درخشش فیلم اولیها
هرچند همهگیری کرونا تاثیر مستقیمی در تولید فیلم توسط پیشکسوتان سینما داشت؛ فیلماولیهای سینمای ایران که چندان گمنام هم نیستند چراغ تولید را روشن نگاه داشتند.
در حالی که یک روز مانده به معرفی فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به نظر میرسد فیلم اولیهای جشنواره امسال سهم مهم و زیادی در این دوره از جشنواره داشته باشند.
هوشنگ گلمکانی منتقد پیشکسوت سینما با فیلم آهو، ستاره اسکندری بازیگر پُرکار سینما و تلویزیون با فیلم خورشید آن ماه، حسین سهیلیزاده که سابقه ساخت سریالهای تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی بسیاری دارد با فیلم نیلگون در کنار حمیدرضا آذرنگ کارگردان تئاتر و بازیگر سینما با فیلم روزی روزگاری آبادان از جمله فیلم اولیهای جشنواره هستند که هرچند تجربه نخستین کارگردانی را دارند، قطعا برای سینمای ایران گمنام نیستند.
اما در کنار این چهار کارگردان، ۱۸ فیلم اولی دیگر نیز برای حضور در جشنواره امسال ثبت نام کردهاند که اسامی آنها بعد از اتفاق به کارگردانی پوریا حیدری اوره، گل به خودی ساخته احمد تجری، مصلحت نظام یا پدری به کارگردانی حسین دارابی، سیاه باز ساخته حمید همتی، لحظهای و دیگر هیچ با نام جدید تارا به کارگردانی کاوه قهرمان، ورود و خروج ممنوع ساخته امید آقایی، حکم تجدید نظر به کارگردانی محمدامین کریمپور، مامان ساخته آرش انیسی، خط فرضی به کارگردانی فرنوش صمدی، زاوالا ساخته ارسلان امیری، نارگیل به کارگردانی داوود اطیابی، طبقه یک نیم ساخته نوید اسماعیلی، بابا سیبیلو به کارگردانی ادوین خاچیکیان، بیآبان ساخته مهرداد کورشنیا، حرف آخر ساخته ابراهیم شفیعی، خانه ماهرخ به کارگردانی شهرام ابراهیمی، لاکپشت و حلزون ساخته رضا حماسی و لیپار به کارگردانی حسین ریگی است.
اما از آنجا که کرونا همه چیز را تحت تاثیر قرار داده جشنواره امسال هم با تغییراتی همراه است که اتفاقا این تغییرات به نوعی به سود فیلم اولیها هم شده و آثار آنها در تمامی بخشهای جشنواره داوری خواهد شد. در حالی که در دورههای گذشته بخش نگاه نو یا همان فیلم اولیها تنها سیمرغ بهترین فیلم به کارگردان اثر اهدا میشد.
اما باید تا روز چهارشنبه و زمان اعلام فیلمهای بخش مسابقه ماند و دید که از میان فیلم اولیها کدام آثار حتما در یک بخش نامزد خواهد شد تا به بخش مسابقه جشنواره راه پیدا کند. زیرا بر اساس برنامهریزی جشنواره صرفاً آثاری برای مخاطبان روی پرده میروند که بتوانند حداقل در یک بخش کاندیدای دریافت سیمرغ شوند.
همچنین سینمای کودک و نوجوان ایران هر سال در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار میگیرد و کمتر شاهد حضور آثاری از این دست در بزرگترین رخداد سینمایی کشور هستیم، اما در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، ۴ فیلم با موضوع کودک و نوجوان آن هم با کارگردانان فیلماولی حضور دارد که از این نظر میتواند اتفاقی قابل توجه برای ورود نیروی تازهنفس به این عرصه مغفول باشد.
گل به خودی، نارگیل، باباسیبیلو و پسر دلفینی این چهار فیلم هستند که البته پسر دلفینی به دلیل اینکه تنها انیمیشن حاضر در جشنواره بود از این رویداد انصراف داد و حالا تعداد فیلمهای کودک جشنواره ۳ فیلم شده است.
سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در چهلودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به دبیری سید محمدمهدی طباطبایینژاد در بهمن ۹۹ برگزار خواهد شد.
ارسال نظر