|

صادرات صنایع معدنی به ۲۵ درصد می‌رسد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه تقدیر از خدمات جعفر سرقینی، معاون سابق امور معادن و صنایع معدنی این وزارتخانه، گفت: بخش معادن و صنایع معدنی کشور ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد و می‌تواند یکی از جایگزین‌های مطمئن ما در درآمدهای نفتی، ایجاد اشتغال، توسعه مناطق محروم و...، باشد.

گسترش‌نیوز: رضا رحمانی افزود: ما باید فرصت‌های خدمتگزاری را قدر بدانیم و تا زمانی که مسئولیتی بر عهده داریم سعی کنیم در روند امور و خدمات، اثر‌گذاری مثبتی داشته باشیم.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال، ۵ برنامه عمده در حوزه معادن و صنایع معدنی شامل توسعه فعالیت‌های اکتشافی، اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، توسعه معادن کوچک، تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی و نوسازی معادن در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.

رحمانی اضافه کرد: هم اکنون ارزش تولیدات بخش معادن و صنایع معدنی کشور بیش از ۲۲ میلیارد دلار برآورد می‌شود که با تحقق اهداف توسعه‌ای وزارتخانه، این رقم در سال‌های آینده افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی تصریح کرد: بخش معدن و صنایع معدنی کشور حداقل ۲۰ درصد از سهم صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده و امسال این عدد به حدود ۲۵ درصد خواهد رسید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توقع ویژه بنده از این حوزه، فعال‌سازی حداکثری ظرفیت‌های تشکل‌های بخش خصوصی و همچنین بسیج امکانات دولتی برای توسعه امور است.

رحمانی با اشاره به برخی اقدامات اساسی صورت گرفته در حوزه معادن در طول سال ۹۸، اضافه کرد: در بخش اکتشافات گام‌های برداشته شده تحول بزرگی در آینده این بخش رقم خواهد زد و به عنوان نمونه حجم اکتشافات امسال ایمیدرو، برابر کل اکتشافات سال‌های گذشته این سازمان است.

وی تصریح کرد: در برخی حوزه‌ها ما اقداماتی کاملاً حساب شده را در دستور کار قرار داده‌ایم که عاملی تعیین‌کننده در خودکفایی و قطع وابستگی کشور خواهند بود که از جمله انها می‌توان به برنامه ساخت داخل اشاره کرد.

رحمانی ادامه داد: خوشبختانه در این راستا، گام‌های بسیار بزرگی در عرصه ساخت داخل برداشته شده و قراردادها و تفاهمنامه‌های به امضا رسیده در چارچوب این برنامه از ۲ میلیارد دلار عبور کرده است؛ به عنوان نمونه در همین بخش صنایع معدنی برای تولید داخلی الکترود گرافیتی، تفاهمنامه‌ای به ارزش یک میلیارد دلار با وزارت نفت برای تولید کک سوزنی و اسفنجی منعقد کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: ما رسالت داریم تا ظرفیت‌های معدنی کشور را فعال کنیم و در این چارچوب گلوگاه‌ها و نقاط بحرانی را شناسایی و روی ساخت داخل آن متمرکز شویم.

وزیر صمت گفت: برخی اقدامات و برنامه‌های ما از چنان درجه اهمیتی برخوردارند که حتی یک روز تاخیر در روند اجرایی آنها نیز جایز نیست؛ چرا که برخی وابستگی‌های ما با رویکرد موجود حتی می‌تواند به یک مزیت صنعتی و معدنی برای آینده کشور تبدیل شود و به تقویت سایر بخش‌ها نیز کمک شایان توجهی کند.

رحمانی افزود: بخش معدن ما بیش از این قابلیت شکوفایی دارد و روند حمایتی ما از واحدهای معدنی به خصوص معادن بزرگ کشور با اولویت توسعه‌ای و تسهیل در امور آنها باید دنبال شود.

وی تصریح کرد: شخصا معتقدم بخش معدن و صنایع معدنی از ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به الگو برای سایر بخش‌های وزارتخانه را دارد و با توجه به انگیزه موجود در این بخش و معاون جدید امیدوارم که شاهد تحقق حداکثری اهداف این وزارتخانه در این حوزه باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز هم افزایی خوب و رویکرد مثبتی برای تحقق اهداف رونق تولید در سطح کشور در میان مسئولان و دستگاه‌های مختلف به وجود آمده است و باید به صورت بهینه از فرصت‌های همکاری موجود بهره‌برداری کنیم.

رحمانی با تاکید بر این ضرورت که باید آثار اقدامات و کارهای انجام شده برای مردم ملموس باشد، افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت خانواده بزرگ متشکل از فعالان مختلف بخش خصوصی و دولتی است و انتظار می‌رود روند تسهیل امور و ارائه خدمات به شکلی باشد که تشکل‌ها و همه فعالان این حوزه وزارتخانه را خانه اصلی و مامن خود بدانند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نوسانات قیمتی فولاد در شرایط موجود پذیرفتنی نیست و با توجه به اینکه حجم تولیدات ما در فولاد بیش از ۲ برابر مصرف کشور است باید این روند در سریع‌ترین زمان ممکن کنترل و تثبیت شود.

رحمانی در پایان تصریح کرد: امیدوارم گام‌های برداشته شده در حوزه معادن و صنایع معدنی را تکمیل و استمرار ببخشیم و حتی کارهایی را که تاکنون به میزان کافی عملیاتی نشده‌اند را سرعت بخشیده و تقویت کنیم.

منبع: شاتا

کدخبر: 86618

ارسال نظر

 

آخرین اخبار