سایه کرونا بر سر جشنواره فیلم فجر ۳۹
باید دید مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر ۳۹ در دو هفته آتی چگونه میتوانند مهمترین رویداد سینمایی کشور را برگزار کنند، جشنوارهای که با وضعیت موجود به سختی میتواند پذیرای مخاطبان باشد آن هم در زمانی که همچنان هشدارهایی در رابطه با خطر موج تازه کرونا شنیده میشود.
پس از نزدیک به یکسال تعطیلی سینماها و اکثریت مراکز فرهنگی و هنری اواخر دی ماه امسال بود که با رای ستاد ملی مبارزه با کرونا سالنهای سینما با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و تخصیص پنجاه درصدی ظرفیت صندلیها مجاز به فعالیت شدند.
سینما در سالی که گذشت بدون شک سیاهترین دوران خود را پشت سر گذاشت، شیوع بیماری کرونا از اسفند ماه سال گذشته باعث شد تا تمامی سالنهای سینما به صورت طولانی مدت تعطیل شوند، هر چند در تابستان امسال سالنها به صورت بسیار محدود بازگشایی شدند اما این بازگشایی بنا به شرایط جامعه با شکست روبهرو شد.
از سویی اکثریت جشنوارههای مهم سینمایی همچون جشنواره بینالمللی فیلم فجر هم تعطیل شد، اکران نوروزی به صورت کامل با طعم تعطیلات روبهرو شد و از سویی صف بلند اکران طولانی تر از همیشه شد، در ابتدای دوران کرونا اما تولیدات سینمایی همچنان به فعالیت خود ادامه دادند.
در این بین برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم چالشی بزرگ محسوب میشد، با وجود گذشت یکسال از شیوع بیماری کرونا، برگزاری جشنواره فیلم فجر با توجه به استقبال همیشگی مخاطبان اتفاقی بود که ماهها بر سر لغو و یا برگزاری فیزیکی آن بحث و گفتوگو شد.
برخی از منتقدان برگزاری جشنواره فیلم فجر را در شرایطی که سینما یکسال با رکود را پشت سر گذاشته درست نمیدانستند و برخی از موافقان برگزاری آن را نور امیدی بر سینمای کرونا زده میدانستند. با تمامی این شرایط فراخوان جشنواره فیلم فجر با تاخیری طولانی مدت منتشر شد.
فراخوانی که در نوع خود بدون حضور هیات انتخاب تازگی داشت و البته این تازگی منتقدان بسیاری را به همراه داشت، حضور ۱۱۰ فیلم در اسامی اولیه جشنواره فیلم فجر نشان میداد که جشنواره فیلم فجر امسال راه سختی را پیش رو دارد، پس از آن تعداد این آثار به ۶۶ فیلم کاهش پیدا کرد.
آثاری که حاصل تولید در شرایط کرونا بودند و میخواستند در نبود شانس اکران، بخت خود برای کسب سیمرع را در مهمترین رویداد سینمایی کشور بیازمایند. جشنوارهای که برگزاری یا عدم برگزاری خود را منوط به رای مثبت ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده بود اما در این میان به فعالیتهای خود ادامه میداد.
هیات داوران جشنواره فیلم فجر آغاز به کار کردند و سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به طور رسمی فعالیت خود را شروع کرد، آن هم در شرایطی که هنوز هیچ اطلاعیهای مبنی بر مجوز برگزاری جشنواره فیلم فجر از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام نشده بود.
آن طور که مسئولان جشنواره فیلم فجر اعلام میکردند، برگزاری حضوری این جشنواره قطعی بود، اما همچنان در میزبانی، نوع برگزاری، تخصیص بخش مجازی برای برگزاری جشنواره، حضور و یا عدم حضور اهالی رسانه و همچنین احتمال اکرانهای مردمی جواب درستی در دست نیست.
این بلاتکلیفی وقتی معنای بیشتری پیدا میکند که کمتر از دو هفته به زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم مانده است، جشنوارهای که هنوز مشخص نیست که میتواند به صورت حضوری برگزار شود یا خیر، از سویی اهالی رسانه بیش از پیش سردرگمی برای حضور در این دوره از جشنواره فیلم فجر را تجربه میکنند.
باید دید مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در دو هفته آتی چگونه میتوانند مهمترین رویداد سینمایی کشور را برگزار کنند، جشنوارهای که با وضعیت موجود به سختی میتواند پذیرای مخاطبان باشد، در زمانی که همچنان هشدارهایی در رابطه با خطر موج تازه کرونا شنیده میشود.
به طور معمول در چنین تاریخی جشنواره فیلم فجر قرعه کشی اکران آثار خود را نیز انجام داده بود اما هنوز هیچ خبری از برنامهریزی اکران در سالن رسانه و یا سالنهای مردمی نیست، این در صورتی است که اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا مهر تایید بر برگزاری جشنواره فیلم فجر نزند چالش بزرگی پیش روی ستاد برگزاری این جشنواره خواهد بود.
ارسال نظر