سیونهمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا و برنده جایزه صلح نوبل، در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت. پسر او، جیمز کارتر، اعلام کرد که پدرش در خانهاش در پلینز، جورجیا، درگذشت.
فرزند جیمی کارتر، رئیسجمهور اسبق آمریکا، اعلام کرد که وی در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت. خبرگزاری رویترز این خبر را منتشر کرده است.
کارتر که از اعضای برجسته حزب دموکرات بود، بین سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ به عنوان سیونهمین رئیسجمهور ایالات متحده خدمت کرد.
دوران ریاستجمهوری او با وقایع مهمی مانند انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، تسخیر سفارت آمریکا در تهران و حمله شوروی سابق به افغانستان همراه بود.
بیوگرافی جیمی کارتر
جیمز ارل کارتر جونیور، معروف به جیمی کارتر، در ۱ اکتبر ۱۹۲۴ در پلینز، جورجیا، متولد شد. او در آکادمی نیروی دریایی آمریکا تحصیل کرد و پس از خدمت در نیروی دریایی، به مزرعه خانوادگی خود بازگشت. کارتر از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۷ به عنوان سناتور ایالتی جورجیا و از ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵ به عنوان فرماندار این ایالت خدمت کرد. در سال ۱۹۷۶، به عنوان نامزد حزب دموکرات، به ریاستجمهوری ایالات متحده انتخاب شد و از ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ در این سمت بود.
دوره ریاستجمهوری کارتر با چالشهای مهمی همراه بود، از جمله بحران گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ و بحران انرژی در داخل کشور. با این حال، او در زمینه سیاست خارجی موفقیتهایی داشت، از جمله میانجیگری در توافقنامه کمپ دیوید بین مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۸.
پس از ترک کاخ سفید، کارتر به فعالیتهای بشردوستانه و حقوق بشری پرداخت. او و همسرش، روزالین، «مرکز کارتر» را تأسیس کردند که در زمینههای حقوق بشر، نظارت بر انتخابات و مبارزه با بیماریها فعالیت میکند. در سال ۲۰۰۲، به دلیل «تلاشهای خستگیناپذیرش برای یافتن راهحلهای صلحآمیز در درگیریهای بینالمللی»، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا، در بیانیهای از کارتر به عنوان «مردی دارای اصول، ایمان و فروتنی» یاد کرد و دستور برگزاری مراسم رسمی یادبود او را صادر کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین، نیز از کارتر به عنوان فردی که «هر چه در توان داشت برای بهبود زندگی همه آمریکاییها انجام داد» یاد کرد. باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق، نوشت: «پرزیدنت کارتر به همه ما آموخت که زندگی سرشار از لطف، شرافت، عدالت و خدمت به چه معنا است».
جیمی کارتر با زندگی پربار خود، تأثیر عمیقی بر سیاست داخلی و خارجی آمریکا و همچنین بر تلاشهای جهانی در زمینه حقوق بشر و صلح گذاشت. یاد و خاطره او در تاریخ معاصر جهان باقی خواهد ماند.
واکنش ها به درگذشت کارتر
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بامداد دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: آمریکا و دنیا امروز سیاستمدار و رهبری فوق العاده را از دست داد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز گفت که آمریکاییها «یک تشکر به کارتر بدهکار هستند.»
جورج دبلیو بوش که بعد از کلینتون به ریاست جمهوری آمریکا رسید، در پیامی اعلام کرد: تلاشهای کارتر برای ایجاد یک دنیای بهتر با ریاست جمهوری وی به پایان نرسید.
باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز در پیامی گفت که کارتر «به همه ما یاد داد که زندگی در عدالت و خدمترسانی و شان و شکوه چه معنایی دارد.»
تدروس ادهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد که «مرکز کارتر» «جانهای بسیاری را نجات داد.»
خوزه مولینو رئیس جمهور پاناما هم گفت که کارتر نقش «مهمی» در توافق برای قرار دادن کانال پاناما تحت کنترل پاناما ایفا کرد.
از سوی دیگر، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که کارتر «نماد تلاشهای بشردوستانه» بود و «نقش مهمی در دستیابی به صلح میان اسرائیل و مصر» داشت.
جیمی کارتر رئیس جمهوری پیشین آمریکا یکشنبه شب به وقت محلی در سن ۱۰۰ سالگی در خانهاش در شهر پلینز ایالت جورجیا درگذشت.
جیمز ارل کارتر جونیور متولد اول اکتبر ۱۹۲۴ طی سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ سیو نهمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا از حزب دموکرات بود.
ارسال نظر