عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با گسترش نیوز:
خصوصی سازی به نفع این افراد شد / تقسیم سلیقه ای املاک و تجهیزات
دهقانی گفت: متاسفانه خصوصی سازی در کشور که چندین سال قبل اتفاق افتاد، موجب شد تا اعتبارات سازمان های توسعه ای دولتی با کاهش روبرو شود.
به عقیده کارشناسان صنعت کشور همپا با دیگر کشورهای منطقه رشد نکرده و در تجاری سازی صنعتی نیز با توفیق خاصی روبرو نبوده است. این در حالی است که کشوری مانند ترکیه با سرعت تمام در حال کسب بازارهای منطقه و بهبود کیفیت محصولات تجاری خود است. اما مهم ترین دلیلی که ایران نتوانسته در صنعت و تجاری سازی تولیدات خود موفق عمل کند چیست؟ خبرنگار گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با الله وردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ترتیب داده و نظر وی را در این خصوص جویا شده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد. با گسترش نیوز همراه باشید.
دهقانی در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: ما برای رشد و تجاری سازی صنعت در کشور، نیازمند تحقیق و توسعه هستیم. ما باید به تکنولوژی و پژوهشمحور کردن تصمیمات و اقدامات توجه خاصی داشته باشیم و از طرفی نیز نباید از اهمیت و تاثیر شرکت های دانش بنیان غافل شویم. این شرکت ها قادر هستند تا در عرصه های تولیدی، صنعتی و تجاری سازی صنعت کشور نقش میانبری را ایفا کنند.
شکست خصوصی سازی در کشور
وی افزود: دستگاه های متولی دولتی نیز در این خصوص وظیفه سیاست گذاری و راهبری را دارند. متاسفانه خصوصی سازی در کشور که چندین سال قبل اتفاق افتاد، موجب شد تا اعتبارات سازمان های توسعه ای دولتی با کاهش روبرو شود و در واقع می توان گفت بسیاری از صنایع از بدنه دولت جدا شدند. متاسفانه این صنایع نه به صورت کامل و درست به بخش خصوصی پیوستند و نه به صورت کامل در اختیار دولت قرار گرفتند. می توان گفت که این صنایع مابین دولت و بخش خصوصی سرگردان شدند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ کشور مانند خودروسازی، مخابرات، ارتباطات، برق و ... به بخش خصوصی واگذار شده اما نه تنها این واگذاری به قیمت و ارزش واقعی نبود بلکه با در نظر گرفتن اهلیت نیز انجام نشد. بنابراین برخی افراد از این واگذاری ها که شامل بخش اعظمی از املاک و تجهیزات می شد با سلیقه شخصی و به نفع خود منتفع شدند. امروزه دولت به صورت نانوشته نهادهای بزرگ و صنعتی را مدیریت می کند. مشاهده می شود که مدیران برخی سازمان ها را دولت انتخاب می کند و این در حالی است که بودجه آن سازمان از دولت نیست. سازمان های نظارتی و حاکمیتی نیز به همین دلیل نمی توانند وارد این سازمان ها شوند و صورتحساب های مالی و کم و کیف رشد و توسعه صنعتی آنها را مورد بررسی و رسیدگی قرار دهند.
بزرگترین ضعف کشور در حوزه صنعت کشور
نماینده مردم ورزقان در ادامه گفت: این سازمان ها مدعی هستند که به دلیل خصوصی بودن مشمول قانون تجارت هستند و این در صورتی است که مدیران این بخش دولتی هستند. بنابراین هیچ کدام از سهامداران نیز توانایی تغییر در مدیریت این قبیل شرکت ها، بنگاه ها و سازمان ها را ندارند. این دوگانگی، امروزه شرایطی را ایجاد کرده که دولت در امورات سازمان ها و شرکت های بزرگ دخالت می کند اما پاسخگو نیست. از آنجا که ما ضعف قانون داریم سازمان های نظارتی و حکومتی نیز نمی توانند به این شرکت ها ورود کنند. این بزرگترین ضعف ما در حوزه صنعت کشور است.
دهقانی در ادامه گفت: این صنایع و سازمان ها به دلایلی که عنوان شد نتوانسته اند همگام با دیگر کشورها پیشرفت کنند و و درآمد و دارایی خود را در جهت نوسازی و تجاری سازی صنعت استفاده بکنند.
راه های برون رفت از وضعیت کنونی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه به تشریح راه های برون رفت از این وضعیت اشاره کرد و گفت: ما باید تسهیلات و سیاست ها و راهبردهای درست را در قبال این صنایع اتخاذ کنیم و کمک کنیم تا بخش خصوصی با سرمایه خود به کمک این صنایع بیاید و با به روز کردن این صنایع و بها دادن به پژوهش ها و شرکت های دانش بنیان واقعی و میدان دادن به این شرکت ها و از طرفی کسب تجربه های جهانی موجب نجات صنایع کشور شود.
ارسال نظر