اختصاصی گسترشنیوز؛
زیرساخت حملونقل ریلی وجود ندارد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: زیرساختهای ریلی حملونقل معدنی درحالحاضر وجود ندارد باید این زیرساختها در این سالها با سرمایهگذاری از طرف دولت فراهم شود.
گسترشنیوز: زیرساختها از اهمیت ویژهای در به بار نشستن تلاشهای اکتشافی و استخراجی برخوردار است.
ماشینآلات معدنی، قطعات، ماشینآلات حملونقل از جمله این زیر ساختهاست. یکی از مهمترین مشکلات معدنیها، شبکه ریلی و نبود اتصال به خط ریل سراسری است. در دو سال گذشته به دلیل شرایط کنونی واگنی به ناوگان حملونقل ریلی اضافه نشده است.
اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ارتباط با زیرساختهای برنامههای معدنی در ۱۴۰۴ به گسترشنیوز اظهار کرد: یکی از مهمترین زیرساختهایی که باید داشته باشیم، صنایع ریلی است. در زمان فعالیت در ذوب آهن کارخانه ایجاد ریل در ایران ایجاد کردیم و امروز ایران قادر است ریل تولید کند.
وی در پاسخ به این پرسش که در دو سال گذشته هیچ واگن باری به حملونقل ریلی اضافه نشده است، آیا این موضوع در افق معدنی که برای ۱۴۰۴ ترسیم شده است تاثیر دارد، گفت: یکی از مهمترین مشکلات برخی معدنیها، شبکه ریلی و نبود اتصال به خط ریل سراسری است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: ما ۱۳ هزار کیلومتر طبق برنامه توسعه ششم نیازمند ریلگذاری هستیم یعنی باید خط ریل جدید زده شود که این میزان ریلگذاری نیازمند سرمایهگذاری جدی است. اگر قرار است در بخش فولاد تولید ما به میزان ۵۵ میلیون تن ارتقا پیدا کند به سرمایهگذاری در بخش زیربناها نیاز داریم که عدد قابل توجهی است.
سعد محمدی در پاسخ به این پریش که به نظر شما باید چه تصمیمگیری در این ارتباط گرفته شود و مشکل از کجاست، گفت: بحث تخصیص بودجه و برنامهریزی برای اجرا مهمترین موضوع است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ارتباط با سنگان گفت: سنگان در حدود ۱۷ و نیم میلیون تن کنسانتره تولید خواهد کرد که به این منظور نیاز به ارتباط ریلی با فولاد مبارکه دارد و همچنین باید به بخشهای مختلف کشور ارتباط داشته باشد. بنابراین یکی از برنامههای توسعهای کشور در شبکه ریلی انتقال خط از سنگان به تربت حیدریه و بافق است که باید حدقل دو ریله بشود و امکان حملونقلی فراهم شود. این موضوع در مکانهای مختلف وجود دارد. در مهدی آباد یزد قرار است ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی و ۹۰ هزار تن سرب تولید کند. بعد از ۶ و یا ۷ سال دیگر که منابع معدنی انگوران تمام میشود برای ۸۰ کارخانه زنجان باید خوراک وجود داشته باشد. پس باید یک سری از کنسانترهها به زنجان انتقال داده شود و شبکه ریلی باید این مواد را حمل کند. زیرساختهای ریلی درحالحاضر وجود ندارد باید این زیرساختها در این سالها با سرمایهگذاری از طرف دولت فراهم شود.
وی افزود: برنامهای در خانه معدن در نظر گرفته شد قرار شد تمام سیستمهای حملونقلی مکانهایی که در آینده افتتاح و شروع بهکار میکند و همچون سنگان نیاز به حملونقل ریلی دارد، توجه شود
ارسال نظر