|

تولید ریل در ذوب آهن فراتر از نیاز کشور

علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور، چهارشنبه بیست و سوم بهمن ماه با حضور در ذوب آهن اصفهان ضمن بازدید از بخش‌های مختلف شرکت با منصور یزدی زاده مدیرعامل و محمد زارع پور اشکذری عضو هیات مدیره شرکت و تنی چند از دیگر مسئولان ذوب آهن دیدار و گفت‌وگو نمود.

گسترش‌نیوز: صالح در این دیدار طی سخنانی گفت: بنده از سالیان گذشته با ذوب آهن اصفهان و بخش‌های مختلف آن آشنایی داشتم، امروز از دستاوردهای جدید این شرکت بازدید خوبی صورت گرفت.ذوب آهن اصفهان در گذشته به عنوان قطب تولید مقاطع ساختمانی کشور شناخته می‌شد اما امروز سبد متنوع تولیدات آن علاوه بر مقاطع محصولات دیگر مانند انواع ریل، ورق سازه‌های فولادی و... را نیز شامل می‌شود. بسیار خوشحال هستم که این شرکت مادر صنعتی روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

وی افزود: پروژه تولید ریل یکی از آرزوی‌های کشور بود و برای توسعه زیر ساخت‌ها این محصول وارد می‌شد اما هم اکنون محصول استراتژیک ریل مطابق با استانداردهای روز دنیا در ذوب آهن اصفهان تولید می‌شود که افتخار بزرگی برای ایران اسلامی به شمار می‌رود.امروز از نزدیک بالغ بر ۱۰ هزار تن ریل تولیدی این شرکت را مشاهده نمودم که آماده بارگیری است و این مهم نشان دهنده مدیریت هوشمند و توانمند ذوب آهن اصفهان و همدلی کارکنان این شرکت مادر صنعتی برای تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا است.

صالح اظهارکرد: ظرفیت تولید ریل در ذوب آهن اصفهان فراتر از کل نیاز کشور به این محصول استراتژیک است و لذا نیازی به واردات آن نخواهیم داشت. همچنین باتوجه به زیرساخت هایی که در کشورهای همسایه وجود دارد زمینه صادرات ریل ذوب آهن اصفهان به کشورهای دیگر فراهم است و این امر، ارزش آفرینی بیشتر را رقم می‌زند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور تصریح کرد: در قانون برنامه چهارم این موضوع مطرح شد که اگر مواد معدنی به صورت خام یعنی با ارزش افزوده کمتر صادر شود، برای آن مالیات بر صادرات مواد خام در نظر گرفته شود که لیست آنها نیز مشخص شد. در فرآیند و زنجیره تولید فولاد، زمانی که قرار شود کنسانتره را صادر کنند، ارزش افزده کمتری دارد اما اگر همین مواد اولیه به گندله، شمش، ورق و محصولات ساختمانی تبدیل می‌شد ارزش افزوده به مراتب بالاتری دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: ذوب آهن اصفهان مجموعه کامل و توانمندی است که سنگ آهن را به محصولات فولادی متنوع تبدیل و ارزش آفرینی بسیاری را برای کشور ایجاد می‌کند.

صالح گفت: هم اکنون طرح‌های توسعه و پروژه‌های بزرگی در این مجتمع فولادی راه‌اندازی شده است و ظرفیت ۶۰۰ هزار تنی آن به حدود ۴ میلیون تن افزایش یافته است و پروژه‌های بسیاری نیز در این شرکت در دست برنامه‌ریزی و اجرا قرار دارد.

یزدی زاده نیز گفت: سنگ آهنی که وارد ذوب آهن اصفهان می‌شود به صورت کامل تا آخر ماده آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنگ آهنی که در کارخانه به ریل تبدیل می‌شود ذاتاً عناصری دارد که در فرآیند تولید فولاد مضر شناخته شده است لذا از سرباره جدا می‌شود و آن در داخل شرکت به محصولات دیگر مانند بلوک، موزاییک و... تبدیل می‌گردد.

وی افزود: در راستای کاهش هزینه‌ها ذوب آهن اصفهان به عنوان شرکتی که از شیوه روز دنیا (کوره بلند) برای تولید فولاد استفاده می‌کند، پروژه PCI را نیز راه ا ندازی نمود تا مصرف کک را از این طریق به میزان ۱۵۰ کیلوگرم کاهش دهد.

یزدی زاده گفت: ذوب آهن اصفهان شرکتی است که از یارانه انرژی مانند سایر صنایع برخوردار نیست و گازی که به این شرکت داده می‌شود با تعرفه صنعتی است و نه نیروگاهی اما با این وجود و چالش‌های دیگر توانسته سبد متنوع ریل و محصولات مختلف را تولید نماید. هم اکنون محصولات مختلف این شرکت به کشورهای گوناگون دنیا صادر می‌شود.

وی افزود: این شرکت از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها از ماده ۱۴۱ خارج شد و هم اکنون از شرایط بهتری برخوردار است اما به دلیل کمبود مواد اولیه قادر نیست با تمام ظرفیت تولید داشته باشد.

مدیرعامل شرکت تصریح کرد: همدلی خوبی بین کارکنان شرکت وجود دارد و تلاشگران شرکت با کوشش شبانه روزی خود رکوردهای خوبی را در کارنامه ذوب آهن به یادگار ثبت نمودند و نشان دادند تحریم‌های ظالمانه دشمن تاثیری بر فعالیت آنها نخواهد داشت.

کدخبر: 85481

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین