|

روسیه مشتری قطعه ایرانی می شود؟

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی از شناسایی و معرفی فرصت‌های متعدد صادراتی حوزه قطعات و مجموعه‌های خودرو در کشور روسیه خبر داد.

صنعت و معدن

عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از شناسایی و معرفی فرصت‌های متعدد صادراتی حوزه قطعات و مجموعه‌های خودرو در کشور روسیه برای تولید‌کنندگان ایرانی از طریق دبیرخانه قطعات و مجموعه‌های خودرو نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ایران طی ۹ ماهه امسال خبر داد.

اصغر مصاحب با بیان این مطلب در نشست شورای راهبری نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ایران (ISPX) افزود: ظرفیت‌های متنوع و خوبی برای توسعه بیشتر صنعت پیمانکاری فرعی کشور وجود دارد که یکی از آنها صنعت قطعه‌سازی است؛ به‌طوری که در سال گذشته قراردادهای مناسبی توسط قطعه سازان مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور منعقد شده و امسال نیز به دنبال افزایش تعداد قرارداد به‌خصوص برای صنایع کوچک در این زمینه هستیم.

وی بیان کرد: تمام سعی ما در امسال در راستای تحقق شعار "جهش تولید" و همچنین عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای تقویت توانایی بیشتر صنایع کوچک و متوسط در جهت افزایش تولید و اشتغال مولد، ‌به‌ روز آوری فرآیندهای فنی و محصولات، جذب سرمایه‌گذاری و سفارش خارجی، تشویق جایگزینی واردات، رشد صادرات محصولات و ‌بهبود قابلیت بین‌المللی برای صاحبان صنایع بوده است.

عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: مدل توسعه برقراری ارتباط بین پیمانکاران اصلی و فرعی مانند قطعه سازان و فعالان صنایع کوچک با پیمانکاران بزرگ، ارتباطی منطقی برقرار می‌کند تا نیاز یکدیگر را تأمین و زمینه ارتقاء دانش فنی، تثبیت اشتغال، توسعه توان تولید داخلی و خروج ارز را به‌عنوان مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی فراهم کند.

مصاحب ادامه داد: از دیگر اهداف مهم نظام مبادلات پیمانکاری فرعی، شناسایی، ایجاد و توسعه بازار، توسعه فرآیند پیمان سپاری، ارتقاء و توانمند‌سازی پیمانکاران صنعتی، تسهیل ارتباطات کارفرمایان و پیمانکاران، الگو برداری از نحوه فعالیت بنگاه‌های صنعتی کوچک با کلاس جهانی برای افزایش توان رقابتی واحدهای صنعتی داخلی است.

وی با ابراز خرسندی از بستر مناسب ایجاد شده توسط دبیرخانه قطعات و مجموعه‌های خودرو نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ایران در استان خراسان رضوی برای صاحبان صنعت در شهرک‌ها و نواحی صنعتی بیان کرد: این دبیرخانه از ابتدای امسال فرصت‌های صادراتی متعددی برای شرکت‌های قطعه‌سازی خودرو کشور در حوزه میل لنگ، میل بادامک، بلوک سیلندر، شاتون، چرخ دنده، استارت و کارتر تراکتور در کشور روسیه شناسایی و در قالب نقشه‌های فنی به شرکت‌های ایرانی ارائه کرده است.

عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین با اشاره به دستاورد به‌وجود آمده درخصوص احصاء ۶۵ نیازمندی فنآورانه راه آهن روسیه تصریح کرد: در شرایطی که کشور با تحریم‌های متعدد بین‌المللی روبه‌رو بوده است، شرکت‌های ایرانی موفق به اخذ استاندارد Gost-R روسیه در زمینه تولید میل لنگ شده‌اند و برای نخستین بار یکی از این شرکت‌ها ضمن صادرات این محصول به کشور روسیه، موفق به اخذ کد OEM برای محصولات خود شده است.

مصاحب گفت: همچنین بیش از ۱۰ میلیارد ریال فعالیت‌های توانمند‌سازی در حوزه صادرات از طریق دبیرخانه قطعات و مجموعه‌های خودرو به شرکت‌های عضو ISPX ارائه شده و بیش از ۷ شرکت موفق به اخذ استانداردهای بین‌المللی در این حوزه شده‌اند.

وی با اشاره به سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص تمرکز بر صادرات غیرنفتی به‌عنوان مهم‌ترین منبع درآمدی کشور و ضرورت انجام اقدامات حمایتی در جهت حرکت در این مسیر خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر شاهد روند نزولی انعقاد قرارداد در بخش خودروسازی با شرکت‌های قطعه ساز بوده‌ایم که این موضوع اهمیت توجه به صادرات و توسعه بازار خارج از کشور را بیش از پیش نشان می‌دهد.

عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: توسعه بازار شرکت‌های قطعه‌سازی نیازمند توسعه مشارکت‌های بین بنگاهی، سرمایه‌گذاری برای ارتقاء سامانه‌ها و فنآوری‌های تولید، توسعه مراکز طراحی قطعات و حمایت از بنگاه‌های تولید ماشین‌سازی و تجهیزات مرتبط با این صنعت است.

مصاحب اضافه کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران طی سال‌های اخیر از طریق بستر نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ایران اقدام به تهیه بانک اطلاعاتی از شرکت‌های قطعه‌سازی با توانمندی تولیدی و فنی بالا، رصد مستمر ظرفیت‌ها و توانمندی این واحدها برای مذاکره با شرکت‌های خارجی نموده و لازم است سیاست‌های واحد و یکپارچه‌ای در جهت حمایت از این واحدها به منظور توسعه صادرات توسط سازمان‌ها و نهادهای ذیربط برداشته شود تا سهم ما از صادرات این گروه از کالاها افزایش و ضمن ارز آوری لازم به تثبیت اشتغال نیز بیانجامد.

منبع: شاتا
کدخبر: 144563

ارسال نظر