|

اتفاقی نو در صنعت زغال سنگ کشور

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی با مشارکت انجمن زغال سنگ، طرح جامع زغال سنگ را با توجه به همه زوایای آن (زیرساخت ها، بودجه ایمنی، قیمت، میزان تولید و...) و براساس استراتژی تکمیل کنند.

صنعت و معدن اتفاقی نو در صنعت زغال سنگ کشور

وجیه الله جعفری در نشست با اعضای انجمن زغال سنگ ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: تاسیس انجمن زغال سنگ، اقدام مطلوبی بود که در جهت همراستایی و همفکری میان شرکت‌های این حوزه و نیز ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین ما و این شرکت‌ها است و از این به بعد، می‌توان تصمیم‌های بهتری گرفت.

وی افزود: باید با انجمن همفکری و اقدام عملی کنیم تا آینده صنعت زغال سنگ روی ریل مناسب قرار گیرد.

طرح‌های جامع، محور تصمیم گیری‌های بخش معدن و صنایع معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه نبود طرح جامع در بخش معدن موجب شده تا در برخی شرایط، شیوه نامه یا دستورالعملی صادر شود، تصریح کرد: این عامل موجب بروز مشکلاتی نزد فعالان معدن شده است هرچند مکمن است این موارد از روی خیرخواهی انجام شود اما به سبب اینکه همه جوانب در نظر گرفته نمی‌شود، مسئله ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: ایمیدرو با هدف تامین مواد اولیه صنایع، تولید، اشتغال پایدار و اجرای طرح‌های توسعه ای، طرح جامع زغال سنگ را تدوین کرد. این طرح می‌تواند پس از بازنگری و تکمیل، ملاک عمل وزارت صنعت معدن و تجارت شده و تصمیم‌ها براساس آن اتخاذ شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پذیرفته که طرح‌های جامع محور تصمیم گیری‌های بخش معدن و صنایع معدنی شود.

ایمنی معادن زغال سنگ، اولویت طرح جامع

جعفری با بیان اینکه موضوع ایمنی معادن زغال سنگ از جمله اولویت‌های طرح جامع زغال سنگ است، گفت: باید با بهره گیری از نظرات نهادهای مختلف، ایمنی در معادن را استاندارد کنیم. بسیاری از واحدهای کوچک زغال سنگ، استانداردهای ایمنی را رعایت نمی‌کنند از این رو ضروری است که پیش از وقوع حادثه، مانع بروز آن شویم.

وی ادامه داد: با توجه به تجربه حادثه معدن زمستان یورت و مشکلات گردآوری تیم‌های امداد و نجات از مناطق مختلف؛ ایجاد ۴ پایگاه امداد و نجات، برای معادن زغال سنگ ضروری است. موضوع دیگر اینکه باید بررسی شود معادن کوچکی که توجیه اقتصادی ندارد و بحران زاست، تعیین تکلیف شوند.

جعفری اذعان کرد: سال ۱۴۰۰ برای تامین زیرساخت‌های معادن کوچک زغال سنگ، از طریق طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک، اقدام خواهیم کرد.

احداث پایگاه امداد و نجات طبس در مرحله تایید نهایی اسناد مناقصه

امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در این جلسه ویدیوکنفرانسی با بیان اینکه نیاز به ۳.۷ میلیون تن کک برای تحقق ظرفیت‌سازی به روش کوره بلند در طرح جامع فولاد داریم، گفت: برای این منظور، ضروری است در طرح جامع، موضوع تامین این میزان کک مورد تاکید قرار گیرد.

وی افزود: در مورد آموزش معادن زغال سنگ، موافقت نامه‌ای بین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو در حال مبادله است تا در سال ۱۴۰۰ نسبت به توانمند کردن بخش خصوصی اقدام شود. همچنین در مورد احداث پایگاه امداد و نجات، در حال تایید نهایی اسناد مناقصه احداث یک پایگاه امداد و نجات در منطقه طبس هستیم.

ایجاد بانک اطلاعاتی معدن

محمد مجتهد زاده، رئیس هیات مدیره انجمن زغال سنگ در این جلسه با بیان اینکه آقای جعفری خدمات ارزنده‌ای در فعالیت‌های معدنی داشته است، گفت: برای موضوع قیمت زغال سنگ، مطالعات جامعی صورت گرفت که نظر ما، ۳۰ درصد قیمت شمش بود اما در نهایت با حکمیت آقای سعدمحمدی، ۲۶.۵ درصد توافق شد.

وی ادامه داد: چنانچه این قیمت روی ۳۰ درصد بهای شمش باشد، در میان فعالان یک نوع اطمینان خاطر ایجاد می‌کند. موضوع دیگر اینکه اگر پشتیبانی جدی برای احداث ۴ پایگاه امداد و نجات صورت گیرد، اقدامی ماندگار خواهد بود.

مجتهدزاده گفت: طرح بانک اطلاعاتی از معادن زغال سنگ کشور توسط انجمن در حال اجراست و طی ۳-۴ ماه آینده، اطلاعات مدونی حاصل خواهد شد.

وی افزود: نوسازی تجهیزات و ماشین‌آلات معادن، توسعه زیرساخت‌های معادن، موضوع دشواری پرداخت یکباره ۴ درصد حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰ سال کارگران و درخواست طرح کشت درخت برای تامین چوب معادن زغال سنگ به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، بخشی از مسائل این صنعت است.

منبع: ایمیدرو
کدخبر: 158767

ارسال نظر

 

آخرین اخبار