|

تولید فولاد کشور به ۲۷ میلیون تن خواهد رسید

مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش داد: طی ۶ ماهه نخست سال ۹۸، بیشتر محصولات معدن و صنایع معدنی کشور، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته است.

گسترش‌نیوز: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تحولات بین‌المللی و داخلی در حوزه معادن و صنایع معدنی طی ۳ ماهه دوم سال ۹۸ (فصل تابستان) آورده است: طی ۶ ماهه نخست امسال، تولید شمش فولاد رشد ۵ درصدی، محصولات فولادی رشد ۷ درصدی، آهن اسفنجی رشد ۹ درصدی و کاتد مس رشد ۱۵ درصدی داشته است.

اما میزان تولید شمش آلومینیم کشور در مقایسه با سال گذشته حدود ۳۲ درصد کاهش داشته که به اعتقاد این مرکز، بیشتر به دلیل مشکلات فنی و ابطال واگذاری واحدهای آلومینیم المهدی و هرمزال بوده است.

با بررسی روند تولید شمش فولاد در ۶ ماهه نخست سال ۹۸، پیش‌بینی می‌شود که میزان تولید فولاد کشور در امسال به بیش از ۲۷ میلیون تن خواهد رسید و جایگاه ایران در جمع ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده فولاد دنیا تثبیت خواهد شد.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان صادرات مواد معدنی و صنایع معدنی کشور طی ۵ ماهه نخست سال ۹۸ بالغ بر ۳.۷ میلیارد دلار بوده است. در میان مواد معدنی و فلزی، فولاد و محصولات فولادی، انواع سنگ آهن، کنسانتره و گندله، کاتد مس و محصولات مسی، سیمان، روی و محصولات روی، بخش عمده صادرات این حوزه را به خود اختصاص داده‌اند.

تحولات بین‌المللی بازار معدن و صنایع معدنی

طی ۳ ماهه دوم سال ۹۸ (۲۱ ژوئن ۲۰۱۹ تا ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۹ ) تحولات بازار سنگ آهن و فولاد از اهمیت قابل توجهی برخودار بود که این تحولات، آثار مهمی در بازار داخلی کشور نیز داشت. در تیر ۹۸، خبر پیشرفت مذاکرات تجاری میان چین و امریکا موجب افزایش شاخص سهام بازارهای جهانی شد و نرخ فلزات و محصولات معدنی به دلیل ایجاد انتظار رسیدن به توافق، روند رو به رشد به خود گرفت.

صعود نرخ سنگ آهن به دلیل کاهش عرضه جهانی تا اواخر جولای ۲۰۱۹ ادامه یافت و در کنار این افزایش بها، قیمت‌های جهانی فولاد و محصولات فولادی نیز رشد داشت. افزایش نرخ فولاد و محصولات فولادی موجب کاهش تمایل تجار چینی به صادرات محصولات خود شد. این موضوع، منجر به کاهش عرضه جهانی و افزایش قیمت‌ها شد. از ۲۰ جولای ۲۰۱۹، روند افزایشی نرخ سنگ آهن در دنیا به دلایلی همچون افزایش کمیسیون دریافتی معاملات در بورس کالای دالیان چین، اعلام شرکت BHP استرالیا درخصوص افزایش سقف تولید، بهبود روند عرضه در جهان، رشد صادرات بنادر استرالیا و اعلام چشم‌انداز تولید ۳۳۰ میلیون تنی توسط شرکت واله برزیل متوقف شد.

در اواخر جولای و اوایل آگوست ۲۰۱۹، تولید فولاد چین کاهش یافت که این امر به دلیل افزایش نرخ سنگ و کاهش حاشیه سود فولادسازان بوده است. محدودیت‌های زیست محیطی وضع شده توسط دولت چین نیز در این روند اثرگذار بود. در اوایل آگوست ۲۰۱۹ بازار همچنان شاهد کاهش نرخ سنگ آهن بود که افزایش صادرات برزیل و استرالیا و کاهش حاشیه سود فولادسازان چینی به همراه اخبار مربوط به جنگ تعرفه‌ای میان چین و امریکا بر این روند اثرگذار بوده است. در اواخر آگوست و اوایل سپتامبر ۲۰۱۹، بازارهای جهان دوباره شاهد افزایش نرخ سنگ آهن بودند که این امر به دلیل ایجاد برخی محدودیت‌ها برای واحدهای تولیدی چین اتفاق افتاد.

کاهش نرخ آلومینیم

قیمت‌های جهانی پودر آلومینا در ۳ ماهه دوم سال ۹۸ با کاهش قابل توجه همراه بود و در اواخر ماه سپتامبر به کمتر از ۲۹۵ دلار بر تن رسید. کاهش نرخ آلومینیم و اعلام اخبار مربوط به راه‌اندازی کارخانه‌ای با ظرفیت ۳ میلیون تنی پودر آلومینا در برزیل، ازجمله دلایل اصلی کاهش نرخ پودر آلومینا بوده است.

افزایش قابل توجه نرخ مس و سپس کاهش آن

قیمت مس در بورس فلزات لندن طی ماه‌های ژوئن و جولای با افزایش قابل توجهی همراه بود. بهبود وضعیت قراردادهای بورس فلزات لندن به سمت خریداری بلندمدت، وقوع اعتصابات کارگری در معادن مس شیلی، تعیین سقف واردات قراضه در چین و افزایش تقاضای مس کاتد و کنسانتره، افت تولید جهانی مس (۱ درصد) طی ۳ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ و افزایش ۸ دهم درصدی تقاضای جهانی و همچنین برخی بارقه‌های امید برای توافق تجاری میان چین و امریکا، از عوامل اصلی این افزایش نرخ بودند. نرخ جهانی مس پس از آن، با افت رو به رو شد که خاتمه اعتصابات معدنی در شیلی و تشدید جنگ تجاری را می‌توان از دلایل این مسئله نام برد.

کدخبر: 74914

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین