|

زنگ خطر بی آبی در تهران | ماجرای قطع آب مدارس دولتی تهران چیست؟

آب آشامیدنی از جمله منابع خدادادی است که روزی به اتمام می رسد. استفاده درست از منابع آب های زیرزمینی در این دوران که اکثر کشورها با مشکل بی پولی دست و پنجه نرم می کنند، برای ادامه حیات و زندگی لازم است. در همین راستا شرکت آب و فاضلاب تصمیم به قطع آب مدارس دواتی که حق انشعاب را نپرداختند کرده است.

شهری زنگ خطر بی آبی در تهران |  ماجرای قطع آب مدارس دولتی تهران  چیست؟

شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این زمینه اطلاعیه‌ای صادر کرده است که متن آن به شرح زیر است:

"پس از انتشار خبری در رسانه‌ها درباره قطع آب حدود ۴۰ مدرسه در مناطق ۸ و ۱۸ شهرداری تهران، شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام می‌کند که این شرکت پس از ارسال چندین نامه و اطلاعیه کتبی به مدارس برای خرید حق انشعاب فاضلاب و عدم همکاری آنان با قوانین مربوطه، ناچار به قطع قانونی آب این مدارس شده است."

مدارس دولتی افزون‌بر ۶۰۰ میلیارد تومان بابت حقوق انشعاب فاضلاب به این شرکت بدهکار هستند و تاکنون حدود ۲۰۰۰ مدرسه دولتی در پایتخت به شبکه جمع‌آوری بهداشتی فاضلاب متصل نشده‌اند و نسبت به اطلاعیه‌ها و هشدار‌های این شرکت برای اخذ انشعاب فاضلاب بی‌اعتنا بوده‌اند.

با توجه به اهمیت سامانه جمع‌آوری بهداشتی فاضلاب در حفاظت از منابع محدود آبی و همچنین مطابق آیین‌نامه عملیاتی شرکت‌های آب و فاضلاب مبنی بر الزام قانونی برای برقراری همزمان انشعاب آب و فاضلاب مشترکان شهری، این اقدام شرکت آب و فاضلاب استان تهران قانونی بوده و صرفا به دلیل رعایت استاندارد‌های بهداشتی، حفظ محیط‌زیست و جلوگیری از انتشار آلودگی و نفوذ فاضلاب انسانی در سفره‌های زیرزمینی آب استان تهران صورت گرفته است و انتظار می‌رود همه شهروندان به‌ویژه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش و مدیران مدارس که مسئولیت سنگین تعلیم و تربیت نسل آینده را برعهده داشته و همواره در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و حفاظت از منابع آبی برای آیندگان همکاری نزدیکی با شرکت‌های آبفا داشته‌اند، با حساسیت بیشتری در این زمینه رفتار کنند.

براساس ماده ۱۵ قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب، داشتن انشعاب آب و فاضلاب لازم و ملزوم یکدیگرند و کلیه مالکان املاک واقع در محدوده طرح جمع‌آوری و دفع فاضلاب مکلفند ظرف مدتی که دستگاه‌ها و شرکت‌های آب و فاضلاب اخطار یا اعلان می‌کنند، تقاضای نصب انشعاب فاضلاب ملک خود را به مرجع مربوط تسلیم و هزینه آن را پرداخت کنند، و الا شرکت‌های آب و فاضلاب مجاز به قطع آب این‌گونه املاک خواهند بود و برقراری مجدد آب موکول به درخواست نصب انشعاب فاضلاب و پرداخت هزینه آن است.

بدیهی است در شرایطی که خشکسالی و کم‌آبی در کلانشهر تهران سایه افکنده و پایتخت و استان تهران با محدودیت منابع آب مواجه شده است، حفاظت از منابع آب سطحی و زیرزمینی بیش از پیش اهمیت یافته و قوانین سخت‌گیرانه‌ای را نیز به دنبال خواهد داشت.

ذکر این نکته نیز ضروری است که در شرایط نرمال حدود ۷۰ درصد از منابع آبی استان تهران از آب‌های سطحی و ۳۰ درصد آن از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و همین امر، اهمیت حفاظت از منابع زیرزمینی آب تهران را دوچندان می‌کند.

شرکت آب و فاضلاب استان تهران بار دیگر از تمامی شهروندان و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی به‌ویژه آموزش و پرورش که متولی آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان این سرزمین هستند، درخواست می‌کند که همدلانه این شرکت را در اجرای قانون و حفاظت از منابع آب سطحی و زیرزمینی یاری کنند و ضرورت و اهمیت جمع‌آوری بهداشتی فاضلاب را به کودکان و بزرگسالان متذکر شوند.

همچنین شرکت آب و فاضلاب استان تهران، آمادگی خود را نسبت به همکاری با مدارس دولتی در خصوص میزان مبلغ پیش پرداخت و تعداد اقساط فاضلاب بها اعلام کرده است.

منبع: فرارو
کدخبر: 334203

ارسال نظر