|

تصویب ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ساخت منازل مناطق سیل‌زده

وزیر کشور گفت: در دولت تصویب شده است که ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات به افرادی که خانه‌هایشان در سیل خسارت دیده پرداخت شود.

گسترش نیوز - عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه‌ای که عصر امروز با موضوع بررسی رفع مشکلات موجود در پرداخت تسهیلات بانکی مناطق سیل زده در محل وزارت کشور برگزار شد اظهار کرد: امروز جلسه نوسازی و بازسازی را با حضور مدیر عامل‌های بانک‌ها برگزار کردیم. اخیراً در دولت تصویب شد ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات باید به افرادی که خانه‌هایشان خسارت دیده و یا کاملاً تخریب شده است پرداخت شود که برای ۵۰۰۰ میلیارد تومان آن تعیین تکلیف و در بین بانک‌ها تقسیم شده است و بانک‌ها نیز باید آن را پرداخت کنند.

fazli1234.jpg

وی با بیان اینکه بحث عقد قرارداد نیز در این جلسه مطرح شد گفت در این جلسه مقرر شد که با همه افراد عقد قرار داد تا آخر خرداد تدوین شود و پرداخت‌ها نیز همزمان با آن صورت گیرد.

به گفته وزیر کشور ، موضوع بعدی مطرح شده در جلسه ۱۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده بود که بایستی تأمین شود.در این جلسه اشاره شد در صورتی که بانک مرکزی تأمین و تصویب کند، بانک‌ها در پرداخت آن مشکلی نخواهند داشت در غیر این صورت اگر دولت سود را تضمین کند حاضر هستند که در مقابل آن تعهدی که دارند را انجام دهند. همچنین مقرر شد که بنیاد مسکن این موضوع را پیگیری کند و بانک‌ها نیز با تعیین نماینده در کنار آنها کار را انجام دهند.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اضافه کرد: ما در شرایط خاصی قرار گرفته ایم بیش از 5000 روستا و ۲۳۰ شهر دچار آسیب شده اند مردم ما از شرایط سختی که در ایام سیل با آن مواجه بودند گذر کردند و در دوران مقابله کارهای خوبی انجام شد و همه دستگاه‌ها نیز کمک کردند. در حال حاضر نیز در مرحله بازسازی و نوسازی هستیم و بایستی با همان هماهنگی و همکاری کارها را پیگیری کنیم. وی با اشاره به گزارش‌های اخیر صداوسیما از شرایط نامناسی سیل‌زدگانی که در چادر زندگی می کنند، افزود: همه اقداماتی که بنیاد مسکن، استانداران و دولت می‌بایست انجام می‌داد تا این افراد در دوران موقت در شرایط مطلوب باشند را انجام داده است به عنوان مثال به آنها اجاره‌بها داده ایم تا بتوانند خانه‌ای اجاره کنند براین اساس هرکسی که آمادگی دارد تا خانه‌ای را اجاره کند به آن اجاره‌بها می‌دهیم که رقم آن برای روستاها ۶ میلیون تومان یعنی ماهانه یک میلیون تومان و برای شهرها نیز ۱۲ میلیون تومان است. درکنار آن نیز برخی از خانه‌های مسکن مهر را تحویل داده‌ایم.

وزیر کشور این را هم گفت: قطعاً این هموطنان در شرایط مناسبی نسبت به قبل سیل نیستند بنابراین به جای اینکه دنبال این باشیم تا نارضایتی‌ها را پخش کنیم افرادی را پیدا کنیم که مشارکت می‌کنند تا کار بهتر پیش رود و وحدت و همدلی شکل گیرد. انتظار ما از رسانه‌ها این است که مانند همان دوره مقابله همکاری و مشارکت‌ها را تقویت کنند، هوایی مردم را داشته باشند تا این موضوع حل شود و موجب نشود که با مشکلاتی که خود مردم دارند و بیان و تحریک و تهییج آن خدایی نکرده مورد سوء استفاده‌های رسانه‌های خارجی قرار گیرد.

وزیر کشور در ادامه گفت: من امروز دیدم که رسانه‌های خارجی توییت زده بودند و اطلاع داده بودند که همه کسانی که در این مناطق مشکلات دارند برای ما بفرستند تا ما آنها را پخش کنیم. با این موضوع حتماً ناراحتی مردم زیاد خواهد شد در حالی که روند کار به خوبی پیش می‌رود. امروز نیز بنیاد مسکن اعلام کرد که امکانات ارسالی در انبارها در مناطق است و در صورتی که افراد خانه‌هایشان را تحویل بگیرند این وسایل نیز به آنها تحویل داده خواهد شد و در حال حاضر نیز اگر درخواست کنند این وسایل به آنها تحویل داده می‌شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

رحمانی فضلی بااشاره به تسهیلات اختصاص یافته برای سیل زدگان، گفت: حدود ۵ هزار میلیارد تومان بلاعوض در دولت تصویب شده است که ۲,۵۰۰ میلیارد تومان برای مسکن و 2500 میلیارد تومان برای کشاورزی در نظر گرفته شده است. همچنین پرداخت خسارت‌های بلاعوض مسکن و پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز شروع شده است.

وی افزود: البته هنوز ۱۰ هزار میلیارد تومان مشکل داریم که البته با همان ۵ هزار میلیارد تومان تا دو سه ماه می‌توانیم کار را پیش ببریم ولی در خصوص این ۱۰ هزار میلیارد تومان امروز در جلسه بانک‌ها توافق کردند که در صورت تضمین دولت تأمین آن را انجام خواهند داد. وزیر کشور در پایان گفت: باید هم به مردم و هم به مسئولین و دستگاه ها ی اجرایی اعم از بسیج، سپاه، ارتش، هلال احمر، کمیته امداد و … افتخار کنیم که همگی تا به امروز پای کار آمده اند.خواهش ما از رسانه ها این است که فعالیت‌های‌شان موجب تقویت وحدت در بین مردم شود.

منبع: ایسنا

کدخبر: 52354

ارسال نظر