|

جنگ فولادی‌ها بر سر صادرات

نشریه متال اکسپِرت که از مراجع بین‌المللی در بازار فولاد است، در گزارشی به اعمال محدودیت‌های جدید داخلی بر صادرات فولاد ایران پرداخته است.

شهر خبر جنگ فولادی‌ها بر سر صادرات

 متال اکسپرت در آغاز این گزارش نوشته است: «گرچه صنعت فولاد ایران به دلیل تحریم‌های امریکا به فعالیت در شرایط بازارِ چالش‌برانگیر خو گرفته است، اما برای این صنعت بسیار سخت‌تر است که از عهده محدودیت‌های صادراتی اعمال‌شده توسط دولت ایران برآید. در هر صورت، تولیدکنندگان فولاد ایران قصد دارند بر سر حق تجارت با کشورهای خارجی مبارزه کنند تا بتوانند سرپا بمانند».

متال اکسپرت در ادامه با ارجاع به یک گزارش چیلان نوشته است: «وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران، تولیدکنندگان مقاطع طویل و شمش فولادی را موظف کرده است تا ۶۰ درصد تولید خود را برای مصرف داخلی در بورس کالای ایران عرضه کنند. تناژ عرضه تکلیفی هر شرکت به‌صورت ماهانه و هفتگی، توسط وزارت صمت تعیین شده است. تولیدکنندگان بیلت، مجبورند در هر ماه ۶۶۳ هزار تن از محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند؛ در حالی که بنا به گزارش چیلان، کف عرضه شمش فولادی پیش از این تنها ۲۹۵ هزار تن در ماه بود».

متال اکسپرت افزوده است: «علاوه بر این، [طبق محدودیت‌های جدید] صادرات شمش فولادی نباید بیش از ۲۵ درصد تولیدات شرکت‌ها باشد و ۱۵ درصد باقی‌مانده از محصولات تولیدی شرکت‌های فولادی نیز ممکن است در قالب قراردادهای بلندمدت در بازار داخلی به فروش برسد یا در مواردی که وزارت صمت مجوز صادر کند، ممکن است صادر شود». متال اکسپرت بدون ذکر منبع نوشته که پی برده است که صادرکنندگان میلگرد و تیرآهن اجازه یافته‌اند که ۳۵ درصد محصولات خود را صادر کنند و در کنار آن، موظف هستند که جمعاً ماهیانه ۳۶۸ هزار و ۳۴۸ تن میلگرد و ۵۲ هزار و ۱۷۲ تن تیرآهن در بورس کالا عرضه کنند»…

 

مخالفت تولیدکنندگان فولاد با مقررات جدید

نشریه متال اکسپرت نوشته است: «مقررات جدید از نظر تولیدکنندگان غیرقابل قبول است؛ مخصوصاً با درنظر گرفتن این نکته که دولت قیمت‌های داخلی را نیز با تعریف فرمول مشخصی، کنترل می‌کند. یک منبع در بازار ایران به متال اکسپرت می‌گوید: «چون قیمت‌ها در بازار داخلی کنترل و تنظیم می‌شود، هیچ رقابتی در این بازار وجود ندارد». قیمت پایه شمش فولادی در بازار داخلی برابر است با ۸۳ درصد قیمت فوب بیلت صادراتی ایران ضربدر نرخ ارز نیمایی. قیمت میلگرد و تیرآهن نیز به ترتیب ۸۳ درصد و ۸۶ درصد قیمت فوب مقاطع طویل فولادی در CIS است»…

متال اکسپرت با استفاده از یک تعبیر خاص نوشته است: چنین به نظر می‌رسد که محدودیت‌های جدید صادرات فولاد [توسط دولت ایران]، همچون یک شلیک به پا باشد؛ چرا که به‌خاطر محدودیت‌های صادراتی، ایران منبع قابل اطمینانی از ارز خارجی را از دست خواهد داد. بنابراین، میزان بحث‌ها در رابطه با این محدودیت‌ها و همچنین اعتراضات صنعت فولاد به آن‌ها، در حال افزایش است…

متال اکسپرت با اشاره به موضع انجمن تولیدکنندگان فولاد در این‌باره نوشته است: «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از دولت خواسته است که در مقررات جدید تجدیدنظر کند. این مقررات هنوز عملیاتی نشده‌اند. یک منبع در انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفته است: «متأسفانه وزارت صمت در مورد این مقررات با فولادسازان مشورت نکرده است، وگرنه تصمیمات پخته‌تری گرفته می‌شد»…

 

منبع: چیلان
کدخبر: 99463

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین