|

سرمایه صندوق بیمه معدنی افزایش یافت

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: بخش معدن و صنایع معدنی یکی از پایه‌های تامین ارز در کشور شده است.

گسترش‌نیوز: خداداد غریب پور که در نشست معاونان و مدیران مجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت و مدیران شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی با رضا رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت، سخن می‌گفت، تصریح کرد: این حوزه با همکاری بانک مرکزی ایران، یکی از پایه‌های تامین ارز کشور شده است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت صنعت معدن و تجارت ابداع‌کننده روشی برای رونق تولید و صادرات بوده است، تصریح کرد: امروزه نه تنها مشکلی در تامین مواد اولیه صنایع معدنی نداریم که در شرایط رشد تولید و صادرات هستیم.

غریب پور ادامه داد: رشد تولید شمش فولاد ۵ درصد، محصولات فولادی ۷ درصد، شمش آلومینیوم ۱۲درصد و مس ۳۰ درصد در آبان ماه بوده است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین خبر داد که کارخانه آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگ‌ترین طرح تولید شمش آلومینیوم، فردا مرحله راه‌اندازی را آغاز می‌کند.

برنامه‌های اکتشافی

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه‌های اکتشافی این سازمان گفت: درحال‌حاضر ۶۵ درصد مساحت کشور تحت فعالیت‌های اکتشافی ایمیدرو قرار گرفته است.

دکتر غریب پور افزود: مساحت اکتشاف ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع رسیده است.

وی با بیان همکاری‌های متقابل سازمان‌های مرتبط با بخش اکتشاف، تاکید کرد: برنامه‌های اکتشافی با همکاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان هوا و فضا و سازمان انرژی اتمی در حال انجام است.

غریب پور یادآور شد: کنسرسیوم بزرگ اکتشاف با مشارکت شرکت‌های خصوصی، بخشی از عملیات اکتشاف را بر عهده گرفته است.

وی درباره رشد بودجه آموزش گفت: بودجه این بخش ۱۰۰درصد افزایش یافته و بخش پژوهش نیز با رشد عملکرد ۳۰درصدی مواجه شده است.

غریب پور تاکید کرد: درحال‌حاضر پروژه‌های پژوهشی ایمیدرو تقاضا محور بوده تا نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی را برطرف سازد.

افزایش سرمایه صندوق بیمه معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین اقدامات انجام شده در صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدن را برشمرد و گفت: سرمایه این صندوق از ۱۵۰ میلیارد به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و این به مفهوم افزایش قدرت پوشش ریسک و صدور بیمه نامه تا مرز ۲ هزار میلیارد تومان برای بخش معدن است.

غریب پور افزود: سرمایه صندوق بیمه معدن سال آینده به ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد و این امر قدرت پوشش ریسک و صدور بیمه نامه را به ۳ هزار میلیارد تومان افزایش می‌دهد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره اجرای طرح فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط گفت: ۷۰ معدن کوچک راکد با همکاری صندوق بیمه معدن فعال شده است.

وی افزود: تاکنون ۱۰۰۰ معدن کوچک و‌ متوسط شناسایی شده و برای ۱۲۰ معدن راهکار کلینیکی ارائه شده است.

غریب پور درباره واگذاری نیز اظهارکرد: واگذاری پتاس خور و بیابانک، طرح الکترو‌د گرافیتی، تیتانیوم کهنوج و اسکله منطقه ویژه خلیج‌فارس از اقدامات و برنامه‌های ایمیدرو است. وی ادامه داد: قرار است با مشارکت بخش خصوصی ظرفیت حمل و بارگیری اسکله منطقه ویژه خلیج‌فارس تا دو برابر افزایش یابد.

سود انباشته ۳۰درصد بالاتر از ارزش بازار

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در بورس را یادآور شد و تاکید کرد: این حوزه در حالی که با ارزش بازاری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی، ۲۰ درصد ارزش بازار بورس را دارد توانسته ۵۰ درصد سود انباشته شرکت‌های بورس را در اختیار گیرد.

غریب پور تصریح کرد: سود انباشته‌ای که شرکت‌های این حوزه در بورس دارند، ۳۰درصد بالاتر از ارزش بازار آنها است.

وی یادآور شد: شرکت‌های بزرگ از جمله فولاد مبارکه، چادرملو و گل گهر در حال افزایش سرمایه هستند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین تفاهمنامه انتقال آب از دریای عمان را مورد اشاره قرار داد و اظهارکرد: با اجرای این طرح ملی ۲.۵ میلیارد یورویی، قرار است تامین آب سه استان شرقی (سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی) انجام شود.

غریب پور افزود: شرکت‌های سرمایه‌گذار در ناحیه معدنی سنگان، مشارکت ۲۰درصدی در سرمایه‌گذاری این طرح دارند.

وی همچنین گفت: کنسرسیوم‌های بخش خصوصی پروژه مسیر زمینی سنگان به تربت حیدریه و همچنین راه آهن سنگان به بافق را برعهده گرفته‌اند.

کدخبر: 76698

ارسال نظر

 

آخرین اخبار