لزوم اجرای قیمتهای سال گذشته زنجیره فولاد
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر پیشنهاد کرد که برای سه ماهه یا ۶ ماهه اول امسال، شرایط و قیمتهای پارسال در نظر گرفته شود.
گسترش نیوز: وی اظهار کرد در این صورت بازار به راه میافتد، زیرا به دلیل تعطیلیهای مکرر اقتصاد جهانی و موضوع ویروس کرونا، تصمیماتی که اکنون گرفته شود قطعاً کارشناسی و بر اساس اعداد و ارقام واقعی نیست، اما پس از مدت این سه تا ۶ ماه، بازار جهانی خود را پیدا کرده و تنظیم میکند.
محمد محیاپور افزود: در سال ۹۷ از مجموعه ۲۵۰ هزار تن عرضه آهن اسفنجی حدود ۲۵ هزار تن به مشتریان فروخته شد، در سال ۹۸ بازار رقابتی شد و به همین دلیل آن را منصفانه بین همه مشتریان توزیع کردیم، علاوه بر آن از تیر ماه پارسال برای آهن اسفنجی عوارض در نظر گرفته شد.
وی گفت: از زمان وضع عوارض، فروش آهن اسفنجی دیگر اقتصادی نیست و اکنون در عمل صادرات به دلیل سود ده نبودن متوقف شده است.
محیاپور بیان کرد: این شرکت بزرگترین عرضهکننده آهن اسفنجی کشور است و ظرفیت تولید آن برای امسال سه میلیون تن میباشد، با توجه به وضع عوارض همه محصول را در بازار داخل عرض میکنیم، در حالی که با وجود عوارض ضررده میشویم، اما بدون عوارض حاشیه سود مصرف داخلی و صادرات به هم نزدیک میشود.
وی تاکید کرد: به دلیل لزوم استمرار ارتباط فولاد ایران با جهان، شناساندن محصولات ایران در بازارهای جهانی و مواجه شدن با مازاد آهن اسفنجی در سالهای آینده (به دلیل در حال راهاندازی بودن کارخانجات زیاد از این دست)، صادرات مهم و ضروری است، ضمن اینکه بهدست آوردن بازار در سطح جهان به راحتی اتفاق نمیافتد که به همین راحتی بخواهیم از آنها چشمپوشی کنیم؛ بنابراین باید همیشه ارتباط صادرات برقرار باشد.
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر یادآور شد: اگر تولید آهن اسفنجی زیاد شود نگهداری آن سخت شده و باید کارخانه را تعطیل کرد، بنابراین باید همیشه صادرات آهن اسفنجی برقرار باشد، ضمن اینکه صادرات منجر به متعادل شدن بازار داخل میشود.
وی اظهارکرد: هر چند در سالهای گذشته صادرات آهن اسفنجی کم بوده، اما وقتی بر همین اندک صادرات عوارض وضع شد، بازار به هم ریخت و دپوی آهن اسفنجی شرکتها افزایش یافت.
محیاپور گفت: در موضوع قیمت گذاری، باید مبنای گزارشهای کارشناسی صورتهای مالی حسابرسی شده باشد، زیرا گزارشهایی که اشخاص آماده میکنند به نفع خودشان تنظیم میشود.
وی اظهارکرد: در سالهای گذشته وضعیت آهن اسفنجی خوب نبود، ضمن اینکه قیمت گاز چند برابر شده است، این در حالی است که ۸۰ درصد مصرف گاز در کل فرآیند فولاد در واحدهای احیا انجام شده و بیشترین هزینه را دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر افزود: مبنا قرار دادن حساب و کتاب گزارشهای کارشناسی سه ماه پایانی سال اشتباه است، زیرا در این ماهها حاشیه سود خوب است این درحالی است که باید میانگین و متوسط موزون کل سال دیده شود.
وی تصریح کرد: تولید هر تن آهن اسفنجی ۱۱۰ یورو سرمایهگذاری نیاز دارد، یعنی یک واحد سه میلیون تنی تولید آهن اسفنجی نیازمند حدود ۳۰۰ هزار یورو سرمایهگذاری است که در مقایسه با بقیه فرآیند عدد سنگینی است.
محیاپور ادامه داد: بدتر از همه شرایط ریسکی است که در آهن اسفنجی وجود دارد، به طور مثال ورق را میتوان یک ماه دپو کرد و نفروخت و همینطور سایر محصولات را، اما آهن اسفنجی تحت هیچ شرایطی قابل دپو نیست، زیرا شرایط نگهداری و صادرات آن خاص است و حال که عوارض بر آن وضع شده، نیاز است تا در قیمتگذاری نگاه ویژهای به آن اسفنجی داشته باشیم.
وی گفت: آهن اسفنجی در میانه زنجیره فولاد قرار دارد و فولادیها و معدنیها از دو طرف به آن فشار وارد میکنند.
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر خاطرنشان کرد: نکته جالب آن است که همه فولادسازان بزرگ جهان به سمت واردات آهن اسفنجی متمایل شدهاند و به زودی در سطح جهان علاقمندی خاصی برای بریکت، آهن اسفنجی، cbi، hbi پیدا میشود، لذا باید در تصمیم گیری هایی که انجام میشود نگاه بلندمدت داشته باشیم.
به گفته محیاپور، وقتی در زنجیره دستکاری کرده و قیمتها را افزایش میدهند، محصول با قیمت بالاتر بهدست مصرفکننده نهایی میرسد.
وی بیان کرد: نگاه به این شرکت از روز نخست، درست و توسعهای بوده و هدف آن تکمیل زنجیره فولاد در منطقه گلگهر در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر افزود: تناژ طوری انتخاب شده که بهای محصول تولید شده پایین تر از سایر رقبا باشد، از زمان ورود اینجانب نیز ظرفیت خطوط تکمیل شده و اکنون به تولید روزانه ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی رسیدیم.
وی گفت: پارسال ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کردیم که ۱۰ تا ۱۱ درصد کل تولید کشور است و ما توانستیم در این مدت بیشترین عرضه را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر یادآور شد: بازدهی نیروی انسانی در این شرکت دو برابر سایر واحدها است و ۲۸۰ نفر در قالب نیروهای کارفرمایی و پیمانکاری بطور مستقیم در آن فعالیت داشته و کار میکنند.
وی اضافه کرد: کارهای خوبی در حوزه پروژهها انجام شده و به زودی یک خط تولید بریکت در فاز نخست به ظرفیت سالیانه ۲۵۰ هزار تن راهاندازی میشود.
محیاپور تاکید کرد: بهترین کار در زنجیره فولاد رفتن به انتهای زنجیره است، زیرا ذخایر سنگ آهن کشور محدود و مشخص است و به جای آن باید انتهای زنجیره را تکمیل کرد.
وی با بیان اینکه هر یک از محصولات خاص فولادی ارزش افزودهای چندین برابر سنگهای معدنی دارند، افزود: رفتن به انتهای زنجیره و تکمیل آن، ضمن حفظ ذخایر، کشور را از نظر فنی در سطح بالاتری برده و صنایع جانبی مختلفی در کنار آن رشد میکند که اشتغالزایی، گردش مالی بالاتر و ارزآوری به دنبال دارد، برنامه بلندمدت این شرکت نیز تکمیل زنجیره فولاد است و تکمیل انتهای زنجیره را در برنامه دارد.
وی در پایان از زحمات و تلاشهای دکتر داریوش اسماعیلی معاون معدنی وزارت صمت قدردانی و تشکر کرد.
منبع: معدن ۲۴
ارسال نظر