ظرفیت تولید مس تا پایان ۹۸ به ۴۰۰ هزار تن میرسد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به افزایش تولیدات اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ تولید ما نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد بیشتر است و ۱۵ درصد از برنامه پیشبینی شده نیز جلوتر هستیم.
گسترشنیوز: اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در برنامه گفتوگوی خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر میزان ذخایر مس خالص دنیا را ۸۵۰ میلیون تن اعلام کرد و افزود: میزان ذخایر بر حسب میلیارد وقتی در عیار ضرب میشود مس خالص محتوا را به ما میدهد. وی با با بیان اینکه ایران با ۳۴/۵ میلیون تن مس محتوای خالص رتبه هشتم جهان را داراست افزود: با روند اکتشافات در شرکت ملی مس، امیدواریم که در آینده بسیار نزدیک به رتبه هفتم دنیا ارتقا یابیم.
اکتشافات در معادن مس ادامه مییابد
سعد محمدی به اهمیت اکتشافات در معادن بزرگ کشور اشاره کرد و گفت: در مس سرچشمه به ذخایر خوب و جدیدی دسترسی پیدا کردهایم و امیدواریم به زودی ذخایر مس سرچشمه از ۳ میلیارد تن عبور کند وی ادامه داد: ذخایر ماینبل و اقتصادی در سرچشمه بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن است.
وی با اشاره به اکتشافات در مس سونگون گفت: خوشبختانه در این معدن نیز به به ذخایر بسیار خوبی دسترسی پیدا کردهایم. سعد محمدی میزان ذخایر مس سونگون را بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن اعلام کرد.
وی در ادامه به معدن میدوک شهر بابک استان کرمان اشاره کرد و افزود: با اکتشافات صورت گرفته در این معدن میزان ذخایر مس به بیش از یک میلیارد تن ارتقا پیدا کرده و ذخایر اقتصادی آن بیش از ۵۰۰ میلیون تن است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به به بحث اکتشاف در دیگر معادن مس در کشور اشاره کرد و گفت در معادن دیگر مس همچون مس درهزار، دره آلو، سریدون، باغ خشک، دلفار مناطقی هستند در جنوب کرمان و همچنین دیگر معادن ما در استانهای اردبیل آذربایجانشرقی، یزد و سیستان و بلوچستان اکتشافات ما عملیاتی شده و امیدواریم به زودی در سال آینده خبرهای بسیار خوبی از اکتشاف ذخایر جدید برای مس در کشور اعلام کنیم.
ایران بالاترین کیفیت تولید مس در دنیا
وی درباره کیفیت مس تولیدی ایران افزود: مس ما از بهترین کیفیت برخوردار است. وی ادامه داد عیار بهترین مس دنیا با کیفت آ استار که در لندن نرخ میخورد ۹۹/۹۹ است و عیار بدترین و پایینترین کیفیت مس تولید ایران ۹۹/۹۹۴ است و ما قادر هستیم عیار ۹۹/۹۹۹ را هم که به پنج ۹ در دنیا معروف شده است را بنا به تقاضا تولید و عرضه کنیم. سعدمحمدی ادامه داد خوشبختانه این کیفیت در صنایعهای تک و صنایع نانو امروز در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل مشتریان خاص خودش را دارد و این کیفیت از نظر فنی جزو کیفیتهای استاندارد و بینالمللی در دنیا محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به موضوع افزایش تولیدات اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ تولید ما نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد بیشتر است و ۱۵ درصد از برنامه پیشبینی شده نیز جلوتر هستیم.
وی در ادامه به تعطیلی یکی از کورههای صنایع مس ایران اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه یکی از کورههای ما به دلیل زیستمحیطی کلا تعطیل شده، ظرفیت تولید مس ما در خاتونآباد از ۸۰ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.
سعدمحمدی اظهار کرد: ظرفیت تولید ذوب مس تا پایان سال ۹۸ به ۴۰۰ هزار تن ارتقا پیدا میکند.
ظرفیت ۴۰۰ هزار تنی تولید مس تا پایان سال ۹۸
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به تاریخچه صنعت مس اشاره کرد و افزود: صنعت ذوب مس از پنجاه سال پیش با ظرفیت حداکثر ۲۰۰ هزار تن برنامهریزی شد و امروز با تدابیر صورت گرفته بنا داریم تا این ظرفیت را به ۴۰۰ هزار تن تا پایان سال ۱۳۹۸ برسانیم. وی ظرفیت تولید مس در خاتون آباد را ۱۲۰ هزار تن و مس سرچشمه را ۲۸۰ هزار تن در سال بیان کرد.
وی به ظرفیت ذوب مس در منطقه سونگون آذربایجانشرقی اشاره کرد و افزود: در ۳ الی ۴ سال آینده ظرفیت ذوب مس در این منطقه به ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید. بنابراین چشمانداز ظرفیت تولید مس در کشور نیز به ۵۰۰ هزار تن ارتقا پیدا خواهد کرد.
۲۴ میلیون تن تولید جهانی مس
سعد محمدی با پرداختن به میزان تولیدات جهانی افزود: ظرفیت تولیدات کمی بیشتر از ۲۴ میلیون تن است که از این میزان ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در کشور چین تولید میشود. و با این وجود کشور چین سالانه دو میلیون و ۷۵۰ هزار تن مس خریداری میکند و این بیان میکند که سرمایهگذاری مس در بخش پاییندستی کشورهای پیشرفته اقتصادی شکل جدی به خود گرفته است و ما هم باید در این مقوله فعالیت بیشتری بکنیم.
وی با اشاره به اینکه درحالحاضر ایران تمام نیازهای داخلی به طور کامل از طریق تابلوی بورس تامین خواهد کرد افزود: هیچ مشکل و دغدغهای برای مصرفکنندگان مس در کشور وجود ندارد. و ما مابهالتفاوت این عدم نیاز داخل را صادر میکنیم که خوشبختانه در جهان مشتریان خوبی برای خرید مس از ایران وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران مس را جزء عناصر استراتژیک برای سرمایهگذاری در دنیا معرفی کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از عناصر انتقال برق عنصر مس هست یک تقاضای مثبتی جهانی برای اهمیت سرمایهگذاری در این بخش بیشتر از گذشته احساس میشود.همچنین در ده سال آینده ۳۰ درصد خودروهای دنیا الکتریکی خواهد شد. وی میزان استفاده از مس در خودروهای معمولی را درحالحاضر ۸ تا ۱۵ کیلو عنوان کرد و افزود: این میزان در خودروهای الکتریکی ۸۹ کیلوگرم است و با توجه به سرمایهگذاری در خودروهای الکتریکی این نیاز بیش از پیش احساس میشود.
وی ادامه داد به این دو دلیل عمده تقاضای مس تا سال ۲۰۲۳ یعنی کمتر از پنج سال آینده بیش از ۲/۵ میلیون تن ارتقا پیدا میکند و ما امیدواریم با سرمایهگذاری بر ۱/۸ میلیارد یورو به علاوه ۱۳ هزار میلیارد تومان که در طرحهای توسعهای مس داریم بخشی از این نیاز و تقاضای جهانی را در پنج سال آینده به کشورمان اختصاص بدهیم و بتوانیم در بازار جهانی حضور جدی چشمگیر و فعال را شاهد باشیم
منابع درآمدی شرکت ملی مس ایران
سعد محمدی به منابع درآمدی شرکت ملی مس نیز اشاره کرد و افزود: درحالحاضر شرکت مس با توجه به شرایطی که سهامداران به عنوان مالکین این شرکت در بازار بورس دارند قسمت عمده منابع از درآمدهای خود را تامیم خواهد کرد. وی ابراز امیدواری کرد بزودی از محل سودهای انباشه به افزایش سرمایهای برسیم و با توجه به این که مس شرایط سودده اقتصادی را در بازار دنبال میکند مشکلی برای جمعآوری سرمایه در این بخش نخواهد داشت و لازمه آن نیز برنامهریزی مدون و مشخص برای سرعتدادن به اجرای کار است.
وی در ارتباط با طرحهای توسعهای ساخت کارخانه کنسانتره در کشور اشاره کرد و گفت: درحالحاضر چهار کارخانه کنستانتره ۱۵۰ هزار تنی را در دستور کار قرار دادیم. یکی از آنها در منطقه دره آلو در منطقه کرمان است که امیدواریم سال آینده این پروژه به بهرهبرداری برسد منطقه دوم نیز دره زار در پشت سرچشمه است که امید میرود تا در سال ۱۴۰۰ به پایان برسد همچنین کارخانه فاز دو میدوک و فاز ۳ سونگون در آذربایجان شرقی که خوشبختانه اجرای این فعالیتها عملیاتی شده است.
وی به میزان مصرف سرانه داخلی در مصرف مس اشاره کرد و ادامه داد: میزان مصرف ما در مس حدود ۱/۲ کیلوگرم به ازای هر نفر است و ما اگر برنامه جدیتری برای شناساندن امکانات سرمایهگذاری در بخش مس چه به لحاظ فناوری روز دنیا، داشتهباشیم میتوانیم سرمایهگذاری در این بخش را افزایش دهیم.
استفاده قابل توجه مس در بخش زیرساختها
وی در ادامه به مصرف صنایع مس در بخش زیر ساختها اشاره کرد و افزود: حدود ۱۰ میلیون تن از ۲۴ میلیون تن مصرفی مس جهان در بخش زیرساختها مصرف میشود و این میزان در بخش ساختمانها شکل جدیتر دارد و مصرف بالاتر است و موارد استفاده از آن را میتوان در بخش ماشینالات خانگی، ماشین ظرفشویی، ماشین رختشویی، یخچالها دید همچنین در بخش صنایع دستی و ظروف مسی و یا حسگر حرارتی در موبایلها که از کیفیت بالای مس برخوردار هستند
سعد محمدی به اهمیت شناساندن ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش صنایع پاییندستی مس اشاره کرد و افزود: اگر بتوانیم ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش صنایع پایین دستی مس را بشناسانیم و سوددهی را به مردم ارائه دهیم سرمایهگذاران به راحتی در این بخش ورود خواهند کرد و به میزان مصرف داخلی ما افزوده خواهد شد. همچنین گردش مالی ما نیز هم از نظر اشتغالزایی، تولید ناخالص ملی کشور و ارزش افزودهای که در داخل کشور باقی میماند شرایط بهتری را به طور جدی نسبت شرایط فعلی رقم خواهد زد.
قطعات داخلیسازی میشوند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه به داخلیسازی قطعات در بخش مس اشاره کرد و افزود: در بخش مس و در بخش ساخت قطعات به طور جدی وارد عمل شدهایم به طوری که از ۱۰۹۲ قطعهای که در امسال برای داخلیسازی در دستور کار قرار گرفته است حدود ۳۹۰ قطعه ساخته شده و مابقی این قطعات نیز در حال مهندسی معکوس برای ساخت هستند که مطمئنا به نتیجه خوبی خواهیم رسید.
در بخشهای کنسانتره نیز ایمیدرو یک هماهنگی با صنعتگران داخلی بهوجود آورده و تلاش کردیم تا با حمایت از صنعتگران تمام قطعاتمان را داخلیسازی کنیم. وی به داخلیسازی دربخش نسوز کورهها نیز اشاره کرد و افزود: ۹۵ درصد اجرهای نسوز کورهها داخلیسازی شده و بنا داریم تا پنج درصد باقیمانده نیز بزودی داخلیسازی شود
سعد محمدی به جایگاه ایران در دانش فنی در دنیا اشاره کرد و گفت: با برگزاری همایشها و آموزشهای مداومی که برای پرسنل صنایع ملی مس انجام میشود به ضررس قاطع میتوان گفت: ما چیزی به لحاظ دانش فنی روز دنیا کم نداریم و ما خودمان را برای رسیدن به دانشهای روز دنیا نزدیک میکنیم و امیدواریم که این سطح هر روز ارتقا یابد.
وی در پایان به ظرفیت عملیات معدنی اشاره کرد و افزود: سالانه ۱۸۵ میلیون تن عملیات معدنی انجام میدهیم که ۵۱ میلیون تن آن ماده معدنی و ۱۳۶ میلیون تن باطله است و ۱۱ درصد از تولید کشور به مس اختصاص دارد. وی ادامه داد: در بخش سرمایهگذاری تجهیزات و نوسازی ناوگان داریم برنامهریزیهایی صورت گرفته تا بتوانیم عملیات معدنی را ارتقا دهیم و همچنین در آیندهای نزدیک بتوانیم با سرمایهگذاری و تولید کنسانتره اقدام کنیم تا هم تولید مس ما افزایش یابد و هم سهم ما در تولید ناخالص ملی کشور افزایش یابد و اشتغالزایی جدیتر را نیز برای کشور فراهم کنیم.
ارسال نظر