|

بی‌مهری بانک‌ها و ارگان‌های دولتی به حوزه معدن

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران گفت: سازمان تامین اجتماعی جریمه‌های خود را محاسبه می‌کند و فقط صنایع به شدت تحت فشار قرار گرفته است.

گسترش‌نیوز : برنامه "گفت‌وگوی اقتصادی" با موضوع ظرفیت‌های معدنی ایران در پشتیبانی از مواد اولیه تولید داخل با حضور مهندس حسن حسینقلی نائب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران و رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران و مهندس حسن خسروجردی رئیس سابق اتحادیه نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی از آنتن رادیو گفت‌وگو پخش شد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو اظهار کرد: درحال‌حاضر ۵۲ میلیارد تن مواد معدنی در ایران شناسایی شده که ۶۴ عنصر جدول مندلیف را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به رشد صنایع معدنی بعد از انقلاب افزود: با وجود عدم همکاری بانک‌ها، دولت، قوه قضاییه، مجلس و مسئولان تصمیم گیر اما صنایع معدنی در ایران رشد خوبی کرده است.

حسینقلی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم معدنی در ایران گفت: هفت درصد از کل سطح زمین ایران پروانه اکتشاف دارد که سه درصد آن مربوط به پروانه بهره‌برداری و حدود یک درصد از آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته اما با این وجود بسیار ضعیف عمل کردیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران، بودجه ناچیز سازمان زمین شناسی ایران را نشانه کمترین توجه به این سازمان طی چهل سال دانست و افزود: این بی‌توجهی‌ها درحالیست که این سازمان قادر به توسعه اکتشافات مواد معدنی می‌باشد. اگر مسئولان سه قوه به اشتغال، تولید و صادرات اعتقاد داشتند هم اکنون شاهد چالش‌های پیش روی واحدهای تولیدی و معدنی نبودیم.

نائب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان اینکه سامانه نیما، ارز ۴۲۰۰ تومانی و ممنوعیت واردات بدون انتقال ارز در سال گذشته باعث رکود و تعطیلی بسیاری از واحدهای معدنی و صنعتی ایران شد ادامه داد: نتیجه این اقدامات کاهش تولید ملی و اشتغال و هزاران آسیب اجتماعی است.

وی با اشاره به چالش‌های خارجی و داخلی بخش معدن در ایران بیان کرد: چالش‌های خارجی مربوط به اقدامات امریکا و دشمنان نظام می‌شود که ما راحت تر با آنها می‌جنگیم تا با چالش‌های داخلی. به عنوان مثال امریکا صادرات فلزات از ایران را تحریم کرد و ما هم اکنون صادر می‌کنیم اما ما در فقط یک مورد قیمت‌گذاری مواد صادراتی هم نمی‌توانیم با گمرک به توافق برسیم؛ گمرک حرف ما را نمی‌شنود.

حسینقلی با تأکید بر اینکه صنایع معدنی نیازمند همکاری دانشگاه هاست افزود: صنایع معدنی نیازمند تکنیسین و مهندسانی است که در واحد تولیدی کار کنند اما متاسفانه سیستم آموزشی ما بسیار ضعیف است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران با انتقاد از اینکه در شرایط جنگ اقتصادی، هر سازمانی کار خود را انجام می‌دهد گفت: سازمان تامین اجتماعی جریمه‌های خود را محاسبه می‌کند، دارایی مالیات می‌گیرد و بانک‌ها هم همچنان بهره‌های بانکی خود را دریافت می‌کنند و فقط این صنایع‌اند که به شدت تحت فشار قرار گرفته اند، لذا تشکیل یک ستاد بسیار قوی برای مقابله با تحریمها و جنگ اقتصادی ضروری است.

وی اضافه کرد: بر خلاف عقیده برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معدن و معدن کار نه تنها تخریب‌کننده کشاورزی و روستا نیست بلکه در دور افتاده‌ترین نقاط کشور جاده می‌زند و آب و گاز می‌برد و اشتغال هم ایجاد می‌کند.

حسینقلی در رابطه با صندوق ضمانت فعالیت‌های معدنی گفت: این صندوق پروانه معدن را به وثیقه می‌گیرد و به واحد وام می‌دهد اما مجلس اعتقادی به معدن کاری ندارد چراکه اگر اعتقاد داشت ۱۰ هزار میلیارد تومان به این صندوق وام می‌داد تا صنایع معدنی ایجاد شوند.

منبع: رادیو گفت‌وگو

کدخبر: 57286

ارسال نظر