انواع المنت میله ای و کاربرد آن
چنانچه در صنایع مختلفی مشغول به کار هستید، حتما با المنت میله ای و ترموکوپلهای مختلف، قابلیتها و کارکردهای آنها آشنا هستید و میدانید که برای هر دستگاهی چه نوع المنتی باید مورداستفاده قرار گیرد. ما در این مطلب قصد داریم درباره المنت میله ای اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده و به شما بگوییم که این محصول در چه جاهایی مورداستفاده قرار میگیرد.
المنت چیست؟
همانطور که میدانید، حرارت و گرما از گذشته تاکنون در زندگی بشر نقش به سزایی داشته است، زیرا اولین نیازهای انسان مانند گرم کردن بدن و یا پختوپز و ساخت ظروف و تجهیزات و ... با استفاده از آتش امکانپذیر شد. المنت میله ای عموما همین کارکرد را دارد یعنی حرارت و گرمای موردنیاز را در دستگاه موردنظر تامین میکند که از انواع آن میتوان در بخاریهای برقی، مایکروفر، آبگرمکن برقی، سشوار، اتوو و سماور برقی، چایساز و قهوه ساز و .. استفاده کرد.
اما به جز موارداستفاده المنت میله ای در دستگاههای خانگی، این محصول در کارخانجات و تولیدیهای صنعتی جهت گرم کردن سیالات و قالبها نیز مورداستفاده قرار میگیرد. که در ادامه به کاربرد آنها خواهیم پرداخت.
کارکرد المنت به این صورت است که انرژی الکتریکی را به انرژی گرمایشی تبدیل میکند. به این شکل که المنتی که از یک رشته نیمههادی تشکیلشده است، میتواند از طریق فرآیند گرمایش ژول، انرژی الکتریکی را به گرما تبدیل کند. حال هرچه المنتها از مواد مرغوب و باکیفیت روز دنیا ساختهشده باشند، میتوانند ماندگاری و طول عمر بیشتری پیدا کنند.
المنت حرارتی به موارد گوناگونی تقسیم بندی میشوند که از انواع مختلف آن میتوان در صنایع تزریق پلاستیک، ذوب آهن و ... استفاده کرد. ما در ادامه سعی داریم به معرفی هر یک از انواع المنت میله ای پرداخته و کاربردهای هر یک را با شما در میان بگذاریم.
المنت میله ای چیست؟
میتوان گفت این نوع المنت یکی از پرکاربردترین و تطبیق پذیرترین المنتهای دنیا بهشمار میآید، زیرا بهدلیل ساختار قابل انعطافی که دارد میتوان، آن را به هر شکلی که نیاز است درآورد. المنت میله ای میتواند انتقال دمای استثنایی از طریق رسانش و کنواکسیون و تابش را برای گرمایش مایعات، هوا و گازها و سطوح مختلف امکانپذیر نماید.
در المنت سازیها عموما این نوع المنت میله ای با پوششهایی از تیتانیوم، مس و استیل ساخته میشود و به دلیل آنکه از مقاومت بالایی برخوردارند میتوانند، فشارهای الکتریکی ناشی از عبور جریان بالا را تحمل کرده و مانع از آسیب رسیدن به دستگاه و یا خود المنت میله ای شوند.
درواقع المنت میله ای را میتوان هیتر لولهای فلزی به شمار آورد که سیمپیچی باریک نیکرومی آنها را گرم میکند. اصول استفاده از المنتهای میله ای به این شکل است که تمامی آنها بهصورت یک میله صاف ساخته میشود ولی سازندگان دستگاهای مختلف بر اساس نیازی که دارند آن را خم کرده و به حالت فنر و ... درمیآورند.
درحالحاضر چند نوع المنت میله ای مختلف مانند المنت میله ای پرهدار، ۱۲ ولت و المنت ۳۰۰ وات وجود دارد که از هر یک میتوان در دستگاههای مختلفی همچون کورهها، ماشینهای ظرفشویی وانواع لباس خشککن، صنعت شیشهسازی، سردخانه و .. استفاده کرد.
المنت میله ای به چند نوع مختلف تقسیم میشود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
انواع المنت میله ای
این نوع المنتها بر اساس نوع کارکردی که دارند به مدلهای مختلفی تقسیم میشوند:
-
المنت میله ای فلنج دار
این محصول جز مهمترین و باکیفیتترین المنت های میله ای حرارتی به شمار میآید که از موادی مانند سرامیک، شیشه و فلز ساخته میشود. در ساخت این نوع المنتها فلنج بهکاررفته که جزء مهمی از آن به شمار میآید و به همین دلیل به این نوع المنت میله ای، المنت فلنجدار گفته میشود.
این محصول بر اساس اینکه می توانند به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در برابر موادی مانند آب، نفت، گازوئیل و بهطورکلی مخازن سیالات و بونکرها قرار گیرند، به دو نوع مختلف تقسیم میشوند.
نکته مهم دراینخصوص آن است که المنت میله ای غیرمستقیم نباید در مجاورت مواد باشد، زیرا همانطور که از نامش پیداست، میتواند دچار آسیب و یا خوردگی شود. از این نوع المنت بیشتر در صنایع شیشه و پلاستیک، مخازن سیالات، شوفاژ و رادیاتور، پمپهای بنزین و انواع بشکههای مخصوص استفاده میشود. از دیگر ویژگیها و مزایای این نوع المنت میله ای میتوان به قیمت و هزینه مقرونبهصرفه، مصرف کم انرژی و همچنین بدون آسیب بودن برای محیطزیست اشاره کرد.
-
المنت میله ای استخری
این نوع المنت بهگونهای طراحی و تولیدشده که میتواند در گرم کردن آب استخرها و یا مخازن آبی، مورداستفاده قرار گیرد. ویژگی این نوع المنتها در این است که بنا بر ابعاد و متراژ استخر میتوان از المنت میله ای موردنیاز استفاده کرد. برهمیناساس نیز میتوان، از واتهای مختلفی برای این منظور استفاده کرد.
المنتهای استخری بهگونهای طراحی شدهاند که سیم پیچهای آنها از نوع نیکروم ( نیکل- کروم) و با روکش مس، آلومینیوم و یا استیل تشکیل شده است. بهطوریکه بدنه و سیم پیچ، هیچ اتصال الکتریکی با هم پیدا نکرده و این قابلیت را دارند تا با طولهای مختلف بهصورت خم در هر زاویهای تولید و مورداستفاده قرار گیرند. ضمن اینکه هیچ خطری را برای شناگر بهوجود نمیآورند.
المنت میله ای در چه جایی کاربرد دارد؟
همانطور که اشاره کردیم، المنتهای میله ای حرارتی به دلیل نوع ساختار و مزایایی که دارند، جز پرکاربردترین اجزا در صنایع مختلف، بهخصوص صنایع دقیق مورداستفاده قرار میگیرند.
ازجمله موارد استفاده المنت میله ای میتوان به صنایع بستهبندی، برفکزدایی، آبگرم کنها، یخچالها، مرغداری، تولید شیشه و سرامیک، ساخت انواع مگنت، آزمایشگاهها و صنایع الکترونیک کریستالی، دانشگاهها، کورههای حرارتی و پروژههای تحقیقاتی اشاره کرد.
درنهایت بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که برای خرید انواع ترموکوپل و المنت از هرنوعی که مدنظر دارید لازم است، به تولیدکنندگان و فروشگاههایی مراجعه کنید که محصولات آنها از مواداولیه باکیفیت تولیدشده و دارای ماندگاری و طول عمر بالایی باشند.
ارسال نظر