|

استخراج سنگ آهن شتاب می‌گیرد

آمارهای منتشر شده در زمینه میزان ذخایر زمین شناسی سنگ آهن کشور رقم ۵.۲ میلیارد تن را نشان می‌دهد که ۲۴ درصد آن در منطقه گل گهر سیرجان واقع شده و اکنون در فاصله باقیمانده تا افق ۱۴۰۴ شاهد شتاب بخشیدن به روند استخراج این ماده معدنی هستیم.

گسترش‌نیوز: آخرین مطالعات در زمینه میزان ذخایر قطعی سنگ آهن کشورمان گویای آن است که رقم ۲.۷ میلیارد تن برآورد می‌شود و سه منطقه شاخص سنگ آهن کشور « مرکزی، گل گهر سیرجان و سنگان » به ترتیب ۲۸، ۳۱ و ۲۲ درصد از این ماده اولیه فولاد‌سازی را در خود ذخیره دارند.

معدن سنگ آهن گل گهر که در دل کویر و ۵۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سیرجان واقع است، با ظرفیت بیش از ۱۵ میلیون تن کنسانتره، امسال برنامه تولید حداقل ۱۱ میلیون تن سنگ آهن را در برنامه دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد منطقه معدنی گل گهر دارای معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از قطب‌های فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه محسوب می‌شود که قابلیت‌های بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح ایران و جهان را دارد.

کانسار سنگ آهن گل گهر در شش آنومالی مجزا در مجموع با ذخیره‌ای در حدود یک میلیارد و ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تن در محدوده‌ای به طول تقریبی ۱۰ کیلومتر و عرض تقریبی چهار کیلومتر قرار گرفته است. بهره‌برداری از توده معدنی شماره یک بر عهده شرکت معدنی و صنعتی گل گهر است که ۲۲۰ میلیون تن آن تاکنون استخراج شده است.

حمایت سهامداران ضامن توسعه پایدار

«محمود زید آبادی» معاون مالی و اقتصادی شرکت معدنی صنعتی گل گهر در جمع اصحاب رسانه و اهالی بازار سرمایه بازدید‌کننده از مجتمع تصریح کرد: سرمایه ثبت شده این شرکت ۴۸ هزار میلیارد ریال است و برنامه ارتقا این میزان به رقم ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است که به این ترتیب حمایت سهامداران موجب توسعه پایدار خواهد شد و می‌توان اقتدار را حفظ کرد.

وی خاطرنشان ساخت: گل گهر اکنون با حجم سرمایه‌گذاری انجام شده رتبه ۶ را در بازار بورس دارد و با افزایش سرمایه‌گذاری می‌توان رتبه نخست را به‌دست آورد.

سهم بیش از ۳۰ درصدی در سند چشم‌انداز

«محمد ستوده بحرینی» معاون بهره‌برداری مجتمع گل گهر هم معتقد است: این مجموعه در چارچوب سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ که پیش‌بینی دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد شده و لازمه آن تامین ۱۶۲ میلیون سنگ آهن است، بیش از ۳۰ درصد سنگ اهن مورد نیاز را باید تامین کند.

وی یادآور شد: اکنون در توده معدنی شماره یک که متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل گهر است، ۲۳۰ تا ۲۴۰ متر از سطح زمین به عمق رفته‌ایم و پیک نهایی هم تا ۴۰۰ متر پیش‌بینی شده است.

ایران رتبه نهم جهان و گل گهر جایگاه نخست

«سید محسن نبوی» مدیر سیستم‌ها و برنامه و بودجه گل گهر ضمن یادآوری رتبه نهم ایران در زمینه تولید سنگ آهن گفت: ایران بهره‌مند از دو درصد ذخایر سنگ آهن جهان است و در واقع با سهم ۳۰ درصدی گل گهر در این ارتباط می‌توان جایگاه نخست را به آن داد.

وی آمار ۳۴ درصد از ظرفیت تولید کنسانتره، ۲۵ درصد گندله، ۱۴ درصد آهن اسفنجی در گل گهررا ارائه داد و اینکه سه درصد از ظرفیت فولاد خام نیز در این مجموعه احداث شده است.

تولید ۹.۴ میلیون تنی کنسانتره در هفت ماه

آمارهای عملکرد این مجموعه در مدت هفت ماهه امسال گویای تولید ۹ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۹۹ تن است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته یک درصد رشد دارد و در مهرماه هم تولید کنسانتره آهن به بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار تن رسید.

علاوه براین در زمینه گندله که ظرفیت ۱۰ میلیون تنی دارد، در مدت هفت ماهه ۹۸ افزون بر هفت میلیون و ۸۹ هزار تن تولید این مجموعه بود که نسبت به مدت مشابه پارسال یک درصد افزایش را ثبت کرد و در مهر ماه امسال هم ۹۹۵ هزار و ۵۸۴ تن گندله تولید کرد.

افتتاح ۲۶ طرح جدید در مجموعه گل گهر

همزمان با سفر رئیس‌جمهوری به استان کرمان در ابتدای دهه سوم آبان ماه جاری کارخانه‌های "آهن اسفنجی کوثر دو" و "فولادسازی جهان فولاد" با حضورحجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی افتتاح شد و واحد گازی نیروگاه گهر انرژی نیز به عنوان طرح پشتیبان صنایع، به مدار تولید پیوست.

براساس برنامه تنظیمی علاوه بر این سه طرح بزرگ یاد شده، ۲۳ پروژه دیگر هم همزمان راه‌اندازی شد بگونه‌ای که منطقه گل گهر شاهد افتتاح ۲۶ طرح جدید بود.

مجموع ارزش این طرح‌ها از هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز گذشت و این حجم سرمایه‌گذاری اشتغال حدود یکهزار و ۳۰۰ نفر را به شکل مستقیم به همراه داشت سه هزار و ۹۰۰ شغل نیز به طور غیر مستقیم ایجاد شد.

تحقق هدف سال ۹۸ در ۶ ماه

«محسن میرزاده» مدیرحسابداری مدیریت، شرکت معدنی صنعتی گل گهر هم در جمع اصحاب رسانه و اهالی بازار سرمایه بازدید‌کننده از این مجموعه، خبر از تحقق هدف پیش‌بینی شده برای فروش سال ۹۸ در مدت ۶ ماهه امسال خبر داد.

وی گفت: کل فروش شرکت در ۶ ماهه ۹۸ رقم ۱۲.۵ میلیارد تومان برآورد شده و انتظار می‌رود هدف مربوطه محقق شود.

به گفته میرزاده، امسال دستیابی به ۱۲ میلیون تن گندله، ۱۵.۵ میلیون تن کنسانتره و در مجموع ۲۷.۵ میلیون تن تولید پیش‌بینی شده است.

راهبرد ارتقای سهم ملی و منطقه ای

بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت معدنی وصنعتی گل گهر به عنوان یکی از فعالان کلیدی در زنجیره ارزش تولید فولاد کشور با تدوین برنامه راهبردی و اجرای آن در تلاش است تا سهم ملی و منطقه‌ای خود را در تولید کنسانتره، گندله و فولاد افزایش دهد.

ایران امروز به جایگاه دهمین فولاد ساز جهان تکیه زده و این مهم با تلاش مجموعه‌های تولید‌کننده خوراک فولاد سازان از جمله گل گهر که یک سوم سنگ آهن مورد نیاز کشور را تامین می‌کند، فراهم شده است.

اهداف در چارچوب سیاست اقتصاد مقاومتی

سیاست اقتصاد مقاومتی در چارچوب مقابله با تحریم‌های ظالمانه امروز در واحد‌های تولیدی در دستور کار قرار دارد و در این ارتباط گل گهر نیزبا افزایش تولید، رشد صادرات غیرنفتی و کاهش اتکا به نفت، بالابردن رقابت‌پذیری محصول با کاهش نرخ تمام شده، بومی‌سازی و کمک به داخلی‌سازی تجهیزات بخشی از اقدام‌های انجام شده و نیز در برنامه‌ریزی گنجانده شده است.

همچنین تکیه بر توان ظرفیت‌های داخلی و افزایش مشارکت سرمایه‌های انسانی، کارآفرینی پایدار، توسعه نظام هم افزایی و استفاده بهینه از منایع در شرکت‌های گروه، بهبود کیفیت محصولات، تکمیل زنجیره ارزش و زیر ساخت‌های توسعه از دیگر محورهای مهم این مجموعه محسوب می‌شود.

صدرنشینی در عملکرد هفت ماهه ۹۸

آمارهای مجموعه‌های معدنی در زمینه تولید کنسانتره گویای تولید ۲۷.۶ میلیون تن است که در مدت هفت ماهه امسال محقق شده و شرکت معدنی صنعتی گل گهر با سهم نزدیک به ۳۴ درصدی صدر نشین این گروه در دوره مربوطه است.

تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن کشور در دوره هفت ماهه امسال، ۲۷ میلیون و ۶۱۴ هزار و ۱۸۱ تن کنسانتره سنگ آهن تولید داشتند که نسبت به رقم ۲۶ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۵۱۰ تن عملکرد هفت ماهه ابتدایی سال ۹۷ گویای رشد چهار درصدی است.

براساس این بررسی پس از «گل گهر» که ۹ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۹۹ تن کنسانتره آهن تولید کرده، «چادرملو» پنج میلیون و ۸۰۱ هزار و ۲۰ تن، «سنگ آهن مرکزی» دو میلیون و ۸۸۹ هزار و ۴۱۸ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» سه میلیون و ۳۱ هزار و ۷۲۳ تن، «گهر زمین» دو میلیون و ۵۷۸ هزار و ۷۳۵ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۷۳۹ هزار و ۳۸۹ تن، «صنعتی و معدنی توسعه ملی» یک میلیون و ۲۹۰ هزار و ۹۸۵ تن، «صبا نور» ۵۵۶ هزار و ۳۱۲ تن و «جلال آباد» ۲۹۲ هزار تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند.

دستیابی به هدف ۲۲.۵ میلیون تن حمل ریلی

«جمشید ملارحمان» مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر اعلام کرده است: این شرکت در نظر دارد تا پایان سال ۹۸ میزان حمل بار ریلی به خارج از منطقه را به ۲۲.۵ میلیون تن برساند که این مهم در چارچوب اهداف و راهبرد کلان کشور در توسعه حمل‌ونقل ریلی اجرایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: برقراری قطارهای باری مستقیم واگن‌های باردار با تناژ حداقلی چهار هزار و ۵۰۰ تن از سایت ریلی مجتمع گل گهر تا مقصد بارکو در منطقه ویژه خلیج‌فارس و همچنین اعزام واگنهای خالی با قطارهای باری متراژی با تناژ دو هزار و ۵۰۰ تن از مبدا بارکو در منطقه ویژه خلیج‌فارس تا مقصد سایت ریلی مجتمع گل گهر، حمل ریلی و درآمد حاصل ازآن افزایش چشمگیر و قابل توجهی درپی خواهد داشت.

فروش ریالی همراه با رشد ۷۳ درصدی

فروش ریالی گل گهر ( کگل ) در بورس با رشد ۷۳ درصدی در نیمه نخست امسال روبه‌رو شد. این امر پس از انتشار اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای دوره ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهر یور ماه امسال (حسابرسی نشده) در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸ اعلام شد و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر همچنین رشد ۱۵درصدی ارزش بازار را در مدت ۶ ماه ۹۸ کسب کرد.

مشخصات دیگری که صورت‌های مالی کگل در این دوره دارد، عبارتست از افزایش ۷۰ درصدی درآمدهای عملیاتی ۶ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۳۷، ۵۱۸، ۵۷۰ میلیون ریال به مبلغ ۶۳، ۷۹۶، ۲۰۰ میلیون ریال رسیده ) افزایش ۶۱ درصدی سود ناخالص ۶ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۱۸، ۰۵۵، ۵۲۸ میلیون ریال به مبلغ ۲۹، ۰۹۲، ۲۲۰ میلیون ریال ) افزایش ۴۹ درصدی سود عملیاتی ۶ ماهه ۱۳۹۸ در مقایسه با دوره مشابه(از مبلغ ۱۸، ۴۱۷، ۰۹۲ میلیون ریال به مبلغ ۲۷، ۴۸۰، ۵۸۸ میلیون ریال رسیده است) افزایش ۵۰ درصدی سود خالص ۶ ماهه ۱۳۹۸ و تحقق سود ۷۲۴ ریالی به ازاء هر سهم (از مبلغ ۱۷، ۳۲۵، ۰۰۴ میلیون ریال به مبلغ ۲۶، ۰۵۸، ۳۷۲ میلیون ریال رسیده است) نکته قابل توجه اینکه سود هر سهم بر مبنای سرمایه ۳۶ هزار میلیاردی محاسبه شده که بر اساس سرمایه جدید ۴۸ هزار میلیاردی سود هر سهم ۵۴۲ ریال است.

منبع: ایرنا

کدخبر: 74642

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین