|

بهبود مناسبات سیاسی عامل نگرانی تولیدکنندگان داخلی؟

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان دستگاه‌های تهویه مطبوع ایران گفت: انتظار می‌رود در صورت گشایش‌های سیاسی، به‌جای واردات کالاهای نهایی، در قالب نوسازی خطوط و تجهیزات و انتقال دانش و فناوری به کشور به صنایع کوچک و متوسط کمک شود.

صنعت و معدن بهبود مناسبات سیاسی عامل نگرانی تولیدکنندگان داخلی؟

مهدی بستانچی رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان دستگاه‌های تهویه مطبوع ایران افزود: با بهبود مناسبات سیاسی بین‌المللی، تولیدکنندگان داخلی که توانسته‌اند در دوره تحریم‌ها نیاز کشور را تامین کنند نگران از واردات بی‌رویه و از دست رفتن بازارها به نفع اجناس خارجی هستند.

وی بیان‌داشت: این در حالی است که واردات تولیدات صنایع کوچک و متوسط در مقایسه با صنایع بزرگ، راحت‌تر انجام می‌شود و این خطر فعالان این بخش را بیشتر تهدید می‌کند.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: در واحدهای کوچک و متوسط به دلیل گستردگی و سطح فناوری مختلف، رقابت‌پذیری بیشتر و انحصارگرایی کمتری را شاهدیم و حتی توجه ویژه دولت و حمایت از آن‌ها نیز سبب انحصارگرایی، دامپینگ قیمتی و غیره نخواهد شد.

وی گفت: درخواست ما از مسئولان این است که در صورت گشایش‌های سیاسی، به‌جای واردات کالاهای نهایی، در قالب نوسازی خطوط و تجهیزات و انتقال دانش و فناوری به کشور به صنایع کوچک و متوسط کمک شود.

بستانچی ادامه داد: این شرایط کمک خواهد کرد تا صنایع کوچک و متوسط بتوانند رشد کرده و به سطوح بالای فناوری و تولید کالاهای کیفی و به‌روز نزدیک شوند و حتی در بازارهای منطقه و همسایگان حضور بهتر و راحت‌تری داشته باشند.

مشکلات تولید؛ از تامین مواد اولیه تا کالای قاچاق

وی در ادامه درباره صنعت دستگاه‌های تهویه مطبوع گفت: گردش مالی این صنعت سالیانه رقمی بین ۱۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است، شرکت‌های بزرگ حاضر در این صنعت در لبه فناوری حرکت می‌کنند بااین‌حال ضعف‌هایی در تولید برخی ادوات و تجهیزات آن وجود دارد.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان دستگاه‌های تهویه مطبوع ایران اظهار داشت: سالیانه ۱.۵ میلیون دستگاه کولرگازی در کشور مصرف می‌شود که دست‌کم نیمی از آن به‌صورت قاچاق وارد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این صنعت در بخش‌هایی همچون ساخت چیلر تا ۷۵ درصد داخلی سازی، هواسازها تا ۸۵ درصد داخلی سازی ‌و کولرهای آبی تا بیش از ۹۵ درصد داخلی سازی را شاهدیم و در جت فن‌ها فقط الکتروموتور از خارج کشور وارد می‌شود.

بستانچی، به مشکلات تامین برخی مواد اولیه نیز اشاره کرد و افزود: تامین ورق‌های فولادی یکی از این مشکلات است، به‌طوری‌که این ورق‌ها گاهی اوقات باقیمت‌هایی بالاتر از نرخ‌های جهانی به دست تولیدکنندگان می‌رسد.

وی با اشاره به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های مختلف صادراتی این صنعت، افزود: بااین‌حال، ناتوانی در اخذ تاییدیه برخی استانداردهای بین‌المللی به دلیل تحریم‌ها، همچنین واردکردن عمدی این استانداردها در اسناد برخی مناقصه‌ها (تا پروژه به تولیدکننده ایرانی نرسد و واردکنندگان بتوانند به اهداف خود برسند)،‌ ازجمله مشکلاتی است که این صنعت را می‌آزارد.

این تولیدکننده با اشاره به برخی صنایع نظیر خودروسازی که با عملکرد بد خود سایر صنایع را نیز بدنام کرده‌اند، تاکید کرد: در صنعتی نظیر تهویه مطبوع، مزیت‌های نسبی و منطقه‌ای داریم و حتی می‌توانیم قطب تولید در منطقه باشیم.

وی یادآور شد: باوجود تلاش‌های انجام‌شده، اما تولیدکنندگانی نیز بوده‌اند که باعرضه محصولات بی‌کیفیت و بدون رعایت حداقل استانداردها، برند Made in Iran را بدنام کردند.

بستانچی گفت: در مقابل، در محصولی نظیر کولرآبی نیز شاهد ابطال استاندارد آن از سوی دیوان عدالت اداری بودیم که البته هیچ‌گاه استاندارد جایگزینی برای آن تعریف نشد، این مسئله سبب شد تا بازار عراق به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی این کالا از دست برود.

به گفته این مقام صنفی، در قالب این انجمن حدود ۳۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و افزون بر ۳۰۰ هزار نفر نیز به‌طور غیرمستقیم در صنعت تهویه مطبوع ایران مشغول به فعالیت هستند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 241203

ارسال نظر

 

آخرین اخبار