|

گسترش نیوز گزارش می‌دهد؛

جذب ظرفیت‌های بومی‌سازی در جشنواره فولاد

دومین جشنواره فولاد و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومی‌سازی با حمایت تعداد زیادی از فولادسازان و سازندگان و تامین‌کنندگان قطعات و تجهیزات مورد نیاز این صنعت از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ۲۳ تا ۲۶ دی‌ماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

گسترش‌نیوز: مسیب فروغی رئیس ناحیه بومی‌سازی فولاد مبارکه از حضور بزرگترین فولادساز کشور در نخستین جشنواره ملی فولاد سخن گفت و عنوان کرد: جشنواره ملی فولاد سال گذشته در دو بخش جشنواره و نمایشگاه برگزار شد که فولاد مبارکه درآن حضور محوری و فعال داشت.

اشتراک‌گذاری ایده‌ها

در این جشنواره از تعدادی فعالان و پیشکسوتان فولادی، تامین‌کنندگانی که در حوزه بومی‌سازی فعالیت داشتند و مدیران شرکت‌های تولیدکننده زنجیره فولاد قدردانی شد. وی افزود: در بخش نمایشگاه نیز با این دید که ظرفیت‌های داخل کشور که در حوزه بومی‌سازی فعالیت دارند را جذب کنیم به صورت تخصصی کارگروه‌های هشت‌گانه‌ای را در حوزه‌های تخصصی مختلف ایجاد کردیم.

رئیس ناحیه بومی‌سازی فولاد مبارکه در ادامه تصریح کرد: مراجعه‌کنندگان به این میزها می‌توانستند ببینند نیازهای صنعت فولاد در بخش‌های مختلف چیست. این کار با موفقیت انجام شد و ظرفیت‌ها و اقدامات انجام شده را رصد و معرفی کردیم. فروغی اضافه کرد: همچنین در صنعت فولاد کالاهایی که بومی‌سازی شده بود بین شرکت‌های مختلف به اشتراک گذاشته شد که خود کار بومی‌سازی را تسهیل می‌کرد. به طور مثال کارهایی که در این راستا در فولاد مبارکه انجام شده بود در معرض دید دیگر شرکت‌کنندگان قرار گرفت تا آنها هم از آن مطلع شده و استفاده کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یکسری سازنده‌های جدید شناسایی و در این مدت با آنها کار کردیم گفت: برق، مکانیک و حتی لیزر زمینه‌های کاری بودند که با سازندگان به مذاکره و تفاهمنامه‌هایی رسیدیم حتی به طور مثال برای ماشین‌های جوش با مرکز زلزله ایران صحبت‌هایی کردیم. در این راستا کارها پیش می‌رود. وی درباره برنامه فولاد مبارکه برای جشنواره امسال نیز گفت: سال گذشته شرکت‌های خوبی حضور پیدا کردند که ان‌شاالله امسال هم تداوم داشته باشد. ما نیزامسال نیز با دست پر خواهیم آمد و به دنبال شناسایی شرکت‌های جدید و ظرفیت‌های جدید برای بومی‌سازی هستیم.

رئیس ناحیه بومی‌سازی فولاد مبارکه در پاسخ به این سوال که آیا نیازهای فولاد مبارکه نسبت به دوره قبل حضورتان در جشنواره شناخته‌شده‌تر است؟ گفت: بله اگرچه سال گذشته نیز شناخته شده بود و خود ما برنامه‌ها را تنظیم کردیم اما امسال جدی‌ترحضور پیدا خواهیم کرد و نیازها پیچیده‌تر و دقیق‌تر شده است. وی درباره کارکرد عملی جشنواره سال گذشته برای فولاد مبارکه نیز اظهار کرد: بله کارکرد عملی داشته وهمانطور که گفتم از قطعات و تجهیزاتی که سازنده آن برای نخستین بار در جشنواره آن را ارائه داده بود استفاده کردیم، شرکت‌ها را دعوت کرده و با آنها مذاکره کردیم هرچند یکسری شرکت‌های دیگر را هم داشتیم که این شرکت‌ها جزو تامین کننده‌های ما شدند و در وندورلیست شرکت ما قرار گرفتند و داریم از خدماتشان استفاده می‌کنیم چون مصرف بالایی در قطعات داریم. با این حال موارد جدیدی در حوزه هیدرولیک، مکانیک، برق و لیزر نیاز داریم و در جشنواره و نمایشگاه امسال برنامه خوبی خواهیم داشت.

رویکرد امسال کیفیت باشد

سیداصغر مدنی معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان نیز از نخستین جشنواره ملی فولاد در سال گذشته به نیکی یاد کرد و آن را زمینه‌ساز انتظارات بالاتر فولادی‌ها از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره و نمایشگاه دانست و گفت: از طرف دیگر انتظار می‌رود رویکرد این جشنواره بومی‌سازی و ساخت داخل با روند ساخت باکیفیت باشد. وی افزود: مشکلی که در ساخت داخل وجود دارد این است که ما بومی‌سازی انجام می‌دهیم اما هنوز به کیفیت لازم برای تولید قطعات نرسیده‌ایم.

مشکل دیگری نیز که درجلسات هفتگی بومی‌سازی شرکت فولاد هرمزگان دائم مطرح می‌شود این است که قیمت‌ها از نرخ برند اصلی بسیار بالاتر است و این موضوعی است که سازندگان داخل باید روی آن کار کنند و نرخ تمام شده‌شان بسیار پایین‌تر باشد. وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع می‌بینیم که قطعه تولیدشده کیفیت لازم را ندارد و به همین دلیل شرکت‌ها و تولیدکنندگان خیلی زیر بار قطعات سازندگان داخلی نمی‌روند؛ چرا که هزینه سرمایه‌گذاری در فولاد بسیار سنگین است و نداشتن کیفیت لازم برای قطعات منجر به وارد آمدن خسارت‌های سنگین به بدنه کارخانه می‌شود. معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان مشکل دیگری را هم برشمرد و افزود: مشکل دیگری که سازندگان داخلی باید به آن توجه کنند این است که تعهدات خود را سرموقع انجام نمی‌دهند. مثلا روی وعده‌ای که می‌دهند حساب می‌کنیم اما می‌بینیم ماه‌ها می‌گذرد و نتوانسته‌اند به تعهد خود عمل کنند؛ به این بهانه که نتوانسته‌اند مواد اولیه مورد نیاز خود را به موقع تامین کنند. اتفاقا رئیس انجمن فولادنیز امسال تاکید بر این داشتند که تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد از داخل باید به شرط کیفیت و نرخ پایین‌تر است. مدنی از حضور در دومین دوره جشنواره ملی فولاد با یک پکیج کامل خبر داد و افزود: نیازهایمان را در این نمایشگاه عرضه می‌کنیم و امیدواریم تامین‌کنندگان و سازندگان داخلی نیز با دست پر بیایند تا بتوانیم حداقل چند قرارداد خوب ببندیم.

وی تصریح کرد: لازم به ذکر است که امسال شرکت ایریسا نرم‌افزاری را طراحی کرده که تمام سازندگان داخلی می‌توانند درآن عضو شده و توانایی‌های خود را در این نرم‌افزار عرضه کنند. با این نرم‌افزار صنایع فولادی نیز راحت‌تر می‌توانند لیست خدمات، قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود را سرچ کنند و در هر زمینه می‌توانند ببینند چند سازنده وجود دارد و می‌توانند روی چند نفرشان حساب باز کنند.

کدخبر: 78856

ارسال نظر

 

آخرین اخبار