|

واگذاری پهنه‌های اکتشاف‌شده به بخش خصوصی

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: پهنه‌های اکتشاف شده، طبق ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید، به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

گسترش‌نیوز: دکتر خداداد غریب پور در جلسه شورای معاونان ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: این سازمان با جدیت موضوع اکتشافات را انجام می‌دهد و تلاش مجموعه این است که نباید پهنه اکتشاف نشده‌ای در کشور وجود داشته باشد.

وی افزود: برای اجرای اکتشافات ۴۰۰ هزار کیلومتری، کمیته‌های اجرایی فعال شده و برنامه‌ریزی منظمی بین ایمیدرو، شرکت ملی صنایع مس و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی صورت گرفته است. غریب پور تاکید کرد: خوشبختانه روند فعلی عملیات اکتشافی، رضایت بخش است.

تحقق تعهد افتتاح ۳.۵ میلیارد دلار طرح

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تعهدات ایمیدرو مبنی بر افتتاح ۳.۵ میلیارد دلار طرح معدن و صنایع معدنی تا پایان امسال، محقق می‌شود، اظهارکرد: تاکنون یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار طرح از جمله آلومینیوم جاجرم، احیای مستقیم بافت، اسید سولفوریک و غیره افتتاح شده است.

وی ادامه داد: از جمله طرح‌های قابل افتتاح، طرح تولید آلومینیوم جنوب (سالکو)، گندله گهر زمین، ذوب خاتون آباد، انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع جنوب شرق و کنسانتره سنگ آهن فولاد مبارکه است. رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: کمیته پایش طرح‌ها در این سازمان، به طور منظم برگزار و ماهانه ۸۰ مورد پایش طرح‌ها را انجام می‌دهد.

افزایش ۳ برابری سرمایه صندوق بیمه

دکتر غریب پور با بیان اینکه طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس مسیر خود را پیدا کرده است، اذعان داشت: صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، شورای هماهنگی و خانه معدن (به عنوان بازوی اجرایی) در این طرح همکاری می‌کنند.

وی افزود: سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی از ۱۱۰ میلیارد تومان به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و در حال طی مراحل قانونی است. غریب پور اضافه کرد: مقدمات افزایش مجدد سرمایه این صندوق به ۵۰۰ میلیارد تومان به زودی آغاز می‌شود که با این روند، حجم کار صندوق چند برابر می‌یشود.

تشکیل کمیته ایمنی معادن؛ به زودی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما در کنار مسئولیت‌های اجتماعی، توجه به ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست معادن است، گفت: حوزه یاد شده در شرکت‌های تابعه ایمیدرو، حیاتی بوده و ضروری است تا مسئولان این بخش، با برنامه‌ریزی، مدیریت مستمر، آموزش و انتخاب افراد متخصص، آسیب‌ها را به حداقل ممکن کاهش دهند.

وی افزود: به زودی کمیته ایمنی معادن را تشکیل می‌دهیم تا برای کاهش حوادث معادن واگذار شده، برنامه‌های لازم تدوین شود.

غریب پور گفت: طرح اسیدسولفوریک مس سرچشمه با ۱۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری، یک طرح کاملا زیست محیطی بوده که اخیرا توسط رئیس‌جمهوری در کرمان افتتاح شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره واگذاری امور بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست معادن به شرکت‌های متخصص، اظهارکرد: با توجه به تجربه هایی که در معادن سیرجان به‌دست آمده، امور فوق در معادن قابل واگذاری، به شرکت‌های متخصص سپرده خواهد شد.

غریب پور یادآور شد: این اقدام مانع توسعه تشکیلات می‌شود و در عین حال پیمانکاران متخصص جذب این بخش خواهند شد.

وی افزود: مدیریت‌های ایمیدرو برای افزایش امتیاز عملکرد متوسط واحدهای تابعه در این حوزه از ۱۵ درصد فعلی به ۳۰ درصد، حمایت‌های لازم را به عمل می‌آورند.

بخش معدن و صنایع معدنی، پیشران تولید و صادرات

غریب پور خاطرنشان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی، به رغم تحریم‌های بین‌المللی، پیشران تولید و صادرات بوده است.

رشد عملکرد HSEE ، از ضعیف به سمت متوسط

امیر ولدخانی، مدیر ایمنی بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو در این جلسه با بیان اینکه سامانه آماری اچ اس ایی ایی (HSEE) ایمیدرو در سال ۸۲ راه‌اندازی شد، گفت: این سامانه، تنها سامانه فعال در این حوزه است که تاکنون در آن، کارهای بزرگی انجام شده است.

وی افزود: در سامانه ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی، کارهای اولیه آمارگیری را انجام می‌دهیم و براساس این اطلاعات و سیاستگذاری، برنامه‌ها را پیش می‌بریم.

ولدخانی تصریح کرد: طبق برنامه ممیزی عملکرد اچ اس ایی ایی ایمیدرو طی سال ۹۷، حدود ۷.۲۲ درصد واحد‌ها خوب، ۴۶.۳۴ درصد واحدها متوسط، ۳۹ درصد واحدهای ضعیف و ۷.۳۲ درصد واحد‌ها خیلی ضعیف بوده‌اند.

وی ادامه داد: بررسی واحدها از نظر اچ اس ایی ایی طی ۳ سال گذشته، نشان می‌دهد که در سطح متوسط، رشد بسیار مطلوبی داشتیم. این حاکی از بهبود عملکرد اچ اس ایی ایی در ساختار سازمانی و مدیریت این مجموعه بوده است.

مدیر ایمنی بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو خاطرنشان کرد: در بخش ضعیف و خیلی ضعیف نیز بهبود داشته ایم؛ به این معنا که از ضعیف به سمت متوسط رشد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: هدفگذاری افزایش سالانه ۱۵ درصد رشد امتیاز عملکرد متوسط داشته‌ایم که در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۲۰۵ امتیاز داشتیم که رشد بالاتر از ۱۵ درصد اتفاق افتاده است.

ولدخانی گفت: مدارک تحصیلی کارکنان اچ اس ایی ایی در شرکت‌های تابعه، حدود ۵۴ درصد کارشناسی و بالاتر و بقیه زیر کارشناسی بوده‌اند.

کدخبر: 74916

ارسال نظر

 

آخرین اخبار