مدیرعامل شرکت ملی مس ایران:
به زودی ۳۰ درصد افزایش سهام در بورس خواهیم داشت
امروز با حضور خداداد غریبپور رئیس هیات عامل ایمیدرو و اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس ایران از طرح یکپارچهسازی سیستمهای اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس ایران رونمایی شد.
گسترشنیوز: مدیرعامل شرکت ملی مس در باره طرح یکپارچهسازی سیستمهای اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس ایران توضیح داد و گفت: این سامانه در راستای هوشمندسازی سیستمهای مالی برنامهریزی شده تا بتواند شفافسازی کرده و ابزار تصمیمسازی سریعتری در اختیار مدیر یک مجموعه قرار گیرد.
اردشیر سعدمحمدی افزود: در همین راستا شرکت ملی مس تصمیم گرفت برنامهای که قابلیت ارتقا و انطباق به سایر صنایع معدنی داشته باشد را تعریف کند؛ در این راستا نیاز داشتیم نرخ تمام شده را در بخش معدن و کنسانتره، ذوب و پالایش را به تفکیک و با یک نگاه در هرسه مجتمع داشته باشیم به این مفهوم که از نظر نحوه محاسبه، معدن سرچشمه با سونگون و میدوک با یک نگاه، مقایسه شده و حسابداری آنها انجام گیرد، در حقیقت به صورت آنلاین نرخ تمام شده را در هر ۳ شرکت داشته باشیم. به طور مثال اگر شرکت بخواهد بداند در خرداد ماه سال ۹۸ چه شرایطی در فروش اتفاق افتاده، چه خریدارانی، از کدام کارخانه، نرخ ال امای آن زمان چه بوده، با چه کشتی و از طریق کدام بندر بار شده، کی رسیده و... در لحظه قابل دسترس خواهد بود.
وی ادامه داد: اطلاعات دقیق و بهروز در مورد نرخ تمام شده، گزارشها و تحلیلها در زمینه موضوعهای بازرگانی، کدینگ انبار و موجودی آن، مواد مورد نیاز در انبار، تامین قطعات و.... ابزارهایی هستند که اجازه میدهند یک مدیر بهتر و سریعتر تصمیم بگیرد.
مدیرعامل ملی مس در ادامه تصریح کرد: این سامانه هوشمند توسط نیروهای داخلی شرکت در سرچشمه، میدوک، سونگون، و همچنین نیروهای نخبه از بهترین دانشگاههای ایران نوشته شده به نحوی که آنها توانستند بک برنامه جامع نرمافزاری را رد این رابطه و برای نخستین بار در کشور بنویسند؛ امیدواریم این سامانه که امروز بخشی از آن رونمایی شد تا اردیبهشت سال ۹۹ برای کل مجموعه اجرایی شود و بخشهای مختلف آن به همدیگر لینک شده و قابلیت کنترل مجموعه را برای سیستم پیادهسازی شود، ضمن اینکه به زودی شرکتهای زیرمجموعه مس هم به این سامانه لینک خواهند شد و قابلیت ارزیابی و تحلیل در این شرکتها فراهم میشود.
سعدمحمدی در ادامه بیان کرد: همچنین در دستور کار بعدی موضوع آیدیگاورمنت ( را خواهیم داشت تا بتوانیم قابلیت قیاس رفتاریمان را به لحاظ فنی با تمام شرکتهای همنوع خود در دنیا داشته باشیم و از آخرین فناوریهای روز در دنیا در بخش مس بهره بگیریم و وضعیتمان را با شرایط روز دنیا بتوانیم ارتقا دهیم.
وی در پاسخ به این سوال گسترشنیوز که این سامانه چه جایگاهی در بین مشتریهای خارجی و در بخش صادرات شرکت خواهد داشت؟ گفت: نکته حایز اهمیت در این بین این است که در گام بعدی که آیدیگاورمنت است، تمام شرکتهای خریدار، فروشنده، نحوه خرید، کیفیت، قیمتها و شرایط بهینه تصمیمسازی در دنیا را رصد میکنیم و مجموع این اطلاعات به مدیریت میتواند کمک کند که در چه بعد زمانی و چه شرایطی با چه اخبار و اطلاعاتی میتواند بهترین تصمیم را برای بهترین خرید بگیرد. امروز دنیا، دنیای اطلاعات است و جمعآوری اطلاعات به پیادهسازی یک سیستم کامل و جامع نیاز دارد. شرایط دیگر مثل گذشته نیست که یک مدیر در حیطه داخلی خود تصمیمسازی کند به همین منظور ناچاریم این سامانه را راهاندازی کنیم تا بتوانیم خود را با شرکتهای بزرگ دنیا تطبیق دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه در باره پیام راهاندازی این سامانه برای سهامداران گفت: از آنجایی که این سیستم براساس مدل رفتار میکند و اسناد حسابداری از مداخله انسانی خارج است در شفافسازی اطلاعات برای سهامداران بسیار حایز اهمیت است. برای سهامداران بزرگ شرکت که میخواهند رفتار مالی شرکت و آنلاین بودن آن را ارزیابی کنند بسیار مهم است.
سعدمحمدی افزود: البته ما طبق مدلی که سازمان بورس طراحی کرده هر ماهه رفتارمان را به لحاظ تولید و فروش روی سیستم کدال قرار میدهیم و سهامداران مشاهده میکنند؛ اینکه این اعداد قابلیت اطمینان بخشی به سهامداران دارد مهم است. اینکه شرکت توسط سیستم اداره میشود نه فرد به سهامداران اطمینان میدهد.
وی بیان کرد: البته سهامداران درحالحاضر در این سیستم به اطلاعات دسترسی ندارند اما مطمئن باشید تا زمان تکمیل این سامانه، امور سهام هم در این سیستم لینک خواهد شد و تمام رفتارهای شرکت به لحاظ پرداخت سود سهام، زمانبندی و تعداد سهام دسترسی خواهند داشت. مشتریان هم میتوانند به زودی از طریق این سامانه و قسمت فروش آن به درخواستهای خرید، شرایط و اطلاعات مورد نیازشان دسترسی دقیق داشته باشند.
وی هزینه تمام شده استقرار این سامانه را یک مسئله درونسازمانی عنوان کرد و گفت: هزینه این استقرار با پروژههای توسعهای مس قابل قیاس نیست و در عین حال مهم این است که توسط نیروهای ایرانی و متخصصین این اتفاق دارد میافتد؛ این امر برای شرکت ملی مس که قصد دارد در بین صنایع معدنی پرچمدار باشد و رفتارش را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کند حایز اهمیت است.
وی در پاسخ به سوال دیگری از گسترشنیوز ادامه داد: خوبی راهاندازی این سامانه این است که نیازی به پشتیبانی شرکتهای خارجی ندارد البته ممکن است به مشاور برای ارتقای سیستم نسبت به رفتاری که میخواهیم داشته باشیم نیاز داشته باشیم اما واقعیت این است که نیروهای نخبه ایرانی این سامانه را نوشتند و خودشان هم میتوانند آن را ارتقا بدهند.
سعدمحمدی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش سهام در بورس اشاره کرد و گفت: ما به زودی ۳۰ درصد افزایش سهام در بورس خواهیم داشت که خوشبختانه توسط حسابرس تایید شده و درصورتی که سازمان بورس آن را نهایی کند تا ۴۵ روز دیگر مجمع فوقالعاده آن را برگزار خواهیم کرد.
وی همچنین خبر از افزایش ظرفیت تولید شرکت مس به ۴۰۰هزارتن تا پایان سال داد و گفت: این امر اتفاق بزرگی برای ما محسوب میشود و یک شاخص به شمار میرود. در این راستا ظرف یک ماه ونیم آینده ۴ پروژه افتتاح خواهیم کرد که شامل کارخانه اکسیژن خاتون آباد با سرمایهگذاری ۴۰ میلیون یورو، انبار کنسانتره مس در خاتونآباد، پروژه ذوب خاتونآباد است. ما در تیرماه امسال کوره خاتونآباد را نه به صورت گرینفیلد بلکه به صورت براونفیلد یعنی به صورت تخریب و باسازی کامل انجام خواهیم داد. در این فرآیند ظرفیت کوره از ۸۰ به ۱۲۰ هزارتن افزایش پیدا خواهد کرد. این امر با توجه به اینکه ظرف ۴ ماه و نیم توسط نیروهای ایرانی اتفاق افتاده بینظیر است. همچنین انشالله تا آخر این هفته هیتاپ کوره جدید شروع و از یک دی ماه امسال شارژ خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران ادامه داد: در بخش معادن نیز اکتشافات خوبی داشتیم که در آیندهای نزدیک درباره اعداد و ارقام آن دقیقتر صحبت خواهم کرد.
سعدمحمدی در ادامه عنوان کرد: درباره معادن کوچکتری مانند سریدون، باخشک، بندر هنزا، رزی و دلفا هم در حال تکمیل اکتشافات هستیم و ذخایر خوبی هم تا کنون اکتشاف کردیم و به دنبال آن پروژههای جدیدی برای فرآوری تعریف میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین ۴ پروژه جدید کنسانتره نیز در حال کار داریم که شامل منطقه درهآلو به ظرفیت ۱۵۰ هزارتن است که تلاش میکنیم تا سال ۹۹ افتتاح کنیم، همچنین پروژه ۱۵۰ هزارتنی درهزار است که امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ افتتاح شود، پروژه ۱۵۰هزارتنی فاز ۲ میدوک و فاز دوم سونگون با ظرفیت ۱۵۰ هزارتن را نیز خواهیم داشت که ساخت کارخانه درهزار عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مس در همین راستا توضیح داد: برای تامین خوراک این ۴ کارخانه باید حجم عملیات معدنی خود را نیز افزایش دهیم؛ درحالحاضر شرکت ملی مس در سال، ۱۸۵ میلیون تن عملیات معدنی از ۴۰۰ میلیون تن معدنکاری در کشور انجام میدهد که از این میزان ۵۱ میلیون تن ماده معدنی و ۱۳۶ میلیون تن باطله است. یعنی ۱۱ درصد عملیات معدنکاری کشور در شرکت ملی مس اتفاق میافتد و اگر میخواهیم ظرفیت تولید را بالا ببریم این میزان عملیات معدنی باید ارتقا پیدا کند. در همین راستا با انعقاد قراردادهای جدیدی در خارج در حال تقویت ناوگان بارگیری و باربری هستیم.
سعدمحمدی درباره پروژه این شرکت برای تولید اسیدفسفریک از اسیدسولفوریک نیز گفت: در راستای راهاندازی ظرفیت ۱۲۰ هزارتن در خاتونآباد و ۲۸۰ هزار تن در سرچشمه قطعا نیاز به انجام پروژه اسید سولفوریک داشتیم که طرح تولید ۶۱۰ هزارتن آن دو هفته پیش در سفر رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسید و عملیات راهاندازی پروژه اسید خاتونآباد نیز با راهاندازی کوره جدید آن تا ماه آینده شکل میگیرد. در مجموع بالغ بر یک میلیون تن اسید در سال تولید میکنیم و برای تبدیل اسید سولفوریک به اسید فسفریک که مادهای با ارزش افزوده بالاتر و یکی از مواد پرمصرف بزرگ در دنیا است و با توجه به منابع دیگر فسفات در ایران، احداث این کارخانه را در دستور کار قرار دادیم تا با کمک بخش خصوصی و حمایت شرکت مس تبدیل اسید سولفوریک به اسید فسفریک در کشور امکانپذیر شود.
ارسال نظر