|

علت افزایش ضرایب قیمتی کنسانتره و گندله

تحلیلگر ارشد بازارهای بین‌المللی سنگ آهن و فولاد، گفت: افزایش ضرایب کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در شرایط فعلی، گل به خودی است و باید با کنار گذاشتن منافع بنگاهی، به منافع ملی اندیشیده و از فولادسازان که شرایط دشواری در امسال برای صادرات دارند، حمایت کنیم.

گسترش نیوز: کیوان جعفری طهرانی درخصوص مطرح شدن موضوع افزایش ضرایب کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی و اعتراض فولادسازان به آن، عنوان کرد: واقعیت این است که به علت بحران کرونا، ساخت‌وسازها و تقاضا در کل جهان افت کرده و این موضوع در رابطه با فولاد نیز بسیار حاد و شدید است، به طوری که پروژه‌های زیادی متوقف شده و بسیاری فولادسازان جهان فعالیت هایشان را کم کرده، کوره‌های خود را خاموش نموده و با یک سوم ظرفیت شان کار می‌کنند.

وی بیان کرد: با وجود موجودی بالای دپو در بنادر و کارخانجات کشورهای مختلف (ناشی از حاد شدن بحران کرونا) و ادامه دار شدن تولید در ماه مارس سبب شد تا عرضه از تقاضا پیشی گرفته و قیمت فولاد کاهش یابد، متاسفانه این روند در ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

این تحلیلگر ارشد بین‌المللی صنایع معدنی و فولاد گفت: در نتیجه شاهدیم امروز شمش فولاد خوزستان در مقایسه با پیش از عید ۱۲ تا ۱۳ درصد کاهش قیمت را در مزایده‌ها تجربه کرده و اگر تا پایان اردیبهشت ماه مزایده دیگری نیز انجام شود، این کاهش قیمت ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: مقایسه قیمت فولاد صادراتی در پایان اردیبهشت ماه امسال با بهمن ماه پارسال، حدود ۲۰ درصد کاهش قیمت را نشان خواهد داد، یعنی اینکه اگر قرار باشد در این شرایط فولادسازان کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی را با قیمت‌های بالاتر بخرند، خود به خود قادر به صادرات نیستند و این کاهش صادرات سبب می‌شود دپوها در بنادر و کارخانجات باقی مانده و درخواست خریدشان برای مواد اولیه صنایع بالا دستی کاهش یابد.

کیوان جعفری طهرانی یادآور شد: اگر بر فرض فولادسازان در خرداد و تیر نسبت به خرید با ضرایب بالاتر اقدام کنند، پس از دو ماه یعنی در مرداد و شهریور متحمل زیان می‌شوند، زیرا قیمت صادراتی شان دست کم ۲۰ درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: فراموش نکنیم برخی کشورهای تولیدکننده فولاد مثل شرکت LISCO لیبی به عنوان بزرگترین تولید‌کننده فولاد در شمال افریقا یا تولیدکنندگان بریکت گرم HBI در ونزوئلا (۵ شرکت به نام‌های Orinoco Iron، Venprecar، BriqVen، Comsigua and Ferrominera Orinoco) هم اکنون به دلیل بحران مالی محصولات شان را زیر قیمت بازار و با تخفیف می‌فروشند.

تحلیلگر ارشد بین‌المللی صنایع معدنی و فولاد می‌گوید: به عنوان مثال یکی از مشکلات اساسی کنونی این است که بریکت گرم تولید ایران در چین و بازار جهانی به قیمت واقعی به فروش نمی‌رود، زیرا ونزوئلا به دلیل بحران مالی و بحران کرونا محصول خود را زیر قیمت عرضه می‌کند، در حالی که بریکتی باکیفیت تر از بریکت ایران دارد و در نتیجه محصول ما را با قیمت هایی به مراتب پایین تر خواهند خرید.

وی با اشاره به رقابت در فروش محصولات از سوی کشورها در امسال به دلیل دامپینگ قیمتی، تاکید کرد: بر این اساس، تصمیم اتخاذ شده برای اجرا تا پایان سال میلادی ۲۰۲۰ اشتباه است. اگر قرار بر افزایش ضرایب کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی باشد، این ضرایب می‌بایستی از ابتدا دی ماه امسال همزمان با آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی اجرایی گردند.

جعفری طهرانی گفت: اینجانب به شخصه با افزایش ضریب کنسانتره از نظر صنفی منفعت می‌برم، اما در شرایط فعلی منافع صنفی و بنگاهی مطرح نیست و باید به منافع ملی بیاندیشیم؛ اکنون منافع ملی حکم می‌کند از فولادسازان که شرایط دشواری برای صادرات دارند حمایت کرده و سعی کنیم نسبت به تحویل محصولات بالادستی اقدام کنیم.

منبع: معدن ۲۴

کدخبر: 93737

ارسال نظر

 

آخرین اخبار