|

به دنبال بومی‌سازی ورق آلومینایز هستیم

شرکت صنایع ورق‌های پوشش‌دار تاراز چهارمحال، نخستین تولیدکننده ورق گالوالوم در ایران است.

گسترش نیوز : تاکنون این شرکت، موفق به ساخت نخستین خط پیوسته گالوانیزه گرم و گالوالوم با ظرفیت اسمی ۳۳۰ هزار تن در سال شده است. این ورق‌ها در لوازم خانگی، ساختمانی و بخشی از قطعات خودرو کاربرد دارند.

varaghalominiom.jpg

کلید اجرای این پروژه، تیر ۱۳۹۰ زده شد و دی ۱۳۹۴ به بهره‌برداری رسید. این شرکت قصد دارد با بومی‌سازی ورق آلومینایز که در خودروسازی و صنایع خانگی کاربرد دارد، از خروج ۱۰۰ میلیون یورو ارز پیشگیری کند.درباره شرکت تاراز و برنامه‌های این شرکت برای بومی‌سازی،با مجید رضاپور، مدیرعامل شرکت صنایع ورق‌های پوشش‌دار تاراز چهارمحال به گفت‌وگو نشسته ایم که در ادامه می‌خوانید.

عملکرد شرکت تاراز در ۹ ماه گذشته چگونه بوده است؟

در ۹ ماه ابتدای امسال، شرکت تاراز حدود ۱۲۰ هزار تن تولید داشت که ۱۵ هزار تن آن به صادرات اختصاص یافته است. البته تولید شرکت ما به دلیل تحولات اخیر و قوانینی که دولت درباره قیمت‌گذاری‌ها در ماه‌های گذشته وضع کرد، روند کندی گرفت. پیمان‌سپاری ارزی نیز سبب کاهش صادرات ما به کشورهای عراق و افغانستان شده است. البته با توجه به رکودی که در داخل وجود دارد باید واحدهای فولادی را به سمت صادرات بیشتر سوق داد. برای صادرات به سوریه نیز اقدام‌‌ کرده‌ایم.

واحد تولیدی شما تا چه اندازه توانسته است تجهیزات خود را بومی کند؟

شرکت تاراز، ورق خاصی به نام آلومینایز تولید می‌کند که مورد نیاز شرکت‌های خودروسازی و صنایع خانگی است. این ورق وارداتی است و نیاز آن در کشور به ۱۰۰ هزار تن می‌رسد که از کره جنوبی و چین ۲ ماه یک‌بار وارد کشور می‌شد و درحال‌حاضر مسیر ورود آن با تحریم‌ها مسدود شده است. شرکت تاراز در زمینه تامین مواد آلومینایز، فعالیت خود را در چند ماه گذشته آغاز کرده و در ۸ ماه آینده قادر خواهد بود نیاز کشور را به اندازه ۱۰۰هزار تن برطرف کند. بومی‌سازی ورق آلومینایز، کار مشترکی است که بین شرکت تاراز و فولاد مبارکه اصفهان با خودروسازان در حال انجام است و امیدواریم نیاز کشور به این ورق خاص را برطرف کنیم. با بومی شدن این ورق، سالانه می‌توان ۱۰۰میلیون یورو از خروج ارز بابت واردات این محصول پیشگیری کرد.

شرکت شما در نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد شرکت می‌کند. نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد را تا چه اندازه متفاوت از جشنواره‌های دیگر فولاد می‌بینید؟

نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد به لحاظ تاکید بر بومی‌سازی واحدهای فولاد می‌تواند نمایشگاه ویژه‌ای به‌شمار رود. البته قابل توجه است که با برگزاری نمایشگاه ملی فولاد، قرار است روزی به نام روز ملی فولاد، نام‌گذاری و در تقویم‌ها ثبت شود. در کشور ۲۵ میلیون تن فولاد تولید می‌شود. از این رو ضروری به نظر می‌رسد که روزی به نام فولاد را در تقویم کشور ثبت کنیم.

موضوع دیگر اینکه در شرایط تحریم کنونی، بسیاری از مسیرها برای واردات یا صادرات بسته شده و بسیاری از واحدها در تامین قطعات یدکی خود با مشکل روبه‌رو هستند. البته در چند سال گذشته، بخش قابل توجهی از قطعات فولادسازان بومی شده است. موضوع این است که فولادسازان باید به همدیگر اعتماد کنند و تجهیزات خود را تا آنجایی که مقدور است، از داخل تامین کنند. از سوی دیگر تامین‌کنندگان باید بتوانند با تمام توان، تجهیزات و قطعات را به سمت بومی‌سازی سوق دهند.

البته در زمینه بومی‌سازی قطعات باید عنوان کرد که ممکن است برخی قطعات به طور موردی بومی‌سازی شده باشند اما سایر شرکت‌ها از آنها اطلاع نداشته باشند که با این نمایشگاه، ارتباط خوبی بین تولیدکنندگان قطعات یدکی و مواد اولیه برای صنعت فولاد و مصرف‌کنندگان که بدنه صنعت هستند، برقرار خواهد شد. به نظر من این نمایشگاه اتفاق خوبی است.

درحال‌حاضر بیشترین واردات ما مربوط به چه بخش‌هایی است که نیاز به بومی‌سازی آنها بیش از پیش احساس می‌شود؟

در روان‌کننده‌ها، برخی مواد اولیه شیمیایی، آلیاژها و فروآلیاژها، واردات انجام دادیم. در بخش قطعات یدکی خاص به‌ویژه در زمینه برق و الکترونیک به بومی‌سازی نیاز داریم که در سطح کشور کمتر به آنها پرداخته شده است. از این رو شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های الکتریکی باید در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری کنند. البته در زمینه تجهیزات مکانیکی در صنعت فولاد شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی بوده‌ایم. با توان تولید موجود، برخی از این مواد یا تجهیزات در داخل تولید شده‌اند اما به اندازه ظرفیت ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور نیست که بتواند تمام آن را پوشش دهد. این در حالی است که در افق توسعه ملی فولاد که قرار است به ۵۵ میلیون تن برسیم باید تمام تولیدکنندگان تجهیز شوند و در این زمینه نیز دولت باید با صندوق‌های حمایتی، این بخش را حمایت کند تا سقف مورد نیاز این قطعات مکانیکی و حتی آلیاژهای خاص را تولید کنند. به طور کلی در فروآلیاژها و الکترود گرافیتی در داخل با کمبودهایی روبه‌رو هستیم. این نمایشگاه نیز فرصت مناسبی است که این نیازمندی‌ها شناسایی شده و وابستگی ما به خارج از کشور کمتر شود. از سوی دیگر می‌طلبد که بخش معدن با فولاد و سازندگان تجهیزات، تعامل بیشتری داشته باشد.

منبع: روزگار معدن

کدخبر: 42724

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین