پروژهای عظیم در راه است!
پروژه نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، بر اساس مطالعه طرح جامعی است که در مورد استفاده بهینه از آب دریا در نظر گرفته شده است. این پروژه عظیم، در جهت رفع کمبود آب شرب استانهای فوق و صنایع مستقر در نوار شرقی کشور عملیاتی میشود.
در زمینه احداث این پروژه ملی، تفاهمنامهای بین شرکتهای تامین و توسعه زیرساختهای شرق ایران و منطقه آزاد چابهار با شرکت تکاپوی آب و برق شرق (تابش) و با حضور رئیس هیات عامل ایمیدرو و استانداران سه استان شرق کشور در سال گذشته، به امضا رسید. میزان سرمایهگذاری در این پروژه ۲.۶ میلیارد یورو و طول خط انتقال آب ۱۶۰۰ کیلومتر مربع پیشبینی شده است. ۳۰ درصد از تامین مالی پروژه بر عهده سهامداران و ۷۰ درصد آن از محل منابع صندوق توسعه ملی با تضامین سهامدران است. سهم سرمایهگذاران صنایع معدنی سنگان در این پروژه ۲۰ درصد در کل پروژه است.
مراحل اجرایی و ظرفیت شیرین سازی
مراحل اجرایی و ظرفیت شیرینسازی به این صورت است که در فاز نخست توسعه سواحل مکران (ظرفیت سالانه ۴۰ میلیون متر مکعب)، ( (early workفاز دوم سیستان و بلوچستان (۷۰ میلیون متر مکعب)، فاز سوم استان خراسان جنوبی(۶۰ میلیون متر مکعب) و فاز چهارم استان خراسان رضوی (۱۲۰ میلیون متر مکعب) انتقال آب صورت میگیرد. مجموع ظرفیت سالانه پروژه به ۲۹۰ میلیون متر مکعب میرسد. با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و همچنین دستور رئیسجمهوری به ضرورت انجام این طرح عظیم و ملی، استانداریهای سه استان خراسان رضوی خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در این طرح حمایتهای لازم را خواهند داشت.
شیرینسازی آب دریای عمان و انتقال آب به استانهای کم آب سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی میتواند علاوهبر تامین آب آشامیدنی و کشاورزی، موجب فعالسازی معادن و صنایع بزرگ آب بر در این استانها شود و به صنعت و کارخانهها نیز جان تازهای دهد.
تامین آب صنایع معدنی سنگان
با توجه به اهداف مورد توجه در توسعه منطقه معدنی سنگان و نیاز صنایع آن به آب، اجرای این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است. سنگان شهر مرزی در شهرستان خواف استان خراسان رضوی است که به دلیل برخورداری از یکی از بزرگترین ذخایر سنگ به عسلویه شرق کشور شهرت یافته و برآوردها گویای وجود ۱.۲ میلیارد تن ذخیره سنگ آهن در این منطقه است.
مجتمع سنگان برنامه تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله را در دست اجرا دارد. در حوزه زیرساختها تامین آب این صنایع به خصوص در دراز مدت از اهمیت فراوان برخوردار است مطالعات مفهومی و پایه این طرح بزرگ انجام شده و عملیات اجرایی از هفتههای آتی شروع خواهد شد. مدت اجرای طرح ۷ سال در نظر گرفته شده است.
پایش طرح در جلسات کارگروه سیاستگذاری طرح
جلسات کارگروه سیاستگذاری و هیات امنایی این طرح با راهبری ایمیدرو برگزار میشود. در چهارمین جلسه این کارگروه که با حضور خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو برگزار و مقرر شد شرکت سرمایه گذار(تکاپوی آب و برق شرق)، طرح توجیهی اقتصادی، فنی، مالی و بازرگانی طرح فوق را به سهامداران ارائه کند.
ارسال نظر