گفتگوی اختصاصی گسترشنیوز با عضو خانه صنعت، معدن و تجارت:
دولت به داد صنعت سیمان برسد
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه گفت: بهتر است در سال جهش تولید، دولت یا وزارت صمت در جهت آزادسازی قیمتها حرکت کنند تا کارخانههای سیمان بتوانند با جذب نقدینگی در جهت تعمیر، نگهداری و نوسازی حرکت کنند.
گسترشنیوز: صاحبان صنعت سیمانسازی این روزها با توجه به مشکلات متعددی از جمله افزایش هزینههای تولید و حمل و نقل روزگار سختی را میگذرانند در همین ارتباط گفتگویی با شهریار گراوندی،عضو خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه و مدیر یکی از کارخانههای سیمانسازی ترتیب دادهایم که در ادامه خواهید خواند:
افزایش قیمتها در مواد اولیه سیمانسازان
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با اشاره به مشکلات در صنعت سیمان گفت: کارخانهها به دلیل افزایش هزینههای تولید دچار مشکلی جدی هستند به طوری که هزینههای تولید سیمان طی سه سال اخیر و بعد از افزایش نرخ ارز تقریبا بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافته است. پاکت بستهبندی سیمان که هر کیسه آن قبلا ۵۰۰ تومان بود درحالحاضر به ۱۶۵۰ تومان رسیده است. نرخ آجر نسوز در کورههای سیمان که قبلا تا کیلویی ۴۵۰۰ تومان خریداری میشد به ۱۸ هزار تومان در هر کیلو رسیده است و فروشنده ۷۰ درصد مبلغ را به صورت پیشپرداخت دریافت میکند و زمان تحویل نیز قبلا تا دو ماه به طول میانجامیده درحالحاضر به ۶ ماه رسیده و تحویل آن هم مشروط بر تامین مواد اولیه شده است.
گراوندی درباره افزایش قیمتها در مواد مورد نیاز صنعت سیمان گفت: در بخش گریس و روغن ۱۵۰ درصد افزایش نرخ داشتیم،در سنگ آهن و گچ مصرفی بیش از ۲۵۰ درصد، در هزینههای حملونقل مواد اولیه و سیمان تولیدی بیش از ۱۵۰ درصد قیمتها افزایش یافته است. همچنین شاهد افزایش ۸۵ درصدی دستمزدها در دوسال گذشته بودیم و در خرید قطعات یدکی داخلی شاهد افزایش بیش از ۱۵۰ درصدی و قطعات یدکی خارجی نیز ۴۰۰ درصد افزایش داشته است.
تولید ۹۰ میلیونتنی سیمان در سال
وی در ادامه با اشاره به تولیدات سیمان در کشور گفت: در ۱۰ سال پیش تولیدات سیمان کشور نزدیک به ۴۰ میلیون تن بود. پس از ورود بخش خصوصی و براساس برنامههای توسعهای تولیدات سیمان ما به ۹۰ میلیون تن رسیده است و با توجه به رکود اقتصادی تنها ۵۰ میلیون تن در کشور مصرف میشود و مابقی میبایست صادر شود.
گراوندی افزود: بهتر است در سال جهش تولید، دولت یا وزارت صمت در جهت آزادسازی قیمتها حرکت کنند تا کارخانههای سیمان بتوانند با جذب نقدینگی در جهت تعمیر، نگهداری و نوسازی حرکت کنند.
افزایش قیمت سیمان تاثیری در تورم مسکن ندارد
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه در ادامه به مقایسه قیمتگذاری بر روی سیمان و فولاد اشاره کرد و گفت: در ده سال قبل نرخ سیمان نسبت به فولاد ۶ به ۱ بود و درحالحاضر این نسبت ۳۵ به ۱ شده است یعنی نرخ فولاد ۳۵ برابر نرخ سیمان است و این در حالی است که نقش هر دو در ساختمان یکی است. قیمتگذاری بر روی فولاد همواره براساس قیمتهای جهانی بوده و کنترلهای دولت نیز براساس نرخ تعیین شده فوب خلیجفارس ضربدر یک عدد است. اما همواره نرخ سیمان از سوی دولت پایین نگه داشته میشود چرا که دولت معتقد است در صورتی که نرخ سیمان افزایش یابد به دنبال آن نرخ مسکن نیز افزایش خواهد داشت. که در واقعیت اینطور نیست.
گراوندی ادامه داد: برای ساخت یک ساختمان با سازه بتنی به ازای هر متر مربع چهار کیسه سیمان لازم که با نرخ فعلی کمتر از ۵۰ هزار تومان هزینه میشود. اگر هر متر مربع یک ساختمان را در دورافتادهترین شهرها متری ۵ میلیون تومان در نظر بگیریم نرخ سیمان مصرفی کمتر از یک درصد از هزینه یک متر مربع از ساختمان را شامل میشود و این در حالی است که نقش فولاد، گچ ساختمانی، کابینت و کلید و پریز مصرف شده به ۱۰ تا ۱۵ درصد خواهد رسید و نتیجه میگیریم که سیمان تاثیری در تورم و نرخ ساختمان نخواهد داشت.
دولت به داد صنعت سیمان برسد
وی تصریح کرد: در صورتی که دولت در مورد قیمتگذاری بر فروش داخلی سیمان که یک کالای صادرات محور است و برای آن ظرفیتسازی شده چارهاندیشی نکند این صنعت از پا خواهد افتاد. از دولت درخواست میکنیم با توجه به اینکه صادرات نفتی ما محدوده شده و یا تقریبا از بین رفته است، صادرات غیرنفتی را تحت فشار قرار ندهد. با توجه به افزایش هزینههای تولیدی این صنعت، از دولت درخواست میشود تا شرکتهای سیمانی نیز قیمتهای خود را افزایش دهند.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه در پایان با اشاره به مشکل حملونقل گفت: ارسال محصولات به بنادر در سالهای گذشته با افزایش تعرفههای حملونقل روبهرو بوده است و همچنین در بخش صادرات نیز شاهد افزایش ۲.۵ برابری هزینهها هستیم. دولت میبایست به دلیل بالا رفتن هزینههای بندری در جهت کمک به تولید به صنایع مشوقهای صادراتی در نظر گرفته و یارانه تخصیص دهد.
ارسال نظر