|

علی نصیریان: به آرزوی «مبارک» نرسیدم!

علی نصیریان از یکی از آرزوهای تحقق‌نیافته خود سخن گفت و ابراز امیدواری کرد این آرزو به همت جوانان پرشوری که در حوزه تئاتر فعال هستند، برآورده شود.

سینما و تلویزیون علی نصیریان: به آرزوی «مبارک» نرسیدم!

این هنرمند پیشکسوت که همواره دغدغه نمایش ایرانی را داشته است، آرزو کرد یک مسابقه نمایشنامه نویسی با تمرکز بر شخصیت نمایشی "مبارک" برگزار شود.

نصیریان که صبح ، شنبه ۱۵ آبان ماه در مراسم رونمایی از پوستر بیستمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی حضور داشت، از ویژگی‌های شخصیت نمایشی "مبارک" سخن گفت و توضیح داد: مبارک، شخصیتی بسیار کارامد است چراکه او نقد می‌کند و نقدش هم خشن نیست بلکه بسیار شیرین و لطیف است. بنابراین به کمک مبارک، می‌توان بسیاری از مسائل امروز جامعه را مطرح کرد و مورد نقد قرار داد.

او اضافه کرد: مبارک به خود می‌خندد و خندیدن به خود بسیار مهم است و چه خوب که هر یک از ما بتوانیم گاهی در خلوت خود به خودمان بخندیم.

او در ادامه از یکی از تلاش‌های بی‌ثمر خود سخن گفت و یادآوری کرد: آرزو داشتم مبارک را به تئاتر امروز گره بزنم و تلاش هم کردم ولی به این آرزو نرسیدم اما همزمان با بیستمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی می‌خواهم خواهش کنم و پیشنهاد بدهم یک مسابقه نمایشنامه نویسی با تمرکز بر این شخصیت نمایشی و در راستای پیوند او با تئاتر امروز ما برگزار شود و جوانانی که توان نوشتن و پژوهش دارند، بر این شخصیت کار و آن را در دنیا مطرح کنند، همچنانکه دیگر کشورها نمایش "کمدیادلارته" را در دنیا مطرح کرده‌اند.

او تاکید کرد: خیلی دلم می‌خواهد کارکتر مبارک را در دنیا زنده کنیم و از آن به عنوان یک کارکتر نمایشی ایرانی در تئاتر امروز بهره ببریم و مسائل روز را بیان کنیم.

نصیریان با تاکید بر اینکه نباید مبارک را رها کرد، افزود: حیف است این کارکتر را رها کنیم. اجازه ندهیم نمایش‌های سنتی ما در جا بزند و دچار ایستایی شود. آنچنان که باید و شاید بر این نمایش‌ها کار نشده و امیدوارم جوانان مستعد و پر انرژی که در تئاتر ما فعال شده اند، این گونه‌های نمایشی را فراتر از این ببرند و مضامین جامعه امروز را در دل آنها مطرح کنند. من دیگر این انرژی را ندارم ولی امیدوارم جوانان امروزی بتوانند این کار را به انجام برسانند.

در این برنامه که در تالار رودکی برگزار شد، محمود شالویی، سرپرست معاونت هنری هم در سخنانی گفت: آنچه امروز در حوزه نمایش‌های ایرانی در اختیار داریم، حاصل تلاش هنرمندانی همچون علی نصیریان است و جای تاسف که هر چه عقب می‌رویم، امثال ایشان کمتر پیدا می‌شوند ولی از خداوند می‌خواهیم چنین هنرمندانی را فزونی بخشد. کسانی چون او سبب می‌شوند هنر ما اصالت خود را حفظ کند.

او همچنین نکاتی را درباره شیخ شهاب‌الدین سهروردی بیان کرد و از او به عنوان اندیشمندی یاد کرد که توانست سنتهای گذشته را با افکار خود پیوند دهد.

در پایان برنامه، پوستر جشنواره و پوستر بخش سمینار ان با حضور داود فتحعلی بیگی، دبیر جشنواره، هنگامه مفید، مریم معترف، اردشیر صالح پور و سخنرانان حاضر در برنامه رونمایی شد.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 214641

ارسال نظر

 

آخرین اخبار