|

صادرات معادن در سر آشیبی سقوط

سیاست وزارت صنعت مبنی بر پرهیز از خام‌فروشی و فرآوری مواد معدنی، پیامد روند نزولی صادرات سنگ آهن را به دنبال داشته، بگونه‌ای که در آمار ۱۱ ماهه سال گذشته با افت صدور سنگ آهن دانه‌بندی، کنسانتره و گندله روبه‌رو بودیم.

گسترش نیوز: جداول آماری وزارت صنعت، معدن وتجارت میزان صادرات سنگ آهن دانه بندی در دوره ۱۱ ماهه پارسال ( منتهی به بهمن) رقم ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن را نشان می‌دهد(با احتساب متوسط صادرات ماهانه به میزان ۵۹۰ هزار و ۹۰۹ تن) در مقایسه با رقم هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تن عملکرد سال ۹۷ افت حدود ۱۹ درصدی خواهد داشت.

آمارهای پیشین، میزان صادرات سنگ آهن دانه بندی در سال ۹۶ رقم ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن و سال ۹۵ برابر با ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزارتن را نشان می‌دهد.

صدور ۳.۶ میلیون تن کنسانتره

براساس آمارهای ۱۱ ماهه سال ۹۸ مجموع صادرات کنسانتره سنگ آهن به رقم سه میلیون و ۶۴۲ هزار تن رسید (با احتساب متوسط صادرات ماهانه ۳۳۱ هزار و ۹۰ تن) در مقایسه با عملکرد سال ۹۷ که پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود، حدود ۲۷ درصد کاهش خواهد داشت.

میزان صادرات کنسانتره سنگ آهن در سال ۹۶ رقم پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تن و در سال ۹۵ برابر با ۴.۵ میلیون تن را نشان می‌دهد.

برابر کد تعرفه گمرکی سنگ آهن دانه بندی عیار بالا و کنسانتره در کتاب مقررات صادرات و واردات تا پایان سال ۹۴ به شکل یکسان بود، اما از سال ۱۳۹۵ به شکل تفکیکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

صادرات گندله ۲.۴ میلیون تن

جداول آماری مورد بررسی نشان می‌دهد در ۱۱ ماهه سال گذشته صادرات گندله سنگ آهن به دو میلیون و ۴۱۵ هزار تن رسید ( با احتساب متوسط صادرات ماهانه ۲۱۹ هزار و ۵۴۵ تن) که در مقایسه با صادرات دو میلیون و ۸۰۰ هزارتنی سال ۹۷ کاهش حدود هفت درصدی خواهد داشت.

صادرات گندله در سال ۹۶ رقم ۳۷۰ هزار تن را نشان داد و در سال ۹۵ نیز برابر با ۴۱ هزار تن بود.

آمار رسمی صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۷ بیش از ۹.۲ میلیارد دلار بود که ۲۱ درصد ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.

منبع: ایرنا

کدخبر: 97413

ارسال نظر

 

آخرین اخبار