|

اقدامات اثربخش ایمیدرو در بخش معادن

رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به اقدامات اثربخش این سازمان در حوزه‌های اکتشافات، تولید، احیای معادن کوچک، حفظ سود شرکت‌ها و...، اعلام کرد: ۳.۲ میلیارد دلار طرح در سال ۹۸ افتتاح شد.

گسترش نیوز: خداداد غریب پور در نشست با اکبر ترکان رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب با اشاره به اقدامات ایمیدرو در سال "رونق تولید" افزود: سال گذشته با تدابیر در نظر گرفته شده، ریسک زنجیره فلزات اساسی آلومینیوم، مس و فولاد در تامین مواد اولیه و مصرفی و صادرات محصول به شدت کاهش یافت.

gharibportorkan.jpg

توسعه اکتشافات

وی با اشاره به عملکرد این سازمان در توسعه گسترده فعالیت‌های اکتشافی به عنوان زیربنای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ، گفت: با شروع اکتشافات جدید (طی سال‌های ۹۷ تا پایان سال ۹۸ در مساحت ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع) مجموع اکتشافات این سازمان به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع رسید.

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: سیاست جدی در حوزه اکتشاف استفاده از دانش و تجهیزات جدید در اکتشاف تمام پهنه‌های باقیمانده کشور است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در اکتشافات، کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شرکت بزرگ معدنی برای مشارکت در فعالیت‌های اکتشافی تشکیل شد، گفت: ۶۶ هزار کیلومتر مربع از اکتشافات با حمایت ایمیدرو توسط بخش خصوصی انجام شده است.

شناسایی ۷۵۹ محدوده امیدبخش

غریب پور افزود: ایمیدرو ۶۵ درصد از پهنه‌های اکتشافی را در اختیار دارد و اکتشافات را از دولت محور بودن به سمت بخش خصوصی هدایت کردیم.

وی تصریح کرد: نتایج اکتشافات تاکنون منجر به شناسایی ۷۵۹ محدوده امیدبخش شده است.

وی افزود: معدن و صنایع معدنی ۳۰ درصد از صادرات غیرنفتی را طی سال گذشته به خود اختصاص داد و تناژ صادرات شرکت‌های بزرگ فولادی و همچنین شرکت ملی مس طی سال گذشته افزایش یافت.

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: تسریع در تکمیل طرح‌های نیمه تمام و افزایش بودجه سرمایه‌گذاری ایمیدرو تا ۱۸۰۰ میلیارد تومان طی امسال در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: جهت تکمیل طرح‌های نیمه تمام، منابع مالی بخش خصوصی جذب و عملیات اجرای طرح‌ها تکمیل شد. تاکنون ۱۷۰۰ میلیارد تومان از بخش خصوصی جذب سرمایه شده است.

این مقام مسئول در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهارکرد: واگذاری‌ها به بخش خصوصی تقویت شد. به طوری که برای طرح‌های پترولیوم کک، تیتانیوم کهنوج و پتاس خور و بیابانک سرمایه‌گذار جذب شد.

فعال‌سازی معادن کوچک

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این سازمان در احیا و فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط، گفت: این طرح در نقاط مختلف کشور، از آذرماه سال ۹۷ تعریف و در سال ۹۸ عملیاتی شد.

غریب پور با بیان اینکه با اجرای این طرح، میزان اشتغالزایی در این حوزه روندی صعودی داشته است، افزود: در این طرح، تا سال گذشته ۱۴۶ معدن فعال و اشتغال مستقیم به ۳۰۰۰ نفر رسیده که اینگونه معادن در مناطق کمتر توسعه یافته است.

حفظ سود شرکت ها

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عملکرد ایمیدرو در بهبود مدیریت شرکت‌ها و نقش ایمیدرو در حفظ سود شرکت ها، اعلام کرد: سیاست عدم توزیع سود در شرکت‌های بزرگ و سرمایه‌گذاری مجدد در طرح‌های توسعه این شرکت‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: حمایت از بخش خصوصی از طریق افزایش سرمایه صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی، بهینه‌سازی صنعت سنگ‌های قیمتی، نیمه قیمتی و همچنین تزئینی، ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه این حوزه و پرداخت بی‌سابقه مطالبات و دیون دولت از دیگر اقدامات ایمیدرو است.

غریب پور گفت: در نقشه راه معدن و صنایع معدنی که نسخه‌ای توسعه‌ای است، ایمیدرو ۱۴۵ هدف را طراحی کرد و تاکنون ۶۲ درصد از اهداف و شاخص‌های تعیین شده محقق شده است.

تقدیر از اقدامات ایمیدرو و دکتر غریب پور در راه‌اندازی بزرگترین سرمایه‌گذاری حوزه وزارتخانه بعد از انقلاب اسلامی

در این نشست رئیس هیات مدیره شرکت آلومینیوم جنوب با اشاره به اقدامات توسعه‌ای سازمان ایمیدرو در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: حمایت‌های ایمیدرو به ویژه دکتر غریب پور در راه‌اندازی پروژه آلومینیوم جنوب (سالکو) قابل تقدیر است.

اکبر ترکان با بیان اینکه آلومینیوم جنوب بزرگترین پروژه بعد از انقلاب اسلامی از لحاظ سرمایه‌گذاری (۱.۲ میلیارد دلار)، در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: اجرای برنامه‌های زیرساخت در بندر پارسیان متوقف شده بود و ایمیدرو برای احداث اسکله اختصاصی سالکو، زیرساخت‌های لازم را فراهم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راهکارهای تامین مواد اولیه برای تکمیل ظرفیت تولید در آلومینوم جنوب، اظهارکرد: هزینه‌های واردات آلومینا بسیار بالا است و با توجه به شناسایی ذخایر بوکسیت در کشور، توسعه تولید آلومینا ضروری است.

ترکان افزود: با حمایت‌های ایمیدرو می‌توان مشابه کارخانه تولید آلومینا جاجرم، در سالکو نیز چنین کارخانه‌ای احداث شود.

وی افزود: در این زمینه از تجربیات شرکت آلومینای ایران استفاده خواهیم کرد.

رئیس هیات مدیره شرکت آلومینیوم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدام ایمیدرو در حفظ سود شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه، عنوان کرد: این رویه که به جمع آوری پس اندازهای خرد به منظور تشکیل سرمایه‌های بزرگ منجر می‌شود، نمونه بارز توسعه است.

ترکان افزود: این برنامه‌ریزی به بزرگ شدن بنگاه‌ها و توسعه طرح‌ها سرعت خواهد بخشید.

وی اعلام کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های ایمیدرو همچون صنعت فولاد، در زنجیره سایر فلزات نیز اقدامات توسعه‌ای ادامه داشته باشد.

منبع: ایمیدرو

کدخبر: 96475

ارسال نظر

 

آخرین اخبار