|

کارخانه الکترود گرافیتی به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ایمیدرو در استراتژی جدید خود، نقش تسهیل گری و هدایت گری در کنار بخش خصوصی خواهد داشت.

گسترش‌نیوز: دکتر خداداد غریب پور در نشست بررسی پروژه تدوین استراتژی ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: ایمیدرو در استراتژی جدید خود همچون گذشته، احداث‌کننده کارخانه نخواهد بود و نقش تسهیل گر، بسترساز و هدایتگر در کنار بخش خصوصی خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاهمان در ایمیدرو، ملی بوده و هدف این است تا اکتشاف، آموزش، پژوهش، فناوری و زیربناها را توسعه دهیم.

توسعه و افزایش صادرات، پاسخ تحریم ها

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به پیش‌بینی افتتاح ۳.۵ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی تا پایان امسال، تصریح کرد: طرح‌ها در شرایطی به بهره‌برداری می‌رسد که کشور تحت تحریم‌های شدید امریکا قرار دارد. از جمله طرح‌های افتتاح شده و قابل افتتاح تا پایان امسال، آلومینیوم جنوب، آلومینای جاجرم، گندله‌سازی گروه توسعه ملی، اسلکه شماره ۵ بندر پارسیان و... است.

وی ادامه داد: فولاد و مس تحریم شد اما صادرات این محصولات افزایش یافت. الکترود گرافیتی با تحریم مواجه شد، واردات این محصول را افزایش دادیم و طرح احداث کارخانه آن نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

غریب پور با بیان اینکه ایمیدرو چشم‌انداز دارد و دارای چراغ راه است، گفت: در این مسیر، انعقاد تفاهمنامه‌ها در صورت تبدیل شدن به قرارداد، انجام می‌شود و همه تعهدات اعلام شده، عملی می‌شود.

افزایش هم آفرینی با نهادها در استراتژی جدید

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به استراتژی در حال تدوین ایمیدرو، اظهارکرد: از جمله تاکیدات ما در تدوین استراتژی، لحاظ شدن همکاری‌های بین بخشی و هم آفرینی با سایر نهاد‌ها نظیر دانشگاه ها، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی، انجمن‌ها و تشکل‌ها و غیره است.

وی افزود: موضوع دیگر، تاکید بر درج موضوع تعیین صلاحیت حرفه‌ای مدیران شرکت‌های بزرگ توسط ایمیدرو و اجرای سیاست‌های توسعه‌ای سازمان مذکور توسط این شرکت‌ها برای بسترسازی جهت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است.

غریب پور خاطرنشان کرد: ایمیدرو مشکل منابع ندارد و براساس ماده ۳۵ قانون معادن، درآمد حاصل از استخراج و فروش کافی است و با آن، تعهدات خود را انجام می‌دهد.

وی افزود: سهم ایمیدرو در شرکت‌های فولاد مبارکه و ملی صنایع مس، برای ایجاد بسترسازی بخش معدن و صنایع معدنی است.

افزایش نقش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: میزان ذخایر نفت در مقایسه با ذخایر فراوان معدن زیاد نیست و با توجه به وجود مزیت‌ها و توانمندی‌های کشور از نظر نیروی انسانی و موقعیت استراتژیک، نقش بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد پررنگ تر خواهد شد.

وی ادامه داد: اکنون بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی بیش از ۲۰ درصد سهم دارد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد ثبات ارزی کشور در این حوزه رقم می‌خورد.

اجرای ۵۸ درصد نقشه راه معدن و صنایع معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه جلسات پایش ایمیدرو به اجرای طرح‌ها در زمان مناسب کمک می‌کند، گفت: تاکنون، حدود ۵۸ درصد نقشه راه معدن و صنایع معدنی در ایمیدرو اجرایی شده است.

وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی نظیر فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و صنایع ملی مس، توسعه خود را با افزایش سرمایه انجام می‌دهند.

کدخبر: 85273

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین